Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sonny C.

    tag

    Szóval végre hivatalosan is csatlakoznék a klubhoz! Ahogy lentebb írtam sikerült összeraknom a gépet. Amitől féltem (régebbi volt a lapon a BIOS, mint amelyiktől már támogatja az új FX-eket)és kérdeztem is Tőletek az USB BIOS Flasback egy nagyon jó dolog. Letöltöttem a legutolsó BIOS és egy BIOS renamer nevű progit, ezzel átneveztettem a BIOS-t, ráírtam pendrive-ra.

    Összeraktam a gépet, de nem kapcsoltam be, csak a tápegységen nyomtam fel a kapcsolót, pendrive a meghatározott USB csatiba bedug, alaplapon gomb megnyom, led villog és kb. 1perc után elalszik.
    Kihúztam a pendrive-ot, gépet bekapcsoltam és elsőre indult.

    Annyi probléma volt, hogy a memóriák csak 1333Mhz-en mentek, de mint az előbb írtam ezt sikerült orvosolni!
    Van esetleg valami beállítás, amit érdemes megtennem, ha nem akarok tuningolni, csak annyit szeretnék, hogy üzembiztosan működjön a gép?

    Egy problémám lenne, bár nem az FX-hez kapcsolódik, de talán tudtok segíteni!
    Win 7-et telepítettem, ami EFI-rendszerpartíciót hozott létre és az SSD-t is GPT-re formázta. Ezzel nem is volt gondom, de amikor egy régi tároló vinyót rádugtam a gépre, nem volt hajlandó elindulni, mindig telepítőlemezt akart . Ha lehúztam a vinyót simán indult a win. A vinyó az előző Win7-tel lett formázva és nincs rajta rejtett partíció. Van ötletetek, hogyan tudnám elérni a rajta lévő adatokat?

    Illetve még egy dolog telepítsem újra a win-t kikerülve ezt az EFI-t? Ha ilyen EFI-s telepítésű win alól formázok vinyót, akkor érdemes GPT-re (ha kisebb, mint 2 GB akkor is) formázni vagy inkább MBR-re?
    Köszönöm és elnézést, hogy ilyen hosszú voltam. Igyekszem majd tesztelni is, de egyelőre szeretném megoldani a vinyó problémát!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák