- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
satee76
aktív tag
Sziasztok !
Létezik,hogy az Apollo pro chipset kezeli a 66 MHz-es cerkát (coppermine-128), meg a 100 MHz pIII-at(coppermine), de a 100 MHz-es coppermine-128 cerkát meg nem?
(766/66/128 cerka meg egy 850/100/256 pIII még megy de a 900/100/128 cerka már nem) -
unclefucka
senior tag
válasz satee76 #39701 üzenetére
Hali!
Alapvetően mennie kéne a 900-as cerkának.
BIOS frissítés talán megoldhatja a problémát.
A chipset maga kezeli a Mendocino és a Coppermine cerkákat és a PIII-akat is.Anno nem volt gond ilyen téren, ha a lap fogadta a procit és tudta az adott FSB-t, akkor ment a cucc. (a Tualatin kivétel, mert annak más a kivezetése)
Egy Slot1-es VIA Apollo Pro 133A lap pl. vígan kezel minden Intel procit 233-tól (PII) 1133-ig (PIII).
Az ASUS P3V4X ilyen, de kell hozzá egy Slot1 -> S370 átalakító és megeszik minden akkori procit, ugyanúgy mint az Intel BX chipset. Mondjuk a BX esetében a 133-as FSB-nél már gépészkedni kell.
Annyi volt, hogy a BIOS nem ismerte a mikro-kódot és nem azt a processzor típust írta ki.Esélyesebb ebben az esetben, hogy a proci halálozott el.
Coppermine-oknál gyakori a sarkazás sajnos. És a lábakat is érdemes átvizsgálni letörés, vagy elhajlás tekintetében.Szerk.: Írd meg a lapod típusát!
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
satee76
aktív tag
válasz unclefucka #39702 üzenetére
Neked van igazad,a 900-as egyik hosszanti oldala érdes. Valóban lel lett karistolva, köszönöm a segítséget.
-
Sanchez638
addikt
Számom az adatlapomon.
-
Sanchez638
addikt
A másik, fx58u melegedett, de a ddr2-es ram is. De sok lp kari megkapta a ddr2-es ramokat ott nem melegedtek, ez hogy van akkor?
Számom az adatlapomon.
-
gban
Közösségépítő
-
pw12345
aktív tag
Most több procis szerver lapokat néztem.
Azt jól látom, hogy csak Windows Serverhez való 64 bites driverek vannak ezekhez és mezei asztali gépként XP/W732b alatt sosem fogom beröffenteni? -
cbmfan
őstag
kaptam két alaplapot Compaq iPAQ Desktop gépből. elég furcsa lap ez, egyetlen bővítő sín sincs lapon, hátlapon USB szintén. lap sarkán van ugyan USB kivezetés, viszont IO kártyát rádugva mindenre "Az USB eszközt nem lehet felismerni" hibát kapom. más lenne a lábkiosztás? ha igen, mi lehet?
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
pw12345
aktív tag
válasz Ranagol_5 #39709 üzenetére
Köszönöm a válaszokat Bacsisnak is!
Még dilettánsabb kérdéseim lennének, mivel még 64bites rendszert nem használtam, nincs is nekem sajnos, lövésem nincs működnek-e vele a 32 bites alkalmazások. Azt sem vágom, hogy a xeon procc (meg egyáltalán a 4 magosok) működik-e 32 bites környezetben.
Sajnos csak W2008x64 (illetve esetleg W2012) drivert találtam hozzá, XP esélytelen
Érdemes egyébként többprocis szerverben gondolkodni asztali gépként?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz pw12345 #39713 üzenetére
Úgy tudom, hogy anno a 64bites XP-nél és az SP mentes Vistánál voltak gondok, és nem véletlenül nem terjedt el a 64bites XP... viszont a Vista SP1-től kezdve tuti hogy nem volt ilyen probléma, megoldották a 32bites alkalmazások futtatását.. viszont annyi, hogy a 64bites XP/Vista már nem kompatibilis a 16bites progikkal, azaz a DOS-osokkal, míg ugye a 32bites XP alatt lehet futtatni elég sokat...
De amúgy had kérdezzem már meg, akkor milyen OS-t használsz fő gépeden, ha nem 64biteset?
Az hogy 32 vagy 64bites egy OS, inkább csak a felhasználható memóriánál számít, de a támogatott prociknak/szálaknak kb majdhogynem mindegy... pl a 32bites XP még a 4 mag/8szálas i7-et simán lekezeli, nem tudom felette meddig boldogul, de ha jól dereng valami 16 szálig tud az XP is...
Még érdekességkép azt megemlíteném, hogy pl a Windows2003 szerverből a 32bitesnél megoldották a 4GB-nál több memória kezelést is...
elméletileg használható a több procis szerver asztali gép helyett is, gyakorlatilag még én is húzom rá a számat, mert nem feltétlenül éri meg kiépíteni... mert drágább, vagy mert nem használnád ki...
Nemrégiben MasterDeeJay próbálkozott dual LGA771-es workstation kiépítésssel, az ugye hozhat 2X4 magot, a kérdés az, hogy te pl mire használnál 8 CPU szálat[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz quailstorm #39715 üzenetére
hűű de jó hogy írtad, ezt elfelejtettem írni, igen, sajna a 32-64bites driverek között viszont nincs átjárás
-
Vladi
nagyúr
válasz bacsis #39716 üzenetére
És ha a dolgozó 32-es rendszert tesz fel?
+Os kernelben lehet limit, pl: xp home tuti csak 3 gigát eszik meg, de az enterprise vagy milyen már pae-vel sokat.
Szokás szerint linuxban ilyen nyűg nincs.Kérdezőnek: szerver cpu-s gép csak mókának, napi használatra ne.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
válasz bacsis #39714 üzenetére
Na de még milyen jó is lett a dual 771 a szivások után!
32Gb ram, windows10 mindent gyorsítótáraz és kihasználja teljesen.
A 8 mag virtualizáláskor jön jól, de már pár mai játék is meghálálja ha nem is teljesen használják ki.
Mondjuk egy BF4 multiban megeszi a 8 magot és úgy már nincs nagy procilimit sem. R9 380-assal játszom ami kissé lehet túlzás egy ilyen gépnek. Volt már a gépemben 550,760,950,960 és mind mind gyorsult ahogy erősebbre cseréltem, fullHD-ban játszom maximumon mindennel oda meg pont gpu limites minden mai játék. De 8 mag az 8 mag, i3 nem ellenfél többszálon azzal meg azért el lehet lenni.
Annyi hogy kellett egy raid kártya és külön vincsik hogy játék töltögetését ne fogják meg a virtualizált szerverek.
Tuning az 0, azaz lehetne párszáz mhz-et húzni win alatt és feszt emelni. Ramok fognak vissza, 667-es 8Gb-os ECC REG nagyon nem tuningbarát és visszaosztani sem lehet.
Hangra csak a táp hangját hallom, a gyári s604-es átalakított kilós réztömbök halkak mert eleve 120-140w os dögökre lettek tervezve a 771-es E5450-es xeonok meg hűvösek.XP 64 bitel van tapasztalatom, mégpedig az hogy kerülni kell. Ott a Win7 64bit, messze több drivert megeszik és prociból is elég neki ugyan az mint az XP-nek.
Ma már ha lehet akkor én még 2Gb rammal is 64-es oprendszert rakok, hátha egyszer bővítve lesz az adott gép. Driverek ellátottsága egykét egzotikus hardvertől eltekintve rendben van. -
pw12345
aktív tag
válasz bacsis #39714 üzenetére
Akkor lehet hanyagolom ezt a témát, ha ilyen macerás
Most már semmilyen, mert megpusztult, azért is keresek másikat. Vista Ultimate 32 volt rajta, nekem nem volt vele gondom, ahhoz voltak periféria driverek.
Az antik laptopomon van 7-es, úgy vettem
16 bitest már nem nagyon futtatok, ha mégis, arra ott a P4 XP-vel (32).
Mire, hát gizdulni
Pont, arra gondoltam, mint, amit MasterDJ ír, azon már minden futna, nem is nagyon kell fejleszteni jó darabig, legfeljebb SSD, meg hasonlók. -
Ganz-[HUN]
addikt
csáó
Voodoo 1-hez XP alá értelmes driver van, vagy ratyi?Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Yutani
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #39720 üzenetére
Voodoo 1-et XP alatt értelmes ember nem akar használni, de már V2-t sem...
#tarcsad
-
Sanchez638
addikt
Szerintem nem a driverre lesz a gond, hanem, hogyn em tudod majd a glide/direct3d választani max ha a játék(ba) engedni
Számom az adatlapomon.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Köszi.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
quailstorm
nagyúr
Ha csak játszani kell ezt javaslom. Adatlapos konfigom + XP és hibátlan. Bár számomra csak akkor van értelme ha egy játékban Glide-on kívül csak SW renderert tudnék választani.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz quailstorm #39724 üzenetére
én marha... ezért nem mennek a textúra csomagok Project64-ben, csak az egyik gépen... nGlide hiányzott alóla...
köszi hogy belinkelted.
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
RollandCG
csendes tag
XP-t felejtsd el! Személy szerint így használom WIN98-on a Voodoo 1-et :-) (ahogy a képen látod)
Imádok HighEnd gépeket építeni :-)
Másokkal ellentétben én az OS alatt a lapokat szoktam cserélni.
A Win98 a VIA és az nVidiás alaplapokat nagyon szereti. Most 2x 3400Mhz-nél tartok (itt a második mag felesleges) Ezen a rendszeren olyan gyors a D3D az nvidia FX 5500 kártyán, hogy a voodoo1 lassítónak van a rendszerbe berakva :-) igaz így is hasít mint állat :-) -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Tápos topikból MMIX kolléga irányított ide, hogy itt jobb helyen lesz a kérdésem, és ahogy nézem igaza van.
Az a szomorú helyzet, hogy AT táp hiányban szenvedek. Van pár régi lapom, procim, amiket meg akarok nézegetni, hogy élnek-e még, de tápom nincs hozzá. Illetve van egy, de az egy féltve őrzött P100-as konfigban van, abból nem szedem ki.
Szóval ha van valakinél olyan AT táp ami működik is és lehetőleg "nem túl noname : )" és hajlandó lenne a nemes cél érdekében megválni tőle az tegye már fel a kezét legyen oly kedves!
Továbbá felmerült az ATX to AT átalakító használata is, de ehhez meg ugye olyan ATX táp kéne ami csinál -5 Voltot is. Ilyet se nagyon kapni manapság, ha jól látom. Illetve lehetne vadászni innen onnan akár újat akár FSP-t, de amennyibe belekerülnének annyit eszembe sincs kiadni az egész projectre. Nem hogy csak egy tápra...
Előre is köszi!
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Sebaj Fóbiás #39727 üzenetére
nem mindenhez kell -5v. Asszem' egy kollégának volt csak egyszer baja vele, hogy egy K6-III konfnak kellett.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Ganz-[HUN] #39728 üzenetére
Na ez mondjuk jól hangzik! Akkor egy FSP 350PNR + ATXtoAT átalakítóval azt mondod egész jó eséllyel futhatnék neki?
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Sebaj Fóbiás #39729 üzenetére
azért megvárnám mit mond a banda rajtam kívül.
-
Vladi
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #39730 üzenetére
gyártanak még direkt at tápokat. ebayen tudsz venni.
Sajnos horrorisztikus ára van, 10k + 5 k posta.il sole non sorge più ad Est!
-
gban
Közösségépítő
válasz Sebaj Fóbiás #39727 üzenetére
Nemrég hirdettem AT házakat táppal, de azokat mind elvitték, csak egy igen sárga nagytorony maradt, táppal.
Érdekes, a bennük lévő cucc miatt vitték el, vagyis komplett gépként - maga a ház vagy a táp nem kellett senkinek. Illetve aki vitte volna, az nem tudta mi az az AT, csak az áruk tetszett
Azokban, meg általában is szerintem AT tápból csak noname volt - de ha valaki nem ért egyet, szóljon.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
-
-
Sanchez638
addikt
válasz quailstorm #39735 üzenetére
Pfúú monitorról jut eszembe, kint van már évek óta a sufniba egy talán fekete fehér moncsi. Vajon működhet még az?
Számom az adatlapomon.
-
Tim82
félisten
válasz Sanchez638 #39736 üzenetére
Tőlünk megkérdezni, hogy a ti sufnitokban évek óta meglévő monitor működhet-e még...
Megválaszoljuk, de a telejóslásért fizetni kell.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bacsis
Közösségépítő
NA igen, Tim82 felvetése nem alaptalan ez így azért elég semilyen kérdés, hiszen igen sok mindentől függhet a dolog
DE!!!!!
Annyit azért el mondhatok, hogy nekem a padlásomon volt egy fekete zöld "színekkel" dolgozó herkules moncsim, amit 16 évesen vittem fel a padlásra, majd jól el felejtettem.... tavaly a kiállításom előtt jutott eszembe, lehoztam ,lepucoltam és lám működött hibátlanul fent a padláson télen -20 nyáron +70 fok volt/van... és bizony komoly szélnél, ha a hó is esett, némi hó is befúvódott a palák alá ide oda... de ezeknek ellenrée a felvitt működő alkatrészek pár/sok évvel később előhozva is működtek szinte mindíg... tehát ha a moncsi jó volt, van esélyed arra hogy most is jó lesz -
Rive
veterán
A fekete-fehér monitorokban nincs annyira elszállva a nagyfesz, mint a színesekben.
Ha nem azonnal kapcsolod be, hanem egy-két hétig szárítod valami extrém száraz helyen, akkor jó esélyeid vannak.Ugyanez színes monitoroknál necces. Ott 9-10kV helyett 25-30kV a nagyfesz, sokkal kényesebb.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Sanchez638 #39739 üzenetére
Igen, Rive nagyon jól mondja.. erre tényleg nagyon, de nagyon, sőt még annál is jobban figyelj rá...
ha csak annyi, hogy a kinti 3-5-8fokról hozod be szobahőmérsékletre, akkor is legalább 30 de inkább 60 percet várj a bekapcsolásával!!!!! 15-20perc NEM ELÉG!!!!!!!!
sajna valszeg pont így nyírtam ki egy 19-es CRT-met 20percet vártam vele, de kevésnek bizonyult -
Rive
veterán
válasz bacsis #39741 üzenetére
Bocs, de egy-két óra sem elég
Monitorokat (meg úgy igazából: mindent) érdemes bezacskózni ilyenkor, és (monitorok esetén) nem 1-2 óra, hanem egy nap, minimum... Sok benne az üveg, nehezen melegszik át, és egész addig csak szívja a párát.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Yutani
nagyúr
válasz Sanchez638 #39744 üzenetére
Rá lehet segíteni hajszárítóval, én szoktam ilyet csinálni, ha nem tudok várni az alkatrész beüzemeléséve. Felforrósítod 100 fokra aztán hadd szóljon!
#tarcsad
-
zoltanz
nagyúr
Acorp 7KT266AL (Via KT266A)
Athlon XP 2000+ 1667 MHz (12.5x133)
1 GB Ram @PC2100 (2-2-2-5)
nVidia TNT2 M64 Vanta 16 MB (30.82 driver)
Windows 7
Quake 3 Demo: 800/600 (default): 28,7 FPS.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
TFT monitor megsárgult műanyag burkolatának kifehérítésére is alkalmas a frescho cikkében is említett hidrogén-peroxidos módszer?
Ha igen, mire kell figyelni, pl. károsíthatja-e magának az LCD-nek a felületét? (Érdemes-e esetleg azt leragasztani valamilyen fóliával, papírral a fehérítés időtartamára?)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Ganz-[HUN] #39749 üzenetére
Ha könnyen szétszedhető, az lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest