- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Platform teszt nem lenne rossz 3Dmark03 -al is, úgy hogy a teszt részletei is szerepeljenek, az már támogatja a kétmagos procikat, persze más is mehet bele.
-
laci1128
tag
válasz bacsis #12368 üzenetére
Na igen, NFS-ekben pont az előző részig (Porsche 2000) voltak támogatva a 3dfx kártyák. Ott volt egy 3D Setup nevű alkalmazás, bár emlékeim szerint egyes újabb NFS-ekhez is mellékelték (pl. NFS Underground), azzal remekül ki lehet választani, hogy min végezze a megjelenítést a játék. Nézd át a játék mappáját, hátha még a HP2-höz is mellékelték ezt a programot. Egyébként meg szerintem valami registry bütyköléssel lehetne segíteni ezen.
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
bacsis
Közösségépítő
-
kircipeti
senior tag
Udv a retro tuningosoknak!
Kerult hozzam egy Abit AN7 es egy 2500+ Thorton. Alapfeszen (1.65V) 11x200, 1.75V-on 11.5x200, 1.85V-on 12x200. Mindezt leggel (Alcomp). Tovabb meg nem mertem nezni
Van egy 1.4-es Thunderbird testvere is, azt meg nem tudtam rendesen vallatora fogni, de 1.5x GHz mar kijott belole egyszer.Kb mi lehet ezeknek a veguk?
szerk: terhelve 64 fok korul volt a legdurvabb beallitason (1.85V-on 12x200) a Thorton.
[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
válasz kircipeti #12409 üzenetére
Szia Peti! Te is itt?
Én nem mertem tovább tolni 1,85v-nél neki, az én hűtésemmel, de ahogy nézem a tied sokkal profibb. Hamar beüzemelted a cuccost, remélem ki tudsz hozni belőle még pár mhz-et.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
kircipeti
senior tag
válasz snake1977 #12410 üzenetére
Hali!
Lehet en sem merem majd tovabb tolni neki Megnezem meg, hogy mit tud, aztan megy be a szekreny moge htpc-nek es csak neha lesz eloveve egy kis lan-ra.
A chipset huto alatt ilyen volt, de mar rendberaktam:
Gondolom dohanyzo helyrol van a lap, azt meg nem tudtam "kinevelni" belole, egyebkent remek. Koszi megegyszer!
[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
válasz kircipeti #12411 üzenetére
Az egyik Ph-s sráctól vettem a lapot, elfüstölt benne egy sempron 3000-es, és félt másik procival kipróbálni, én csak portalanitottam ahogy tudtam mert igencsak poros-koszos volt, és teszteltem, de mivel nálam atomstabilan ment, igy bátran feldobtam a hardverapróra.
Ha nem csapsz le rá azonnal, akkor 1-2 napon belül kapott volna egy ventis NF7-es hűtést, de azt későbbre tudtam csak beszerezni, a zalmant meg nem piszkáltam rajta igy hogy azonnal kellett neked, én is köszönöm a vételt. Am esetleg isopropyl alkohollal ha finoman megtisztitod akkor elveszi az akut szagot a lapról, persze csak mértékkel és óvatosan.
Van még egy eladó NF7 v2.0-ásom 2600+ barton procival ha kell
Viccet félretéve örülök hogy elégedett vagy....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
törölt tag
Mondjatok már olyan CPU azonosító programot ami felismeri, hogy AMD DX4 processzor van a gépemben. Az se baj, ha más 486-osokat is felismer. Az Everest, SiSoft Sandra, CPU-Z, ChkCPU egyike sem tudja.
-
-
törölt tag
-
őstag
válasz #95904256 #12415 üzenetére
Nem windows sysinfora gondoltam (van ilyen is?), hanem nortonra.
Msd az MS-DOS része, nem kell utána kutakodni. Microsoft svalami Diagnostic a neve.
SST -> Speed System Test. 4.78 a legújabb verziója.
NSSI pedig elérhető innen.Ha ezek közül egyik sem detektálja hogy AMD, akkor valami gond van nálad a géppel
-
törölt tag
Köszönöm, hogy kifejtetted a dolgokat! Este ki is próbálom őket.
Ha jól láttam, az MSD nincs benne a Win98-cal települő DOS-os környezetben.
Ennek még utána kell néznem, remélem letölthető valahonnan...Egyébként a géppel csak annyi a gond, hogy régi. A legtöbb 486-os processzorban még nincs CPU azonosítási lehetőség. Csak különféle programtrükkökkel lehet kideríteni, hogy milyen CPU-ról is van szó. A többi program ezért hasalt el... mindegyik a CPUID utasítást erőlteti.
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
figyeljétek a Cache méretét! elsődleges kess 0Kb másodlagos meg nincs
-
törölt tag
Na, szóval AMD 486DX4-100 azonosítás, Win2000 alatt:
Speed System Test 4.78 -> Inditáskor Windows hibaüzenet.
Navrátil Software System Information 0.60.45 -> Intel 486SX
TestCPU 0.96 -> AMD 486DX4 95MHzA MSD-ét és Norton Sysinfo-t még nem próbáltam. A TestCPU jónak tűnik. Ráadásul Windows-os program, így nem kell ki-be lépkedni. Ezt felveszem a Socket3-as versenyhez, mint ajánlott programot.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
z lene az igazi akosf ha a platform teszthez hasonló an lenne VGA szekció. Gondolok itt pl AGP 8x 4x 2x 1x csoportosítással, vagy DirectX 6, 7, 8, 9.
-
törölt tag
válasz zoltanz #12426 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor davidof92 ajánlotta, hogy csinál valamiféle webes megoldást mindenféle csoportosításokkal vagy csoportosítási lehetőségekkel. Akkor felvetettem, hogy ez meglehetősen bonyolult dolog ( ugyanis ezt már én is átgondoltam ). Azóta ez az ötlet eltűnt a süllyesztőben...
szerk.: Remélem nem én beszéltem le a dologról.
[ Szerkesztve ]
-
Bull Boss
őstag
sziasztok! a socket 5 alaplap az milyen? eddig még nem találkoztam ezzel a tokozással de most került hozzám egy ilyen lapocska, overdivera hasonlitó hűtővel szerelt socket 7esnek tűnő p1 120al
-
Penyus
senior tag
Sracok! Voodoo3 2000 PCIhez kene xps driver ami jol muxik! Help plz!
Retro is my religion -=- The past is my future -=- 80286 rulez!
-
törölt tag
Nem sikerült felélesztenem a 486-oshoz való Octek Hippo DCA alaplapomat. Ha netalán valamelyikőtök ismerne Octek Hippo DCA/2 beszerzési helyet, szóljatok. Persze, ha tudtok hozzá EDRAM modult is, még jobb lenne. Bár szerintem ez megint a "sose lesz ilyenem" kategória.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Penyus #12433 üzenetére
Ha nem oldaná meg a problémádat petapka1 kolléga akkor majd kerítek valamit, nálam is van XP-s driver. Valahol... kell lennie... hiszen a hobbi gépemben most ugyan ilyen kari van és ment xp alatt (és nem vagyok híve a beépített win drivereknek).
Más, a régi teszt témákhoz. Procifelismerés:
ASMDemo. Pont most volt cikk az új AIDA-ról (Everestnek fuccs). Hát párunknak eszünkbe jutott a nagy ős, az ASMDemo. Magyat teszt progi, annak idején minden szart azzal mértünk. Főleg egymás "e-pénisz" méretét szal van benne sokféle benchmark is.
Ez egy 2000-ben íródott riport az ASMDemo programozójával, Fiery-vel. Aki ma is aktív fórumozó itt a PH!-n.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
törölt tag
válasz bacsis #12437 üzenetére
Az Octek Hippo DCA/2 ( Direct Cache Architecture ) egy 486-os alaplap.
A nagy ötlet az volt benne, hogy az EDO RAM-ok helyett / mellett SRAM-okat tartalmazó EDRAM modulokat is fogad. Az Octek ennek a DynamiCache nevet adta. Míg az EDO 60ns-os, addig az EDRAM 15ns-os hozzáférést biztosít.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz bacsis #12441 üzenetére
Szerintem lábkompatibilis, mivel tetszés szerint mixelhető az EDRAM és az EDO.
Viszont alaplapi támogatás nélkül csak sima "EDO"-nak fog látszani.A lényegéről valami olyasmit olvastham, a memóriachipeken belül a DRAM mellett van még valamennyi SRAM is. Aztán a memória modul címzésével és a frissítésével trükköznek valamit. Sajnos techdoc-ot nem találtam róla.
-
törölt tag
válasz bacsis #12445 üzenetére
Tömegesen gyártott termék volt, csak 15 évvel ezelőtt.
Például itt egy cikk: Ramtron wins major agreement to supply enhanced DRAM to Ocean Office Automation
Ebben épp arról esik szó, hogy az Octek a DCA2-es lapokhoz 16,5 milló USD értékben rendelt EDRAM-ot. Megjegyzem, hogy olvastam cikket arról is, hogy az EDRAM alig került többe, mint a normál EDO. Ugyanis nincs köztük nagy különbség. A lényegeg azon van, hogyan kezeli a memóriákat az alaplap.
A buktatóját úgy hívták: Intel Pentium.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bacsis #12447 üzenetére
A kettő nem függ össze.
De az alaplapon OPTi 82C602 chipset van, ami nem PCI-os.
Miért OPTi chipset van rajta?
Gondolom ezzel tudták megoldani a DCA-t.szerk.: Mielőtt megjegyeznéd, hogy teljesítményben jobb a PCI. Megjegyezném, hogy nem igaz. A PCI abban jobb a VL-nél, hogy nem közvetlenül a CPU kimeneti hajtják meg a kártyák áramköreit. Értsd: Több esélyed van arra, hogy működjenek a dolgok az alaplapodban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest