Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 426os

    őstag

    válasz HELLAFLUSH #7658 üzenetére

    Vedd a dízelt, ha magával a dízelséggel együtt tudsz élni. A szokásos dízeles dolgokon kívül (lendkerék, porlasztók) nagy dolgok nincsenek vele, de ezek a hibák vásárláskor egy alapos átvizsgálással kiderülnek. TS-nél pl a nagy olajfogyasztás nem biztos, hogy rögtön feltűnik, utána meg már nehéz lesz leverni az eladón.
    JTS/TS motor újkorában nagyon jó volt (leszámítva a menés/fogyasztás arányt), de 10+ éves korában én csak úgy merném megvenni, hogy a vásárlás utánra számolok egy motorgenerált is, ha nem ismertem előtte a konkrét autót. Meg ugye az alap fenntartása még ha jó is, akkor is több, mint egy átlag benzinesnek (több gyertya, vezérlésmódosító stb). Inkább a dízel, az legalább megy is rendesen, több száz km-es utakon kellemesebb is lesz. Ha nem mindennap rövidtávozol, akkor bírni fogja, amúgy is strapabírók a JTD-k, főleg a 8v, ami nehezen elpusztítható.
    A beltér kevésbé fájós, ha csúnya, aránylag olcsón tudsz venni komplett belsőt. A rozsda már sokkal nagyobb probléma. Azt kerüld, inkább nézelődj tovább.

    Arra készülj azért, hogy a Honda után egy 10+ éves Alfával izgalmasabb lesz az élet, minden tekintetben :)

    .

Új hozzászólás Aktív témák