Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz julius75 #39471 üzenetére

    Szerintem a problémádat nem lehet az AlIexpress-en keresztül lerendezni. Főleg dispute keretében. Én nem látom azt, amit oknak el is fogadnának.
    De a próbálkozás, a fellebezés mert már elutasították a te döntésed, én azt nem akarom befolyásolni, a lehetőségeket írtam le.
    Ha nem tartod az eladó viselkedését korrektnek, azt jelezheted feléjük, de nem fognak neked kárpótlást biztosítani.

    Egy késve történt szállítás miatt egy másik szerződésben vállalt kötelezettség nem teljesülése esetén az elmaradt haszon a polgári peres kategória.
    Kell hozzá egy kötött határidős szerződés, amely tartalmazza a konkrét időket. Ilyenkor az aki dönt a vitában, azt is mérlegeli, hogy a második szerződésben alkalmazható-e a szerződés teljesítésének elmaradásához a késedelem kimentése, mondjuk a teljesítéshez szükséges eszköz meg nem léte miatt.
    Ha csak egy általános adás-vételi szerződés jött létre ténylegesen vállalt határidő nélkül, akkor nem valószínű hogy pert nyerne az illető erre hivatkozással.
    Az AliExpress mint az online piactér biztosítója, ilyen vitákba nem kell hogy belefolyjon, köze nincs hozzá és semmilyen jogszabály nem is kötelezi rá.
    Ezt a Terms of Use 7.1-nél írják is: However, for any Services, Alibaba.com does not represent either the seller or the buyer in specific transactions. Alibaba.com does not control and is not liable or responsible for the quality, safety, lawfulness or availability of the products or services offered for sale on the Sites, the ability of the sellers to complete a sale or the ability of buyers to complete a purchase.
    és még a Transaction Services Agreement-ben is említve 3.4 Transaction between Seller and Buyer Only. Each Online Transaction is made by and between a Seller and a Buyer only. Despite that Alibaba.com makes available the Transaction Services and, if applicable, may conduct formality review(s) of an Online Transaction, Alibaba.com shall not be considered as a party to the Online Transaction. Alibaba.com does not represent the Seller nor the Buyer in any Online Transaction. Alibaba.com will not be responsible for the quality, safety, lawfulness or availability of the products or services offered under any Online Transaction or the ability of either Seller or Buyer to complete any Online Transaction. You agree that you will not hold Alibaba.com and our affiliates and agents liable for any losses, damages, claims, liabilities, costs or expenses arising from any Online Transactions, including any breach, partial performance or non-performance of the Online Transaction by the other party to the transaction.

    Részemről lezártam a témát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák