- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Hallo,
Tud valaki segíteni melyik google drive appot kell letölteni hogy könnyebben tudjak törölni, és áthelyezni, megszámolni anyagot a drive-on?
Nekem valahogy nem jön össze már letöltöttem 2 az egyik méh fizetős is volt, windows ingyenes és jól működik, valamit nagyon rosszul csinálok. HELP"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
abrtom87
tag
Sziasztok! Mac Minihez létezik Apple gyári földeléssel rendelkező hálózati kábel a sima villás helyett? Többször is viszem a gépet ide-oda munka miatt (van Macbookom is, de okom van rá) és kétszer is belefutottam, hogy durrant a villás csatlakozó. Mindkétszer külföldön történt, ahol helyi szabvány szerint a földelést a képen látható villák közötti lyuk biztosítja (a konnektorban van a kiálló fém pöcök, nem mint itthon, alul-felül a kis pöckök) Helyiek szerint olyan kábelt szerezzek be, amin van ez a lyuk a földelés csatlakozásának.
Szóval valami ilyesmi kábelt keresnék ami Mac Minihez jó lenne. Jó ha gyári.
-
blakey
titán
válasz abrtom87 #41352 üzenetére
Elég, ha veszel egy olyan aljzatot, esetleg okoskonnektort, ami rendelkezik a megfelelő földeléssel.
Pl. Woox:
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
abrtom87
tag
válasz MasterMark #41353 üzenetére
Magamat védeném az áramütéstől, nem az eszközt. Kicsit ijesztő amikor durran a konnektor, a villa is megégett. Két különböző szálláson is megtörtént Csehországban. Minden helyi azt mondta, hogy itt kell a lyukas csatlakozó, hogy érintkezzen a konnektor földelő pöcke.
Blakey: eve okoskonnektorom van otthon, most nem tudok ránézni, de hátha az olyan.
[ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
válasz abrtom87 #41355 üzenetére
Tegyuk fel, szerzel egy foldelt dugoval ellatott, a vegen 8-as formaju csatlakozot tartalmazo kabelt (haha ). Hova csatlakoztatnad a foldet? A fold csatlakozasahoz, kene a Minin ott, egy 3. "tu", de mivel a MacMini kettos szigetelesu, igy nem kell a keszulekhazat foldelni.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz abrtom87 #41357 üzenetére
Mint villanyszerelő mondom neked hogy instant hülyeség amit a csehek mondtak. Inkább ahogy előttem is írták sokkal elképzelhetőbb hogy régi a hálózati rendszer az épületben vagy esetleg kosz, bogár, stb... volt a dugaljban ami pont "útban" volt. Ajánlom figyelmedben az alábbi Cseh bemutató videót egy Mac Mini-ről amiben láthatod hogy ugyan azt használják mint Magyarországon.
Egyékbént ahovan a Cseheknél se kell védőföldelés, abban az esetben teljesen ugyan azt a csatlakozó típust használják mint itthon mi.
Smoke some weed nigga!
-
abrtom87
tag
válasz Wiz Khalifa #41358 üzenetére
Köszi szépen! Elhiszem! Rázott már meg 230, azért is vagyok nagyon óvatos, inkább biztosra megyek ha észreveszek valami anomáliát.
[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
válasz Wiz Khalifa #41358 üzenetére
Nálunk korszerűsítve lett panelban a villamoshálózat (nem csak kötődoboz, konnektorok stb. de még a falban a kábelek is cserélve lettek rézre), túlfeszültségvédős APC elosztót használok, ami vissza is jelzi LED-el, hogy oké a földelése a konnektornak, de még így is gyakran villan egy picit, amikor az elosztóba dugok valamit (pl. gyári Apple töltőfej).
Ez normális jelenség?
Persze amit a fórumtárs említ, mint égett villa, durranás, stb. nincs, csak villanás. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz Sidorovich #41360 üzenetére
Normális dolog, főleg ha picit látni csak. Gyakorlatilag mindig villan, mert ugye hirtelen megkapja az a fogyasztó az áramellátást, de van amikor annyira minimálisan hogy észre se veszed. Ha nem melegszik (pl üresen, eszköz nélkül az adapter, azaz tötőfej) akkor minden rendben. Azonban ha úgy is melegszik akkor nem jó a kontakt, de nem hiszem hogy egy APC elosztónál ilyen gond lenne.
Smoke some weed nigga!
-
trialboj
őstag
válasz Wiz Khalifa #41361 üzenetére
Off, de azért mégis fontos.
Nálam is most újították a villamosságot, igaz a falban nem cseréltem kábelt, de itt a biztosíték dobozba építették be a túlfeszültség védőt, ami 256v-nál leold. Azt mondták hogy ez megvédi az összes eszközt.
Most itthon van az irodai gépem amihez az ottani APC elosztót hoztam haza, DE mikor visszaviszem, nekem a saját gépemhez is ilyen "fancy" elosztót kellene vennem, vagy jó egy sima is?
BTW olykor nekem is szikrázik a mac studio dugója mikor bedugom, olyankor mindig van 1 mini szívrohamom, mert eddig én is attól féltem, hogy na akkor most sütöttem ki az egészet."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz trialboj #41362 üzenetére
Ahogy jónak látod, igazából ártani nem árthat mert ezeke tuti minőségi dolgok, de amúgy a túlfeszültséged lenne akkor a kismegszakító dobozban lévő úgy is leold.
Valamint az eszközöknek is azért van egy tűréshatára, mert azért a hálózati feszültség olykor-olykor ingadozik. Magyarországon pl a 220-230V között a normális. De pl Angliában meg bár papírforma szerint 230V van, még is szinte mindenhol 240V felett lehet mérni és én kint is gond nélkül használtam a cuccaim mikor kint éltem.
Smoke some weed nigga!
-
blakey
titán
válasz Wiz Khalifa #41363 üzenetére
Magyarországon pl a 220-230V között a normális. - Ehhez képest nálunk 240-242V van, amit nem is értek, és mindez stabilan.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Ear001 #41365 üzenetére
Idéztem, hogy mire reagáltam. Tudom, hogy belefér a tűréshatárba.
-
rjg
őstag
válasz blakey #41364 üzenetére
Az elmúlt egy-két évben, hála a napelemes rendszerek elterjedésének és a nem fejlesztett trafó állomásoknak, elég sok helyen van ennél alkalmanként sokkal magasabb. Egy barátunknál és otthon is mértünk 300V feletti feszültséget. Állítólag tavaly az első félévben több magas feszültségből adódó kárbejelentése volt az MVMnek, mint az azt megelőző öt évben.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
senior tag
-
válasz Wiz Khalifa #41368 üzenetére
Mi is azzal küzdünk, hogy a felső határt "piszkálja" a feszültség.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
senior tag
A 300V fázisfeszültség (fázis és nullvezeték között mért feszültség), amennyiben amúgy rendben van a hálózat, egyértelműen szolgáltatói hiba, és mind a szigetelések, mid a rákötött készülékek idő előtti tönkremenetelét okozza, szóval ezt a szolgáltatónak szvsz AZONNAL javítani kell.
-
Wiz Khalifa
veterán
Szerencsére én ahol jártam eddig mezei lakásokban (Borsod megye), ott nem volt 236-nál nagyobb, de amit Te látsz az is még bele fér a tűréshatárba.
Viszont, aki nagyon félti az eszközeit és nem bízik a dolgokban, lehet venni olyan fesszabályzót a betáphoz amivel leszabályozható fixen 230V-ra a lakás hálózat. Viszont itthon nem nagyon kapni ilyet, illetve a másik bökkenő hogy nagyon drága kütyü.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Régi GarageBand (10.3.5) timeline 12órás limitjét lehet valahol módosítani?
Az újabb kiadásokban is megmaradt ez a korlát?Van olyan bill. kombináció ami a vágási ponto elejére/végére ugrik?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
trialboj
őstag
Abból lehet baj hogy én nem frissítettem Montereyrol mióta megkaptam a gépet? Nincs vele bajom és azóta csak visszafelé fejlesztik szerintem, a Settings menu is jobban tetszik ahogy most van, a mozgó login screen meg nem érdekel.
Itt nincs olyan hogy biztonsági frissítés? Csak mert nem dobál fel semmit hogy mindenképp frissítsem.
Az új sonomaban tényleg nincs már időzítő hogy kikapcsoljon magától egy bizonyos orakkor?"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
ddsteel
aktív tag
válasz trialboj #41379 üzenetére
Szerintem addig nem baj, amíg a Monterey is kapja az alverziókat (amik sokszor biztonsági frissítések) és amíg az esetleges új programjaid elindulnak rajta. Viszont egy idő után nem kap majd újabb frissítéseket, biztonságit se, innentől ez véleményes (számomra legalábbis). Fogalmam sincs, meddig tart egy egy oprendszer támogatása, de utána lehet nézni szerintem. Itt is van, úgy tűnik, még támogatják: [link]
Szerk: itt láthatod pl, hogy a Big Sur legutóbb 2023 szeptemberében kapott, az újabbak viszont most januárban is: [link][ Szerkesztve ]
-
ddsteel
aktív tag
válasz titi12 #41381 üzenetére
Nem értem, amit kérdezel. Egy ideig jönnek biztonsági frissítések egy oprendszerre, aztán már nem írnak rá. Ha mindig a legújabb van telepítve, akkor mindig jönnek újabb frissítések. A kérdező (szerintem) kb erre volt kíváncsi. A Monterey most még kapott, és egy ideig még fog is.
-
trialboj
őstag
Köszi ddsteel
---
Valamit elpiszkáltam vagy miért nem kapcsol ki a gép, mikor sleep-be rakom? Csak kijelentkezik és a login screenen marad, a power options jól van beállítva?"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Lenry
félisten
sziasztok
be lehet valahol állítani macOS-ben, hogy amikor elalszik a gép, akkor a vezetékes hálózati kapcsolatot ne bontsa?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
válasz MasterMark #41385 üzenetére
ez be van pipálva
elmondom mi a problémám: a Mac-et egy Linuxos gép mellett használom, mindkét gépen fel van telepítve a barrier nevű kvm program, tehát egy egérrel és billentyűzettel tudom mindkettőt használni, nagyon kényelmes dolog. a Linux a host, tehát fizikailag abba vannak dugva a perifáriák.
ha elalszik a Mac, simán 10-15 másodperc mire ébresztés után újra van hálózati kapcsolat (ezt látom a switchen, amibe a Mac be van dugva) és újra át tudom oda húzni az egeret.
ezt az időt szeretném redukálni.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Czo
őstag
Milyen gep? Nalam megmarad a link a switchen, ha ez be van kapcsolva. Ha nincs, akkor eltunik, de mire megjelenik a kep, addigra link is van. Megneztem ocska MBP-n, beepitett Ethernettel, majd modernebb (2018 es 2023 MBP-n) Thunderboltos Ethernettel (Broadcom) is. USB-s Ethernettel viszont (Realtek), total megbizhatatlan a dolog. Van, hogy addig nincs link, amig ki-be nem dugom. Masfajta USB-s cuccom nincs, ezt se hasznalom.
-
senior tag
válasz titi12 #41381 üzenetére
Annak a biztonsági frissítésnek a hiányától, amit majd legközelebb (és az után) kapunk meg, attól nem tartunk?
Remélem jól értettem a kérdést.
Valamennyire tarthatunk, de nagyságrendekkel kisebb mértékű az indokolt félelem a "még nem ismert" biztonsági réseket befoltozó jövendőbeli frissítések hiányától.
Ha egy biztonsági frissítést kiadnak, annak előbb-utóbb közlik a tartalmát, és ha már láttál ilyent, akkor tudod, hogy ez egyenlő a frissítés előtti verzió(k)ban meglévő biztonsági rések széleskörű publikálásával. Ami értelemszerűen azonnal megnöveli ezen biztonsági rések kiaknázásának (exploit) kockázatát.
Ezért NAGYON javasolt a biztonsági frissítéseket a lehető leghamarabb feltelepíteni. Mert nem csak befoltoznak biztonsági réseket, hanem egyúttal publikussá is teszik azokat (egy kis idő elteltével).
Olyan operációs rendszerváltozatok, amelyek már a biztonsági frissítéseket sem kapják meg, jó eséllyel ezeket a nyilvánossággá tett biztonsági réseket tartalmazzák is, miközben a nyilvánosságra hozatal miatt az exploit valószínűsége egyik napról a másikra nagyságrendekkel nő. Egyetértek a fórumtárssal, aki szerinte ezek az egyáltalán nem frissített oprendeszerek már veszélyesek, de persze ha tudja az ember, hogy mire és hogyan használja a biztonsági réseket nyitva hagyó oprendszert futtató gépet, akkor fel tudja mérni az esetleges exploit-ok következményeit is, és ennek megfelelően léphet, ami nem feltétlenül jelenti a kukázást. De az a minimum, hogy ilyen gépen már semmilyen értrzékeny adatot nem tárolsz, nem írsz be a billentyűzetén kritikus jelszavakat és egyéb titkokat (pl. nem ezzel bonyolítod az internetes bankolási műveleteidet, nem vásárolsz vele webshopokban, stb.)
A még nem ismert/ még nem publikált biztonsági rések exploit-ja jóval kisebb, de feltétlenül elhanyagolható rizikót jelent, ebből a szempontból jogos a kérdésed, de a nem ismert biztonsági rések ellen nem tud semmit tenni felhasználó (azoin kívül, hogy egyáltalán nem használ számítástechnikai eszközt, vagy ha igen, akkor csak teljesen izoláltan), ezért a tőlük való félelem bár megalapozott, de hiábavaló.
Remélem a válasz kielégítő.[ Szerkesztve ]
-
titi12
tag
válasz Aszpirin #41388 üzenetére
„…A még nem ismert/ még nem publikált biztonsági rések exploit-ja jóval kisebb, de NEM feltétlenül elhanyagolható rizikót jelent…” – kimaradt a NEM, pont amiatt, mert nem ismert, és a biztonsági frissítéseknek köszönhetően tévesen érezheted magad.
De én nem tartok különösebben ezektől, jónéhány évvel a hátam mögött.
Itt vannak, ni: https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-49/product_id-156/Apple-Mac-Os-X.html?page=1&order=7&trc=3194&sha=880df2b830777b7bac8e6c436c161c438aa61369[ Szerkesztve ]
-
abrtom87
tag
Létezik Mac kiosztású vezeték nélküli touchpad+bill kombó?
-
scdlsc
aktív tag
-
scdlsc
aktív tag
Magic Wand
https://www.youtube.com/watch?v=mjVVq84HbfAA tiéd hogy nézett ki?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest