Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyuszaa

    őstag

    válasz Wiz Khalifa #37418 üzenetére

    Azt írtam korábban, hogy magas az alapból amit kapnak (~1,4v), tc is túlfeszeli a megadott órajelhez képest, gyakorlatilag kevesebbel beérné (ezért lehetne alulfeszelni is akár), de így megnézheted az emelt órajellel meddig stabil, általában mennek 4,3-4,4 körül feszültség birizgálás nélkül. Nem fog csökkenni emiatt az élettartama, csak 62 fok alatt kell tartani. Tehát ennél a módszernél nem kell külön feszültséget állítani, ha hibázik akkor vissza kell venni a szorzóból egy felet, vagy többet míg ugyanolyan stabil lesz mint most, aztán többet nem is kell ezzel foglalkoznod.

    Egy szilícium ostyán belül vannak jobban sikerült példányok (közepéről származó), azok tuningosabb chipek. Szivárgási áramtól is függ, hogy melyik mennyit kér* egy adott órajelen, *és mennyit fogyaszt azon a feszen. Erre szokták azt mondani, hogy nincs két ugyanúgy sikerült példány, neked kell kitapasztalni.

    Plusz frekvencia emelésnél csak lineárisan nő a fogyasztás (és ezáltal termelt hő), feszültség emelésével négyzetesen, érezhető a különbség.

    Btw. max 1,5 voltig adni biztonságos, de itt már hamarabb fog a hűtés elfogyni (még egy jóval hatékonyabbnál is, nagyobb órajelen, és stabilizálni se lehet egy magas ).

    Frekvencia emelésnél csak lineárisan nő a fogyasztás (és ezáltal termelt hő), feszültség emelésével négyzetesen, érezhető a különbség.
    Tehát a megnézem mennyit bír alapfeszen azzal a hűtővel simán bejátszható, mert maximum kisebb órajelen fogod üzemelni, nem a feszültséghez nyúlsz. Ha félted akkor a hőmérséklettel foglalkozz, és nem lesz gond.

    (#37420) Zsivaagoo

    +1 Már megint ezek a 760G-s szemetek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák