- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badman 4ever
őstag
válasz zoltanz #13051 üzenetére
Azt szerintem még én írtam, de mint kiderült az egy Transmeta SSE driver, nem emulátor.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
törölt tag
válasz Badman 4ever #13052 üzenetére
Nekem is pontosan ez rémlik...
-
Yutani
nagyúr
Win 9x alá tudtok valamilyen info toolt, mint amilyen a GPU-Z? Sajnos ez csak XP-től működik.
Everestben persze meg lehet nézni a GPU adatokat Win 9x alatt is, de ha van ilyen program, azt használnám.
#tarcsad
-
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Adott egy Athlon XP 2600+ proci és egy Abit NF7-S lap. Kérdésem, hogy ezek a processzorok átlagban mennyire tuningolhatóak?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz csucsbicep #13056 üzenetére
cirka 2200-2300MHz simán megcsíphető
-
balux33
csendes tag
Lenne egy kérdésem.
A cache-nél mit jelent az hogy 2 way, 4way, 8 way ?
És ez menyire hat ki a teljesítményre? -
balux33
csendes tag
válasz bacsis #13060 üzenetére
Aha értem.
Akkor ezért lehet az hogy a northwood magos celeronom 3020 Mhz en 151 Mhz es FSB vel ugyanolyan ram beálításokkal 4s-al ad csak jobb eredményt super pi ben mint a Willamette magos 2400Mhz en 141 Mhz es FSB vel.
merthogy abban csak 2 way a Willamette-ben meg 4 way. -
zoltanz
nagyúr
Elég határeset a kérdés, nem igazán olschool, az érdekelne Geforce 8600M GT hova helyezhető el igazán a VGA palettán? A notebookcheck.net elég csalóka néha?
Köszi. -
frescho
addikt
válasz zoltanz #13063 üzenetére
Mire vagy kivancsi? Az asztali 8600GT teljesitmenyenek nagyjabol a 3/4-et tudja. Ez kb. a mai legalapabb kartyaknak felel meg. (ATI 4450 talan) Mai jatekok alacsony reszletesseggel eldocognek rajta, de ne varj csodat. A COD pl. egesz normalisan, de a Bad Company igencsak szaggat. HD dekodere van, ami sokat segit a CPU-nak.
https://frescho.hu
-
frescho
addikt
válasz zoltanz #13065 üzenetére
Desktop HD4450. Kb a 2600-nak volt a parja. A 2900->38x0-46x0-55x0 bol kovetkezik, hogy a 2600 kb. a 5450-nek felelhet meg. Tehat valamivel lassabb a kartyad, mint a Gef 210. Ezt a tablazatot erdemes megnezni: [link]
Hmmm. Ez alapjan egy 7900-as szerianak felel meg, ami a 3 eves jatekokat tokeletesen viszi
https://frescho.hu
-
csucsbicep
nagyúr
Egy Ahtlon XP 2600+(Thoroughbred, FSB333) procinak mennyi gyári hűtővel az idális hőmérséklet? Illetve mekkorát képes max elviselni?
Nekem az idle 50 fok...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz csucsbicep #13067 üzenetére
ideális hőmérséklet? -20fok
Viccet félre téve, olyan 40-50fok környéke bőven jójahh és iitenádota bodotát mindenkinek
-
zoltanz
nagyúr
Kellemes karácsonyt. Mindenkinek a fa alá kívánok sok szép CPU -t VRM -et VGA -t és hasonlókat.
-
peti_s
addikt
Áldott, Békés, Boldog Karácsonyt Kedves K6-III topic Lakók!
-
Badman 4ever
őstag
Ritkán járok errefelé, de azért szeretnék boldog karácsonyt kívánni a retro mestereinek!
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Retro élményekben gazdag, Boldog, Békés Karácsonyt kívánok mindenkinek !
A 3 test probléma nem megoldható.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz csucsbicep #13069 üzenetére
Zalman CNPS7000,7500 például
-
balux33
csendes tag
Boldog, Békés Karácsonyt kívánok minden retro kedvelőnek
-
zoltanz
nagyúr
Tesztelgetem a médialejátszókat filmekkel a VLC Media Player -el nem vagyok kibékülve, sok erőforrást használ lejátszáskor.
-
kovy79
őstag
Boldog, Békés Karácsonyt Mindenkinek!
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
bacsis
Közösségépítő
válasz csucsbicep #13077 üzenetére
1,9-ig nyugodtan ha van egy fasza hűtésed és nem megy 55-60fok fölé
De ha 2V-on hajtanád akkor sem lenne neki baja -
törölt tag
Vaterán lőttem egy Albatron ATOP PCI-E -> AGP konvertert.
Nem gondoltam volna, hogy lesz hozzá szerencsém... -
Badman 4ever
őstag
válasz djculture #13085 üzenetére
Azt barkácsolsz házilag.
akosf: Én is szemeztem azzal, de igazából a fordítottja lenne a jó AGP->PCIE adapter és akkor HD 5970-et betolhatsz egy K6-III vagy Pentium III mellé, az is azért nagy királyság.
-
peti_s
addikt
válasz Badman 4ever #13086 üzenetére
Jaja, de olyanja asszem már van.
-
zoltanz
nagyúr
Meg elösztót, azt mindjárt kettőt CF way2 módban.
-
zoltanz
nagyúr
Pixelhősök - a számítógépes játékok első ötven éve (5000 Ft DVD melléklettel)
A DVD (900 MB) segítségével - a beépített emulátorszoftvereknek (ZX Spectrum, Commodore 64, Amiga és MS-DOS) hála - otthon is bárki kipróbálhatja a komputerjátékok aranykorának több száz kultikus játékát.
-
törölt tag
Attól tartok, hogy az AGP -> PCI-E átalakító valamiféle nyögve-nyelős, mindennel inkompatibilis megoldás lenne. Elég csak arra gondolni, hogy miféle öszvér flow-control megoldás kell ahhoz, hogy egy kisebb sávszélességű eszköz nagyobb sávszélességűnek mutogassa magát. Ráadásul mindezt egy nagysebességű, állandóan jelenlévű soros <-> párhuzamos átalakítás közbeiktatásával. ( AGP 2.0 4x: 1066MB/s, PCI-E 2.0 4x: 2000 MB/s )
szerk.: Szóval csak annyit akarok mondani, hogy merész vállalkozás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bacsis #13091 üzenetére
Értem én, hogy mire akarsz kilyukadni. De attól tartok, hogy a HSI vezérlő az Nvidia GPU-khoz való, a Rialto meg csak az ATI GPU-ihoz. Más PCI-E eszközökkel meg totálisan használhatatlanok ( pl. hálókártya, stb. ).
Vagyis ha lenne egy HSI / Rialto chipes AGP->PCI-E konvertered, akkor az legfeljebb csak egyes Nvidia vagy ATI kártyákkal működne együtt. De még ebben sem lennék biztos.
-
törölt tag
válasz bacsis #13093 üzenetére
Te már láttál HSI chipet nem Nvidia GPU mellett?
Illetve Rialto chipet nem ATI GPU mellett?
Mert én még nem.Ebből gondolom, hogy ezek csak ebben a párosításban életképesek.
szerk.: Ha megjön az Albatron-os konverter. Megnézem milyen chip van rajta. Ha Rialto vagy HSI, akkor elhiszem, hogy legalább az ami a konverteren van, az univerzális ( és egyben használható lenne AGP->PCI-E konverterhez is ).
[ Szerkesztve ]
-
-
Yutani
nagyúr
válasz #95904256 #13097 üzenetére
Sajnos nem. Én is néztem, tök jó áron van most, de értelmetlen lenne megvennem, mivel sem Savage 2000, sem Xabre 400, sem más kártya nem megy vele, csak az Nvidia kártyák. És talán abból sem mind.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz Yutani #13098 üzenetére
Plusz info. Ahogy látszik, a megadott kártyákhoz meghatározott jumperelés tartozik. Lehet aztán, hogy az MX4000-hez tartozó jumperelés jó mondjuk a GF3-GF4 kártyákhoz, meg kell nézni. Persze valószínűleg a lentebb található képen látható memória kiépítéseknek egyezniük kell, így elképzelhető, hogy csak a 128 megás GF3 és GF4 kártyákkal képes együttműködni. Jó kísérletezést!
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
balux33
csendes tag
Esetleg valakit nemérdekel egy msi_pro266td master ?
Én ismegveném csak sajnos nincs rá most keret
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Autós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Háztartási gépek
- 3D nyomtatás
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs