- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
csinaltam egy jobb idotablat, majd bovitem kesobb, illetve az kerul bele, ami engem erdekel elsosorban
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
DOS alatt, driver nélkül kissé rapszódikus a HDD speed, de valamennyire skálázódik is azért. Sajnos a 386 és P-III rendszereim alatt még nem mértem a SpeedSys- el de 3 gépen már igen.
SS7 lapban Cyrix procival WD 4G- ás vinyóval, 10MB/s körül, a buffered itt is alacsonynak tűnik.
1300- as Willamette , Quantum 20G- ás vinyó rapszódikus, a read 6.5M/s, a linear verify meg 23M/s
A skálázódás már csak brutal gépen ugrik : P4EE@3.6GHz, Maxtor 80G vinyó 46M/s, a buffered itt már kitesz magáért 80M/s.
Kíváncsi leszek erre még, le kell majd mérnem jópár 486 gépet, valamint néhány SS7, P2, P3, SlotA, stb is mérésekre várakozik.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
A videosebesség is ugrál és nem a legnagyobb névleges sebességű gépen mértem a legmagasabb Landmark értéket. DOS alatt driver nélkül ez van. Azért én méregetem, érdekes . Pld 100 000 feletti videosebességet asszem eddig csak a Cyrix@336MHz-FX5500 kombóval sikerült elérnem. Viszont a DoomBench meg ugyanebben a gépben a R7000- el volt a legjobb . Tiszta izgalom hogy mi sül ki a dosos mérésekből
-
bacsis
Közösségépítő
FIGYELEM FIGYELEM!!!!!
Most hallottam azt az infót, hogy szabad HA-s hírdetéseket linkelni, feltéve ha a linkelőt semmi sem köti az eladóhoz!
Szóval nyomassátok a tuti cumót -
arn
félisten
A kis vlbs 471+805 komboval jobb 3dbenchet csinaltam mint a 496+trio64el vmi 81 vs 72 5x86tal 133on. Raadasul csak rosszul volt jumperolva a lap, siman megy a dx4em wb modban (bar sokat nem szamit). Azt hittem csak a cache miatt gyorsabb az intel dx4, de integerben van egy 10% elonye az ugyanolyan orajelu 5xel szemben.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Tök jó hogy méregetsz a 3DBench- el, ha felteszem a S3 gépeket lesz + viszonyítási alap. Nem is emlékszem az eredményükre, csak a SPi eredményeket örökítettem meg. A legjobb SPi eredményem AMD5x86@150- el. Gondoltam megjáratom ezt a gépet de nem bányászom ki most a piramis közepéből, a 286 felélesztése lesz soron, ha sikerül...
alvaro : azz iiggenn, tudsz linkelni róla fotót ? Nekem a BX nem hozott annyit, bár V3- al nem próbáltam, csak más videokártyákkal.
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
urak, ez micsoda? csatlakozó két 15 tűs D-SUB, középen DAC 1 és 2 felirat. memória 256 Megás DDR1.
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
arn
félisten
-
bacsis
Közösségépítő
4X50MHz-et neki
Van néhány 5x86 ami tudja simán mentem 100 fölött is 3Dbench-ben -
-
bacsis
Közösségépítő
válasz DarthSun #45172 üzenetére
bezony ám, oylan faja az a proci, hogy léggel is postol 200-on
Persze úgy még a DOS-ig is nem, vagy csak ritkán jut el, de 0 fok alá hűtve beton stabil
Még van egy másik ami így lehűtve elindul 200-on, de bootoláskor lefagy, a többi még képet sem ad, vagy egyből lefagy... -
válasz bacsis #45173 üzenetére
Gondolom akkor léggel reménytelen stabilan tartani 200- on - nálam SocketA hűtő van rajta. 200- on postig eljut nekem is de bele is fagy. Mondjuk a gép építésekor még csak 3db AMD5x86- om volt, mostmár van vagy 15 db.
Más : a vér is meghűlt bennem, elkezdett le-fel kapcsolni az USB- s Audigy2NX- em. Mérem a tápját, leadja az 5V- ot. Mondom vazze a kártya meghalt, de azért kerestem egy másik 5V tápot, avval meg megy. Úgy néz ki tehát a táp nem ad le elég ampert. A GTX- es konfigon van most, hogy ne kelljen a laposról az XFi- t átdugdozni. Amíg cseréltem a talált tápon a csatlakozót, addig az alaplapi ment, borzalom, átdugtam az SB5.1VX- re, jobb de nem az igazi. Most megint tiszta hang az Audigy- ről, megkönnyebbülés. Egyébként érdekes hogy a gagyi VX programjaiban nincs soundbank manager de az Audigy- jével működik a bankolás. Valamint Win10 drivere is van. Vista/Win7 alá is könnyebb beinstallálni mint az SB0220- at.
mod: mértem megint a rossz tápot, egy idő után leesik a fesz 4.4V- ra.
[ Szerkesztve ]
-
-
arn
félisten
válasz bacsis #45171 üzenetére
Mekkora feszen ment? Ez a lap tud asszem 3.45, 3.6, 4vot adni.
Ps: kozben megtalaltam a cikkben
A dx4en venti sem volt, de mar rohadtul melegedett.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz bacsis #45177 üzenetére
Ragasztott borda van rajta, azert nem tudtam milyen proci... En is ventit terveztem ra, de igy jott, ha 20 evig elment, meg eldocog a kov par evben nem akarom tuningolni, csak par tesztig probalgattam.
Amugy birnia kell, mert az overdriveon sincs venti.
[ Szerkesztve ]
-
-
frescho
addikt
válasz bacsis #45175 üzenetére
Siman megy, csak kell rakni egy peltiert a leghutes ala. Esetleg 4x40-en is meg lehet probalni, az 7V-os peltierrel is ment es leglabb nem kellett a paratol tartani
arn mintajara nekilattam listt osszerakni a keresett cuccokrol:
Amiga-hoz doboz es hungarocel:
A500
A600
A1200C64: kenyeres es a C64C-hez is doboz + hungarocel
Plus4-hez doboz es hungarocelEnterprise 128-hoz doboz+hungarocel
Videoton TVC-hez doboz+hungarocelPrimo es hozza barmi barmi
HT-1080Z es hozza barmiSpectrum + -t cserelnek sima speccire, dobozosra
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
-
-
arn
félisten
Egy olyan kerdesem lenne... Ezek a realtime clockal egybeepitett elemek, amik divatosak voltak a penyas alaplapokon, van esely, hogy mukodokepesek, vagy ennyi ido elteltevel mar mindenkepp cserere szorulnak? A lap elindul, ha le van merulve? Csak erdekessegnek vennem, nem akarom beepiteni, es hasznalni.
Jo lenne egy triton fx... Anno mindig szerettem volna egy ilyet, de mar csak akkor volt penyam, amikor mar a vx/hxek mentek.
Van ebbol olyan, ami socketes, es nem kell forrasztani?
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz cbmfan #45185 üzenetére
Valami video wall vezérlő, szerintem. De anélkül, hogy legalább egy gyártót ki ne derítenél a kártya alapján, ~ esélytelen beazonosítani.
A Vendor ID a PLX bridge gyártójára mutat, nem hasznos.
arn: azoknak a vastag 'chipeknek' a javításához van módszer, valahol már itt a topikban is volt, keress rá.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
arn
félisten
Koszi, lattam ezeket a modokat, meg hogy forrasztjak ki, de en nem akarom osszeturkalni. Ezert kerdes, hogy megy e, max a biost nem jegyzi meg kikapcsolas utan.
-
-
alvaro
senior tag
válasz DarthSun #45194 üzenetére
Huhh, nekem pont ezt csinálta egy DS12887-es. Cseréltem 12887A-ra, azzal megjegyzi, csak kikapcsoláskor felejti el a tartalmát. Már csak az a kérdés, hogy ez ilyen (ebben az esetben végülis használható, nem nagy kunszt beállítgatni bekapcs után egy GA-486AM/S-t) vagy ennyi maradék delej van benne, aztán ha ez is kiszökik, ugyanolyan szemét lesz, mint a másik Mert akkor viszont nekem is ki kell lyukasztanom az oldalát...
-
Hello,
Akad pár 40Mb-170Mb HDD-m, amikkel furán nem megy egy USB-IDE cuccom sem.
Nevezetesen elindítom, ha slave, ha master, mindig 2TB-nak ismeri fel Persze nem lehet rajtuk partíciót létrehozni. Gondolom nincs auto-id támogatásuk.
Más is szívott már ilyet? Hogy lehet esetleg életre kelteni őket?Mutogatni való hater díszpinty
-
Rive
veterán
válasz cbmfan #45197 üzenetére
Szinte kizárt.
Ha rákeresel a megadott 'típus' alapján, gyakorlatilag az összes találat a hirdetés valamelyik variációjára hivatkozik vissza.
Szerintem az eladó szimplán nem tudja, mit árul.
VGA-ra minek AD?/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest