- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sladka_pani
senior tag
Na újból jelentkezem, s mostmár újabb tapasztalatokkal a retro gépem kapcsán. Sikerült még 1 hdd-t szereznem, amivel szintén PIO és egy GF2 400-as karit, amivel ugyanaz maradt a hiba. Már az alaplapra tudok csak mutogatni, hogy ott csesződhetett el valami (de úristen mi??), vagy pedig a kékhalál miatt a driverre, mert ugye nv4_disp.dll... legújabb hivatalos honlapos van fent, esetleg régebbit kéne próbálni? De honnan szedjek? Vagy valakinek valami ötlet még? Kipróbáltam a teljesképernyős Pinball játék (14 mega) is elszáll ezzel a hibaüzivel, szóval semmit nem tudok kezdeni vele.
...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
snake1977
őstag
válasz sladka_pani #12301 üzenetére
Javaslom a www.guru3d.com oldalt, a downloads/geforce xp32bit szekcióban van win98-as driver is csak lapozz visszafelé, itt szinte megtalálható mindegyik régebbi nvidia driver.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
djculture
félisten
Én nem kínlódnék a helyedbe,ilyen slotos celeron-p2-p3 meg a lapot hozzád vágják 1000pénzé és erősebb mint ez a legendás proci.Ha csak retro a cél persze.
-
Nowhereman
őstag
Milyen HD-k mentek benne UDMA-val, és milyenek PIO-val?
Próbálj bele valami egyszerű nem NVidia zsugát - persze ne nonémSavage4+gyáridrájverrel szintűt, lehet az egy kedves kis Kyro II...Utánam a kondenzcsik!
-
törölt tag
(#12301) sladka_pani: "vagy pedig a kékhalál miatt a driverre, mert ugye nv4_disp.dll... legújabb hivatalos honlapos van fent, esetleg régebbit kéne próbálni?"
A "legújabb hivatalos honlapos" az mi a fenét takar? Remélem nem Forceware-rel kínálgatod a K6-III procidat, mert az simán megküldi SSE utasításokkal.
A Forceware előtti Detonator meghajtókkal próbálkozz.
[ Szerkesztve ]
-
sladka_pani
senior tag
válasz Nowhereman #12304 üzenetére
Pontosan, annyira szerettem a K6-2-t, hogy nem válnék meg tőle Intelért, max P3, mert azok is kedvesek voltak a szívemnek, de itt most a Socket 7 a cél, az számomra a csúcs retro Szóval bocsi djculture, tudom hogy csak jót akarsz
-
sladka_pani
senior tag
válasz Nowhereman #12305 üzenetére
Quantum Fireball 6.4 és ugyanez 7.5-össel simán mentek, Maxtor Diamond plus 8 40GB slim, és Seagate 4.3 GB, Maxtor 80 GB -ezekkel próbáltam utóra, és ezekkel nem ment már. Pedig amúgy mind tökéletesen megy máshol.
Sajna csak nVidiakhoz jutok hozzá, de már próbáltam egy 8 megás 3Dfx karival, azzal meg nem ment a 8-as DirectX sem, szóval nem nagyon tudtam tesztelni Most a drivert próbálom meg amint megtalálom az enyémhez valót....nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
sladka_pani
senior tag
válasz #95904256 #12306 üzenetére
Ööö, K6-2 és nem III, de gondolom az mégjobb, ilyenhez nem nagyon értek, de a legújabb azt jelenti, hogy nvidia.com-os és ott az archívból kiválasztottam a 4-es szériából az én kártyámat. Igyekszek megfogadni a tanácsod, köszi!
-
törölt tag
válasz sladka_pani #12310 üzenetére
Ok, szóval nem K6-III hanem K6-2.
A lényeg ettől még a driver. Egy linket esetleg tudnál adni ha szépen megkérlek? Ugyanis az előbb felmentem az nvidia.com-ra, de az útmutatásod alapján nem sikerült megtalálnom. Előre is köszönöm.
-
sladka_pani
senior tag
válasz #95904256 #12311 üzenetére
Persze, én köszönöm, ha segítesz, és most látom igen ForceWare van írva, most húztam le egy Detonatort, de ez jó régi, régebbi mint a kártyám szerintem és csak 8 mega
Szóval ő vele próbálkoztam, ezt dobja ki ha 2-es Geforce, ha 4-es bármilyen típus...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
törölt tag
válasz sladka_pani #12312 üzenetére
Áááá.... Forceware 93.71?
Ez nem jó Athlon / Pentium-III előtti procikra.szerk.: Detonator 56.72 xp / 2k
[ Szerkesztve ]
-
sladka_pani
senior tag
válasz #95904256 #12313 üzenetére
Köszi, de amit linkeltél az Forceware már, megpróbáltam Detonatorral, hűű és megy Igaz, semmi nem fagy ki, szóval ez volt a gond, de nem értem, mert végig Forceware-s driverrel használtam..., ugyanaz a letöltés, de most szuper. A PIO-val nem tudok mit kezdeni, lassúnak lassú, viszont az érdekes dolog, hogy ha átálítom a WinXP-ben az Eszközkezelőben, hogy Csak PIO-ba fusson, akkor UDMA2-t ír a HD Sentinel (viszont sebességben nem látom túlságosan, ugyanúgy mintha kihasználná a procit 1-1 kattintásnál), ha visszaállítom, akkor megint PIO-t jelez. Lehetséges ilyen fordított felfogás? Melyiken hagyjam? Mindkettőnél van 80-90%-os proci használat ahogy nézem.
-
huni66
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki nem olvasta véletlen a 3dfx topikban......:
Van nekem egy voodoo 3500-as 16Mb AGP analóg tv tuneres videokarim.Nem sikerül megtalálnom a megfelelő drivereket hozzá.A 3dfx oldaláról már kipróbáltam, amit jónak gondoltam.
Van itt valaki, akinek gyakorlati tapasztalata van ezzel a karival?Próbáltam már 98-al és xp-vel is, de nem akar menni.
Eredetileg egy PII-es gépben volt, 98 alatt, ment a földi és a kábel tv is szépen....
Üdv : Huni
-
törölt tag
válasz sladka_pani #12314 üzenetére
(#12314) sladka_pani: "Köszi, de amit linkeltél az Forceware már..."
Detonatort linkeltem, csak valamelyik balga Forceware néven töltötte fel.
Egyébként verziószám alapján nagyon egyszerű megkülönböztetni a kettőt.
60 előttiek a Detonator-ok, 60-tól pedig a Forceware-ek vannak.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
-
sladka_pani
senior tag
Jelentem letojom nagy ívből a HD Sentinel által írt PIO módot, nyomattam paraszt másolós tesztet, HD szerinti PIO mód 700 MB = 6 perc, HD Sentinel UDMA 2 (mikor PIO-ra van Winbe állítva) 700MB = 9 perc és 99-100%-os procihasználat, míg az előbbi csak 80valamennyi, szal jó lesz ez így én már nem kínlódok
-
törölt tag
válasz sladka_pani #12317 üzenetére
Persze, teljesen jó. Az 5x-esek már a GeForce FX-eket is ismerik.
-
laci1128
tag
válasz #95904256 #12313 üzenetére
Fura, Celeron (Mendocino magos) procival nekem nem volt semmiféle problémám a ForceWare-rel Windows 2000 alatt. Sem GeF4 MX (Club3D), sem GeF2 MX (Inno) kártyával.
Bár ettől függetlenül nem zárható ki ez a felvetés sem, miszerint régebbi driver csomaggal megszűnhetnek a problémák, viszont az is tény, hogy az általam használt processzor nem tartalmazza az SSE utasításkészletet.
Az igazat megvallva huzamosabb ideig csak a GeF4 MX-kszel használtam (amíg még megvolt), a GeF2 csak a 3DMark versenyre való nevezés erejéig volt a gépben, de nem kaptam sosem kékhalált használatuk során.[ Szerkesztve ]
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
huni66
csendes tag
-
törölt tag
válasz laci1128 #12324 üzenetére
Érdekes screenshot. Ezt meg, hogy csináltad?
Mikor belefutottam ebbe a hibába, akkor a Soft-ICE és PE Explorer programokkal visszafejtettem az egyik ForceWare-t. Egyértelműen látszott, hogy azért halálozik be a driver, mert SSE utasításokkal akar operálni. Igaz, ezt egy 7900GS kártyával csináltam.
Lehet, hogy van annyi intelligencia a ForceWare-ben, hogy mégsem használ minden esetben SSE utasításokat? De az is lehet, hogy a GeForce2-höz olyan régi kódot telepít, aminél nincs ilyen probléma.
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #12326 üzenetére
Kizárásos alapon valszeg ez lesz a magyarázat...
De gondoljuk csak végig... Lehet az Nvidiánál is gondoltak arra, hogy jó hát megírjuk az új drivert, beletoljuk az SSE utasításokat mer az jó, de hoppá! mi van ha az user erégi pé2-jét akarja újabb driverrel használni? innentől kezdve kékhalál? neeem, akkor a régi VGA kártyákhoz továbbra se' kell az SSE, de az újakhoz már igen.. Így a kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad.. azaz beépítik a driverbe az SSE-t és az új kártyáknál már ki is használja a driver, de a rlégi kártyák esetében ahol eddig sem kellett azután sem kellett. okos döntés.. -
huni66
csendes tag
válasz Viktor77 #12323 üzenetére
Föltettem innen az Amigasport 3.0- drivert, ami video és wdm driver is egyben.Így telepíteni tudtam a VisualReality 3.1-et.Le is keresi scanneléskor láthatóan a csatikat, de már nem találom a csatornalistában egyiket se.Fekete - fehér kép van és némelyik csíkozódik.Mitől lehet, hogy nem túl jó a kép.Kodek...esetleg.?
Üdv : Huni
-
Nowhereman
őstag
válasz #95904256 #12329 üzenetére
igazság szerint a proci szerint kellene aktiválnia az utasításkészleteket, mint ahogy a 3dfx-ek meghálálták a 3dnow!-t, de nem akadtak ki ha celeront találtak. Ha ugyan az a cucc megy fel a 2000-esre, mint az XP-re, akkor lehet, hogy az nVidia drájvereiben is akad hiba, még ha a konkurencia mellett tökélynek tűnnek...
Utánam a kondenzcsik!
-
törölt tag
válasz Nowhereman #12331 üzenetére
Biztos ismered azt a mondást, miszerint: "Minden valamirevaló program tartalmaz legalább egy változót, egy ciklust és egy hibát."
-
laci1128
tag
válasz #95904256 #12326 üzenetére
Az nVidia honlapjáról beszereztem a GeForce (2, 4) MX-eket támogató legutolsó ForceWare-t, majd telepítettem. Szóval nem történt semmilyen módosítás a driverekben.
A ForceWare-től eltekintve pedig semmilyen más driver nem volt szükséges a konfig működéséhez, hiszen BX csipkészlet van a deszkán, ehhez pedig szerintem még a Windows 95-ben is található gyárilag meghajtóprogram.
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
snake1977
őstag
Abit NF7 v2.0-ás lap + AXDA2600DKV4D proci érdekel valakit?
[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
bacsis
Közösségépítő
urak!
Olyantot lehet, hogy Win ME alatt az Asus V7100Deluxe karimra rátolom a 3D-s szemüveget és úgy tolom a gammát, de úgy hogy mellette Glideba menjen voodoo2-vel a 3D-s effekt?! -
bacsis
Közösségépítő
válasz zoltanz #12345 üzenetére
nem az a gond, hogy nem tudod rákötni a DVI moncsit... mer pl a Geforcce4 TI4400Deluxe-n alapból van DVI csati... hanem hogy az eljárás nem támogatja a TFT-t, mer ugye azt csinálja hogy egy képkockát kicsit eltolva jelenít meg, is a frissítéstől függően jelenít meg, eccer az egyik eltolt képet utána meg a másikat... na most lényegében a TFT monitor ugye folyamatos képet ad innentől kezdve bukó a dolog
apropó DVI: a natív DVI csatis moncsik még most is bitang drágák, akkor úgy 2002 körül a Geforce3 Geforce4 idejében mennyit kérhettek el egy olyanért? -
Badman 4ever
őstag
válasz peti_s #12348 üzenetére
Az iiyamám tud 640x480-ban 160 Hz-et és 800x600-ban 135 Hz-et.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Nowhereman
őstag
válasz Badman 4ever #12349 üzenetére
A megboldogult Mag810XJ-m is tudta...áááhhh!!!!
Utánam a kondenzcsik!
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Háztartási gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Synology NAS
- Építő/felújító topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest