- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz bacsis #38649 üzenetére
Hát akkor nagy mákod volt, egy darabig talán elszenved vele, de hosszabb távon szépen rásül a molex csati a karira, nem egy ilyen 9800-as 300-350-es Kodegen úniót láttam, amely egyesülést egyik fél sem élt túl.
sanchezsa: Ház azért így látatlanban szinte le merném fogadni, hogy a 165-os Asus táp simán többet tud, mint egy 300-as Codegen, ami jó ha a névleges felét le tudja adni, szóval csalókák ezek számok, nekem van olyan 250-esnek címkézett FSP-ém amiben meg 400-as bél van, tehát hiába a 250-es címke simán többet tud (és jóval stabilabban/biztonságosabban) mint mondjuk pl egy 450-es Codegen, tehát mint már annyiszor a számítástechnikában a modellszámozás könnyen megtéveszthet egy laikust.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
bacsis
Közösségépítő
-
Sanchez638
addikt
Na mi van kihaltunk?
Számom az adatlapomon.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Sanchez638 #38653 üzenetére
Háát én majdnem jöttem egy X-aktával...
Toshiba Tecra P1 MMX laptop Win ME-vel.. mondom csináljunk hálózatot.. PCMCIA kari be, Win felismeri, gép restartol, de a hálózatba bejelentkezős kis ablak nem jön be, egyből a desktopra vág...
eszközkezelő rendben látja a kártyát, a LAN led világít azaz érzi hogy be van dugva a kábel, de semmi, persze be van áéllítva hogy megosztom a mappáimat, nyomtatóimat, TCP IP protokoll ott van de semmi... még kártyát is cseréltem de azzal is ugyanez...
azt kínomba táraktam a másik alljzatba a kártyát, és lőn jó lett.. de érdekes hogy tényleg a másik portban is látta a kártyákat a gép, a routeren is világított a LAN kábel LED-je, hogy be van dugva mégse volt jó...
szal már másolom is az Age Of Empires II telepítőjét -
-
Sanchez638
addikt
Frissen telepített zixpé mibe tud beledögleni? Kivan minden hang meg egyéb cucc kapcsolva. Tehát mintha egy csupasz p3-as lap lenne. De semmivel nem indul el. Pedig a vga driver telepítés után, pár indítás még megélt.
Akkor kezdte el, mikor az sli hídat rádugtam.
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
válasz Sanchez638 #38656 üzenetére
Rendszervisszaállítás olyan dátumra = (amikor még biztosan ment - 1 nap). Aztán kísérletezés.
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
válasz MasterDeeJay #38657 üzenetére
Friss a rendszer, semmi lehetőséget nem csinált még... De újra raktam..
Számom az adatlapomon.
-
Sanchez638
addikt
Egy 7900xx sli pontszámot tud valaki? Pl 3d mark 2001-re vagy másra.
Számom az adatlapomon.
-
távcsőves
senior tag
Üdv!
Gondoltam, összeraknék egy régebbi gépet (Főleg DOS játékok miatt) és K6-II alapon. (Mert volt ilyenem, érzelmi alapon.) Nagyon sok alkatrészem volt egy időben, amikor minden ismerősöm hozzám hordta a gépét. (Ennek aztán vége lett szerencsére jó pár éve már.) Most elkezdtem összekeresni ami csak maradt ezekből (sufni, garázs, padlás mindent végig járok, volt egy költözés is.), de időközben lemondtam a projektről. Nem akarom kidobni őket, eladni meg főleg nem akarom, nincs nekem erre időm (Meg mindent kipróbálni, stb, így kacat csak.) A fórum szabályzata szerint a hirdetés tilos, de az ingyenes felajánlás is az?
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
@ sandcheza Olvastam!
Ilyesmik, ez a mai termés, 64 és 128 MB sd ram, 20 és 10 Gb Seagate HDD, 2 db agp vga, egy db isa vga, hangkártya (pci) és egy lan kátya. Ezek egy sufniban lévő íróasztal fiókjában voltak. Holnap jön a garázs. Ott valami processzorokat láttam utoljára, meg talán P2/P3 alaplapot. Nem kérek én egy Ft-ot sem. Mivel fogalmam sincs mi jó, és mi nem, másokat is arra kérek, kezelje zsákbamacskaként. Az ASUS vga sulinetes. Rajta a matrica. Feltételezem, egy Geforce MX lehet. Vagy hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Sanchez638 #38659 üzenetére
Az ilyen kérdések előtt tessék mindíg a bacsis-tuningon tájékozódni
(Eredmények részleg-nél megtalálod ) -
távcsőves
senior tag
Eljutottam anyámékhoz. Haza mentem talicskáért inkább..
Socket 3 Socket 7 Pentium és 486 DX2 procik, EDO ramok, ESS hangkártya, meg egy csomó másik.. Nagy részét nem is tudom mi a bővitő kártyáknak. Van AMD 5x86 133mhz PR75 proc is lappal és memóriával. Van egy nagyon érdekes Intel lap is, socket 7, és a proceszor foglalat melett egy másik slot foglalat is. Sajna a K6-2 procit nem találtam meg egyelőre. De holnap még jön egy sufni.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
Inkább egy gyors videot készitettem arról amit eddig találtam.
-
-
távcsőves
senior tag
válasz DarthSun #38669 üzenetére
Köszönöm, nagyon régen volt már. Szerettem a gépeket szerelni, ez az idöszak kb a S939 időszakig volt. Ami ezeknél újabb volt már elajándékoztam. (Ddr ram, P4 lap+ proci például) Nem érdekelnek az anyagiak, már 2 ember jelezte, ez-az esetleg szükséges lenne neki. Ennyi volt a célom. Ma még visszavan egy hely, ott még van tápegység is remélem. Belátom, ez így egyben sok súlyra is, muszáj megnéznem, mi az ami müködik. Videó jó ötlet volt?
A 486-osok, meg az 5x86 eszembe jutott, egy azóta megszünt faipari cég irodájában dolgoztak, Akkor cseréltem őket, amikor a megrendelők már e-mail-t kezdtek használni. Ezek meg DOS és Win 3,1 ügyviteli programokat futottak. Az egyik 486 volt a bérszámfejtős gép. Emlékek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz távcsőves #38670 üzenetére
Video jó szerintem, talán egyszerűbb mint mindegyikről fotót feltölteni. Nonprofit is dícséretes, retrosoknak vannak benne hasznos darabok. Nálam van pár összerakott 486 de sokfajta procim van aminek még kéne lap. Esetleg ha nem foglalt már mind, egyik érdekelne.
A régi ügyfelek között nekem is volt faipari cég, kettő is, még a 90- es években
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Sanchez638
addikt
Kaptam ismerősöktől egy adag cuccot ééés volt benne egy Quantum BigFoot 4,3gb és egy Voodoo átkötő kábel is .
Számom az adatlapomon.
-
válasz Sanchez638 #38672 üzenetére
A BigFoot nagy kincs ha működik.
-
-
válasz Sanchez638 #38677 üzenetére
Xarul vannak kiképezve az alaplapok, a + PCIe kártya lefogja a levegőt a VGA elől.
-
válasz Sanchez638 #38679 üzenetére
A légáramot fogja le, nem az adatot, vagy a venti elé kerül, vagy az elektronika elé ( ha mögötte van ).
-
válasz Sanchez638 #38681 üzenetére
Nálam is szintén. De akkor is csak SATA SSD- t tennék bele.
-
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #38676 üzenetére
Csak 3.2-es fusionIO van, akkor visszarakom a gepbe.
sanchezsa: Max soft raid-be. De tudom ajanlani az NVMe-t, pont most kaptam ra ajanlatot es nem olyan draga, mint egy 3.2-es fusionIO. RAID10-be ket 1.6T-as...
De iden mar nem DB-zek tovabb, indul a retro szezon
https://frescho.hu
-
-
-
-
-
-
-
Fenyő
őstag
válasz frescho #38687 üzenetére
Kártyát azt tudok adni, moncsi az már tényleg ritka, pedig pár éve még vidd el csak ne lássam áron mentek (akkor be is szereztem egy borostyánt egy zöldet meg egy fehéret), ill. fel tudok még ajánlani 478-as teszthez 1.7-es WM P4-et, meg 2.4-es NW Cerkát, NW P4 csak 2.66-os van Abit BD7-E lappal 845D-és első szériás DDR-es (USB 1.1-el) P4-es lappal 2x512mb rammal kompletten elcsomagolva, ezt meg szívesen kölcsön adom hosszabb távra is.
Enterprise-unk nekünk is volt annó, jó sok kazival (volt pári gyári is, de a többsége persze másolt real time-ban ), de mikor már nem használtuk (vmikor a 90-es évek közepén), elajándékoztuk.Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
bacsis
Közösségépítő
Én bátyámtól kaptam, háát mostmár vagy 15 éve egy enterprie gépet, dobozos volt ráadásul és kicseszett sok EREDETI!!! játékkazetta volt hozzá...
De mivel én nem nagyon értettem hozzá, így elcseréltem egy IBM P70-re -
Sanchez638
addikt
Számom az adatlapomon.
-
Sanchez638
addikt
Számom az adatlapomon.
-
frescho
addikt
válasz bacsis #38696 üzenetére
Az egy jo csere volt. Nem vagyok elvakult, hogy ezt ne lassam be. Egy ilyen plazmas cuccost is bevallalnek barmikor.
1800+-os Athlon vegul 10x200MHz-en bizonyult stabilnak. +2 MHz FSB vagy 0.5 szorzo emelesre mar nem megy le a komplett test run. Belehal a 10 perces avi kodolasba. Ha meg a memorian lazitok, hogy birja, akkor meg lassabb lesz. Szoval marad ez a kb. 2800-as P4-nek megfelelo beallitas.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
zotyesz66
őstag
válasz Sanchez638 #38698 üzenetére
ott van a leírásban; refurbished WD
Új hozzászólás Aktív témák
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Battlefield 4
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ford topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest