- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
juliabrilke
veterán
Találtam pár játékszert a fiókban.
U7700, U1400
i975Xa-YDG alaplap -
Sanchez638
addikt
Mindenkinek Kellemes ünnepeket és Boldog Új évet!
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Sanchez638 #38704 üzenetére
Köszi, épp ezért nyitottam meg topikot, isten se tudja mióta.
Kellemes ünnepeket mindenkinek. most zeldázok 1000-rrel
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
frescho
addikt
Valaki masnak is hozott retrot a Jezuska? En ket P4-es procival gazdagottam 24-en
https://frescho.hu
-
bacsis
Közösségépítő
válasz juliabrilke #38702 üzenetére
nekem is van egy dobozos full tartozékos de valami kehélye van, alig akar bekapcsolni, azaz képet adni, ha postol utána restart után nem ad képet meg kéne csináltatni, hátha nincs nyűgje
frescho:
VEttem egy T3200-as Toshibát, gyári hordtáskába. kiderült HDD vezérlő hibás... vettem még egyet annak a kijelzője elég gyér... így 2-ből egyet akarok összerakni... meg volt egy 300SLC típusú 386-osom, táphibás volt... épített nekem hozzá finalcaleb így ha minden jól megy a 2 toshibából egy faszányosat rakok össze, plusz a 300SLC is jó lett így lesz 4 gázplazmás gépem -
bacsis
Közösségépítő
válasz juliabrilke #38710 üzenetére
nem tudom milyen BIOS van rajta. prociból Core solo T1300 és alami 2 magos T2000-essel próbáltam.. amikor nem indul akkor a proci sem melegszik, aztán pár ki be kapcs után mikor elkezd melegedni a proci magja akkor már el fog indulni.. egészen egy restartig...
-
satee76
aktív tag
sziasztok !
Tegnap összeraktam és xp-vel telepítettem egy celeron 800+gef.3ti 200+512 sd ram-os gépet.
Ami furcsa, hogy a nem tudom a monitort 1680x1050 illete 1440x900-ban üzemeltetni (16:10).
Én vagyok béna, vagy ez a technika még nem tudott ilyen felbontást? -
Fenyő
őstag
válasz frescho #38706 üzenetére
Retrót nem, de most elővettem egy 400@500 K6-2+ Epox lapot játszani, hogy mi az a legfrissebb oprendszer ami még érdemben elfut rajta és 3D támogatása is van, így kötöttem ki a Linux Mint 9 Fluxboxnál (gyakorlatilag egy Ubuntu 10.04 LTS (ennél újabb disztró a cmov utasítás hiánya végett nem használható) Fluxbox ablakozóval), a tárolói persze már döglöttek voltak, szóval azt szerkeszteni kellett, de utána simán lehetett frissíteni (egészen 2015 áprilisi csomagokig, kivéve persze a böngészőket zároltam, mert az az SSE hiány végett 2011-esnél újabb tuti nem indulna el), csomagokat telepíteni, tehát pl Openarénázni is. LibreOffice-ból a 3.5.7-es, míg Vlc-ből az 1.06-os volt elérhető a tárolókból, ez utóbbival 2007-2008-as Divx-es, Xvid-es avikat simán viszi teljes képernyőn is.
A legrégebbi használható zárt Nv driver hozzá a 96-os, tehát egy GF2 MX-et min bele kell pattintani, de nincs kizárva, hogy pl ezzel a driverrel az universal agp-és 6200-as GF is menne, így az sm3.0-as támogatás elérhető. Systemback is elérhető hozzá, tehát akár live képfájl is készíthető belőle, ha vki-nek megtetszene,
végül pár screenshot.satee76: Tuti driver függő, mert most néztem a fenti K6-2+-os konfigon GF2 MX400-al és simán választható mindkét felbontás (1440x900, 1680x1050) a 96-os driverrel.
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Fenyő
őstag
válasz frescho #38716 üzenetére
Na igen izás hálókarik (NE2000, 3Com stb), izás hangkarik (SB16, GUS, ESS stb), ősi agp-és vgak (pl Riva128, TNT) is simán használhatóak, akár kurrens disztróval is ha vkinek van még olyan gépe amibe bele tudja tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Zsír vagy.
mx 400 és pattan a fullhd ha úgy alakul? Nem semmi. Nyílt driverrel is megvoltak a felbontások?
(#38717) Fenyő:
Tessék lemenni hídba, mert az r128-as xorg driver (rage) még pár hete frissítést kapott.
Játék neked régi gépekre: link.
Gépigénye:
CPU - Intel Pentium III 500Mhz (or AMD equivalent)
Graphics - nVidia GeForce 256 (or ATI equivalent)
RAM - 128 MB (256 or higher recommended)il sole non sorge più ad Est!
-
bhonti
aktív tag
Esetleg felesleges soros terminál lenne vkinek? Leginkább Debrecenben, de akár Bp, Győr vagy netán Sopron?
http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech
-
törölt tag
Urak. Van egy Powerbook G4 1.5GHz / 1GB RAM / Radeon 9700 laposom. Milyen OS-t érdemes feltelepíteni a MorphOS mellé? Valami könnyen futó linux distro?
-
Fenyő
őstag
válasz #68216320 #38721 üzenetére
Powerpc-és telepítőre lesz szükséged vmi lájtosabb DE-vel (lxde vagy xfce), amiket, elsőre kidobott a kugli és frissek, az a Lubuntu 14.04 Powerpc és a Debian 8.2 Xfce Powerpc, egyik sem egy kezesbárány elsőre, de elég jól be lehet lakni őket, ha szánsz rá egy kis időt...
-
Ganz-[HUN]
addikt
Nekem 1,6-osban van azt hiszem ugyan ez.
Én OS X 10.5.8-at használok rajta. Linuxot nem. Szinte semmi se megy rajta (mármint linuxon)...
Viszont. TenFourFox-ot rápattintasz, és van egy használható netezős géped, tökéletes billentyűzettel. Imádnivaló, és meglepően használhatóPsszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Fenyő
őstag
Ill. Lubuntuból nem a legfrissebbet linkeltem, mert van 14.04.2 is.
Ganz-[HUN]: Mit értesz az alatt, hogy Linux alatt semmi nem fut rajta? Én nem használok Mac-et, de gondolom annyira azért csak nem térhet el a repóban levő csomagok listája.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
A MorphOS-ról tudnál mondani pár szót: használat, szoftverkínálat, hogy tetszik? Trial vagy megvett változat?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
A Lubuntu-val megpróbálkozok akkor. Jó lenne, ha sikerülne egy LAMP fejlesztőkörnyezetet is összehozni rajta. Akkor szinte napi használatra is jó lenne.
Ganz-[HUN]: Az osx 10.5.8-al az a gondom, hogy cefet lassú. Nem tudom az egy mag vagy az 1GB ram miatt, de zavaróan. A 10.4.x korrekt sebességgel fut, de az uccsó verzió ... valamiért nem.
Tim82: Huh, nehéz pár szóban leírni. Alapvetően egy Amiga OS (Motorola 68000 cpu család) PPC-re átültetett és továbbfejlesztett verziója. Gyakorlatilag nextgen AmigaOS. Kicsit hasonlóan az AmigaOS4 (spec PPC hardver) és AROS (x86) rendszerekhez. Szoftverkínálat teljesen egyedi és eléggé gyér, de nem üzleti alapon fut a dolog. Inkább amolyan "Amiga barátok" játékszere. Még nincs licenszem, mert géphez kötött és egy utolsó generációs PowerBook-ot szeretnék majd. Arra venném majd meg.
-
Tim82
félisten
válasz #68216320 #38726 üzenetére
Köszönöm. Ha majd meglesz és van kedved írni használati dolgokról, kíváncsian olvasnám.
PPC-s Debian most is jó rá és támogatott, ha gondolod, holnap összegereblyézek egy-két leírást angol nyelvű blogokból, valahol a könyvjelzőim között el van mentve a telepítésről egy egészen részletes leírás.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Ezen a két blogon belül keresgélj:
Az elsőn jobbra kiemelten megtalálod a Debian-telepítés leírását négy részben.
-
bhonti
aktív tag
válasz frescho #38731 üzenetére
Soros portra köthető egyszerű kijelző plusz billentyűzet... Régebben 1 csomó ilyet kötöttek 1 szerverre és ezekről is lehetett belépni "távolabbról" Nem feltétlenül grafikus módon. Na ilyet szeretnék. Itthon a PC-re kötném, vagy routerre persze.
[ Szerkesztve ]
http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech
-
frescho
addikt
válasz bhonti #38732 üzenetére
Nem lesz egyszeru dolgod, mar a kihalt. En HP terminalt lattam utoljara, abbol van is egy, de az kell nekem. soros terminal szerverrel tobb sikered lesz, ha nem ragaszkodsz retrohoz, mi valami 20 EUR-ert vettunk parat, amire be lehet telnetelni. Egyik vege ethernet, a masik soros es van egy USB csatlakozoja, amin kapja a tapot. Persze meg PoE-n keresztul is. ebay-en van dogivel.
https://frescho.hu
-
MurdR
veterán
válasz Ganz-[HUN] #38723 üzenetére
Te mennyiért vetted a Powerbookodat? Kedvet kaptam hozzá.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Ganz-[HUN]
addikt
68 euró, Német ebay-ről.
Hajrá.
Szerintem itthon is pont annyi.
De csak 1,5 és affeletti procival vegyél.
iBook-ról pedig inkább nem mondom el a véleményemet..
Viszont egy G3 Calmshell-t elfogadnék.
meg egy Translucent white-ot is. G3 nekem kimaradt. Nem tudom hogyan...[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
MurdR
veterán
válasz Ganz-[HUN] #38736 üzenetére
Köszi, el is ment tőle a kedvem.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
---gabika---
tag
Ami az egyiknek szemét...!
Meguntam a nagy halom PC cuccok tárolását és úgy döntöttem,hogy megválok tőlük.
Sokévnyi gyűjtögetés után a következő cuccokat szeretném eladni.Vegyétek/vigyétek!
Ami megmaradt az kuka.
[link]
[link]2 db SCSI 4.5 Gb-os Winchester vezérlővel és adatkábellel
[link]
[link]
...
Régi VGA-k
[link]
[link]
[link]Alaplapok
[link]
[link]
[link]
[link]Ami érdekesebb lehet az ez:
Egy ezüst soltek lap.Emlékszem nagy terveim voltak vele igényes moddingolás szempontjából,de sohase jutottam el odáig.
[link]Soltek VGA-t is szereztem hozzájuk.
[link]Egyéb kacatok:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Neon világítás gépházba:
[link]
Sony Xperia mini pro hibás szoftverrel:
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
-
-
törölt tag
BÚÉK!
-
-
távcsőves
senior tag
Nah, én több érdekességet nem találtam már. Sajnos táp is csak egy db ATX lett. 486 lapokat nem tudom kipróbálni sehogy sem. Január 11-12 Bp-n leszek BME környékén. Oda az egész cuccot el tudom vinni. Most megyek aludni, BUEK!
Vagy postázom is, ha álljátok a ktg-et, de súlyra nem kevés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest