- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
[kép]
Ezek mind eredeti audio lemezek berippelve ,nincs apple music om.Manuálisan csináltam meg az albumilusztrációkat is és az előadók beírását ,más esetben nem nagyon engedi ezeket használni az apple (pár éve van így) ,vagy “különféle előadóként” nevezi őket és stb.
Létezik egy csomó olyan album ami mostanra a régi kiadásba nem szerepel ,vagy törölve vagy modosítva lettel a digitális platformokon (változnak a kiadók vagy megszűnnek).[ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
válasz TechN7ne #41202 üzenetére
Ez arra utal, hogy korabban, amikor megkerdezte, hogy megbuzol-e a gepben, azt mondtad, hogy nem. Aktiv kijelzovel, feloldott allapotban dugod ossze oket? Illetve, legujabb minden update fenn van? Nem tudom, hogy hany evre visszamenoleg tamogatja az Apple a regi macOS-t es az ujabb iOS kabeles kapcsolatat egyutt.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Logic pro összes hanganyaga fent van és meg sem rezzen felvétel vagy keverés közben (régebbi változattal) ,ezenkívül mindenmásra is simán használható (böngészés és stb.).
Hoztam egy példát ,hogy túl rég az iTunes a 12 pro max hoz ,ettől használhatatlan?Ocskavas ,
Most mondjam a monitorodra ugyanezt csak mert régi?
Van nálam egy valag apple termék ,új és régi is de egyik sem ocska ,most dobáljam ki a rengeteg iphone t is mert szted ….
Mindegyiket ugyanúgy és ugyanarra használom mint a többit és anno…,nem gamer gépek ezek ,más a felhasználás lényege.Rossz lábbal keltél ma vagy mi a baj?
Vagy ami régi az sz@r ,az új meg jó?
Szted melyik zenék szóltak jobban a régiek vagy a mostaniak ,és szted azok mivel voltak rögzítve?
Jajajj ,nagy a baj…[ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
válasz TechN7ne #41210 üzenetére
Minden informatikai eszkoz ocskavas 4-5 eves kora utan, fuggetlenul attol, hogy az eppen micsoda. Ocskavas a monitorom, ocskavas a MacBook Pro-m, nem ez a lenyeg. Az a lenyeg, hogy hasznalhato-e. Jol lathatoan, friss iOS-t futtato eszkoz kabellel torteno szinkronizaciojara az az ocskavas hasznalhatatlan. Tok mind1, hogy mire hasznalhato, ha talalsz valamit, amire szukseg van es arra hasznalhatatlan, akkor az eszkoz egeszeben hasznalhatatlan, hiszen nem tudod az eszkoz segitsegevel elvegezni azt, amit el szeretnel vegezni.
-
TechN7ne
nagyúr
Oksa akkor most kidobom az összes mpc t is mert ócska és veszek újat milliókért csak arra számíthatok ,hogy a végfokok nehezen érik el azt a minőséget.
Hívok egy konténert is mert kidobom az ős régi Neumann és Shure mikrofonokat is mert elmúltak 5 évesek ,de EZT is kidobom mert 30 éves múlt.Sztem pihend ki magad ,jót fog tenni.
cigam
Már megcsináltam az egyik nagy gépen ,de azért rápróbálok…
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
válasz TechN7ne #41213 üzenetére
Nem ertelek. En nem szoktam olyan dolgokat megtartani, amik hasznalhatatlanok. Ha valaminek nincs haszna, es nem tudom hasznalni, akkor eszembe nem jutna rakosgatni. Ha ma hasznalhatatlan, akkor holnap es kesobb is hasznalhatatlan lesz (ha ma nem megy az iOS 16 sync, akkor az iOS 17 sem fog menni). Ha nem tudod elerni vele a szukseges celt (iOS 16-os rendszert hasznalo keszulek kabeles szinkronizalasa), akkor az eszkoz letezese is szuksegtelen.
-
válasz TechN7ne #41213 üzenetére
Akár csak neked. Fogadd el, hogy van ami felett eljár az idő, mert más szinten vannak az eszközök rendszerei, és ezért problémák adódhatnak. Van aki erre azt mondja ócskavas. És ez miért zavar? Ne próbáld meggyőzni, mert nem fogod tudni. Ő nem akar ilyen korlátokat, Te meg elfogadod és megkerülöd. Tanuld meg elfogadni, hogy másnak más a véleménye.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Czo
őstag
válasz TechN7ne #41216 üzenetére
Nem kevered a dolgokat? Az ocska/elavult/regi/idejetmult, azok szerintem, korra vonatkozo meghatarozasok, a szinonimaszotar.hu szerint, szinonimai is egymasnak. Semmit nem fejeznek ki, a termek minosegevel kapcsolatban, egyedul a korara tesz utalast.
-
Czo
őstag
válasz CharlieDrop #41218 üzenetére
Persze, hogy lehet. Ha, hozzad kerul az ocska MacBook Pro-m, az a tulajdonaid kozott, egy uj, eddig nem ott levo valami lesz, fuggetlenul atol, hogy ez egyebeknt egy 6 eves ocskavas.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Volt már szó róla, hogy mire elég 8gb. Megosztó téma, de talán a kérdésemre egyértelműen adható válasz. Remélem.
Az alábbi felhasználás esetén elég-e a 8gb: Semmi zene, video szerkesztés, kódolás, egyebek, csak itthoni, irodai felhasználás, de a böngészőben ha nem is folyamatosan, de elég gyakran meg lenne nyitva 30-40 tab. Nem Safari, Chrome. Ezt elbírja a 8gb? Ritkán lenne 70-80 is, de az valóban ritka, szóval ha attól belassul kicsit, az nem gond. A 30-40 között viszont lenne 4-5 fb tab, és 2-3 yt videó is. A böngésző mellett nem igazán lenne megnyitva semmi, max egy imessage, néha a kalkulátor, szóval elenyésző.
-
senior tag
válasz joey04 #41220 üzenetére
Erre így marha nehéz válaszolni, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mi van megnyitva azon a 30-40 tabon (az majdnem tökmindegy, melyik böngésző). A 70-80 meg olyan extrém, hogy szinte biztosan swappelni fog, illetve újratöltögeti az oldalakat.
Ha biztosra akarsz menni, vegyél 16GB-osat.
Nem tudsz egyet kipróbálni egy boltban? Bemész, és nekiállsz böngészni, megnyitogatva 30-40 tabot, majd 70-80 tabot. Mondjuk egy demó iMac-en.[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
Srácok, van arra megoldás hogy app store-on kívül máshonnan letölteni a macOS Mojave érintetlen dmg-t és azzal bootolható pendrive-ot csinálni valahogy?
A problémám az hogy mivel 32GB-os az eredeti SSD amit le akarok cserélni, ezért nincs rajta hely arra hogy az app store-ból letöltsem és terminállal csináljak a pendrive-ból bootolható rendszer telepítőt.
Ezért kén alternatív megoldás. Internetes rendszertelepítő nem opció mert valamiért hibát ír, nem hajlandó végig futni.
Smoke some weed nigga!
-
titi12
tag
válasz Wiz Khalifa #41225 üzenetére
Nincs külső (és nagyobb kapacitású) eszközöd, amiről be lehet bootolni?
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Czo
őstag
Mostanaba bajok vannak az online recoveryvel, ha Catalina elotti rendszert akarsz visszaallitani vele (lehet, hogy ezeket elobb-utobb, lekapcsolja). A https://github.com/ninxsoft/Mist pl. alkalmas macOS letoltesre, de nem tudom, hogy meg lehet-e neki mondani, hogy hova toltse le. Ha rakattintok a letoltesre, helper toolt akar telepiteni (ami nekem nem kell), igy viszont nem tudom neked megnezni, hogy jo lesz-e. Ha raer holnapig, akkor tudok neked letolteni .app-ot, amibol tudok 16 gigas USB-re telepitot gyartani, majd arrol imaget kesziteni, amit pl dd-vel, ki fogsz tudni irni.
-
Czo
őstag
Milyen geped van egyebkent? Ha El Capitan kepes, ahhoz akar mar most is tudok adni imaget, mert az el van keszitve es fel is van toltve. Azzal meg tudod csinalni a Fusion Driveot (a 32 GB-bol erre tippelek), meg szerintem le fogod tudni tolteni a Mojave telepitot is.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz Aszpirin #41221 üzenetére
70 az ritkán is van, az nem is baj, ha olyankor agyal. Gondoltam rá, csak hogy lehetne egyben megnyitni ennyi tabot? Van egy mappám a Chrome könyvjelzők között, van benne 80 könyvjelző, ott lehet egyszerre megnyitni, de idegen gépen nem jelentkeznék be rá. Mondjuk max csinálok egy kamu google accot és azzal. Viszont ilyen demó gépeken engedélyezve van a telepítés, hogy feltegyem a chrome-ot?
[ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
válasz joey04 #41230 üzenetére
Most mid van? Nem tudsz benne 8GB memoriat csinalni? Az a legegyszerubb, ha megnezed, hogy milyen erzes hasznalni. Az OS nem sok vizet zavar kozben, a brozar memoria igenyen meg latni fogod (kb mind1, lesz, hogy Windows vagy OSX, illetve, a RAM itt is es ott is RAM, ha egy szoftver el akar benne menteni 32 byteot, az 32 byte lesz itt is es ott is. Ha a GPU Intel 2000/3000 sorozat vagy ujabb, akkor nem kell mar fixen memoriat allokalni a GPU-nak, mint elotte kellet, igy ez is olyan, mintha "unified" lenne). 8 GB memorianal, a brozer lesz a legnagyobb memoriafogyaszto, amiben nem mind1, hogy 40 darab google docs, vagy maps, meg teams meg discord van nyitva, vagy 40 darab github meg prohardver forum, meg hup forum, meg macrumors forum.
-
joey04
titán
Most a wines asztali gépben 32gb van, ott ha megnyitom ezt a 80 tabot, akkor 5 gb-ot ír. Hopnap akkor kirámolom, hagyok benne 8-at, hogy mit alakít. Igen, inkább ph fórum kaliberű tabokról lenne szó, utazásleírások, hírek, egyebek. És mellette van általában 4-5 komolyabb oldal. Van egy régi macem is, 2014 alap mbp, de ott a proci kevés már, borzalmasan pörög már akkor is, ha egy 1440p yt videó megy és mellette megnyitok pár tabot. Vidékre, nyaralóba jó még, hogy ne legyünk gép nélkül, de másra már nem.
-
Wiz Khalifa
veterán
Ráér holnap, nekem egy mid 2017-es iMac 27" van, és macOS Mojave-t akarok feltenni bizonyos dolgok miatt egyenlőre. A gépben ma SSD-t cseréltem 256GB-ra, csak ugye nem ment az online recovery, emiatt vissza tettem a 32GB-os SSD-t addig amíg nem lesz egy bootolható pendrive-om.
Ha holnap, vagy a napokban tudnál nekem egy Mojave telepítőt csinálni amit felteszek a 32GB-os pendrive-ra amim van, akkor nagyon hálás lennék érte.
A DD alatt a Disk Drill-t érted gondolom.
Smoke some weed nigga!
-
titi12
tag
válasz Wiz Khalifa #41234 üzenetére
Másik belső (HDD) sincs?
-
Czo
őstag
válasz Wiz Khalifa #41236 üzenetére
A bootolhato usb keszitese az ugyonaz (el kell inditanod az .app folderek melyen a createinstallmediat, megfeleloen parameterzve). Szoval, nem ez a resze para neked.
Szerk: reggel akkor, ha usb eszkozok kozeleben leszek, akkor gyartok neked cuccot.
[ Szerkesztve ]
-
titi12
tag
válasz Wiz Khalifa #41236 üzenetére
Akkor készíthetsz még egy partíciót rá (akkorát, hogy elférjen rá a letöltendő telepítő is), arra klónozod a jelenlegi rendszered (Disk Utility – Restore – bár ez nem mindig működik aktív rendszer alól, inkább /talán/ recovery alól; vagy SuperDuper vagy Carbon Copy Cloner /ennek van használható próbaverziója, és mindig működik, még a recovery partíciót is átrakja/ segítségével), arról bebootolsz, letöltöd, kicseréled az SSD-t, bebootolsz újra a HDD-ről, telepíted az új SSD-re… még pendrive sem kell.
[ Szerkesztve ]
-
titi12
tag
válasz Wiz Khalifa #41240 üzenetére
Akkor ott más baj (is) van! A rendszerednek megfelelő verziót töltöd le?
Próbáld meg a Disk Utilityvel, recoveryről bootolva! (Csak nehogy újrapartícionáld, hanem plusz partíció létrehozásával. Ha azt jelzi, nincs elég szabad hely /pedig van/, akkor azzal van baja, hogy a jelenlegi partíció végéről nem tud elegendő egybefüggő tárterületet leválasztani.)[ Szerkesztve ]
-
titi12
tag
válasz Wiz Khalifa #41242 üzenetére
A hibás letöltés adódhat a többszöri szerelés miatti kábel- vagy csatlakozási hibából is.
-
joey04
titán
-
joey04
titán
válasz MasterMark #41119 üzenetére
Itt viszont negatív meglepetés ért. Kipróbáltam a BetterDisplay-t de minden beállításon okádék a szöveg. Persze ha HiDPI "felbontással" használom akkor szép, csak akkor meg batár nagy minden. Igaz, csak HDMI-n tudtam kipróbálni, de nem tudom ez számít-e.
Btw elolvastam az itteni okosságokat, talán az lenne a megfizethető kompromisszum, ha méretben visszamennék 27"-ra, maradva 1440p-n. De sokan meg a 30-32" 4K-t írják, hogy az milyen jó, de ugye főleg yt teszteket néztem, ott nem jön át, hogy mennyire éles vagy nem éles a szöveg.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz joey04 #41245 üzenetére
Vegyél egy 42" LG OLED-et, azon pont akkora a ppi, mint 27" 1440p-n
(amúgy komolyan elgondolkodtam nemrég ezen, a 27" 5K iMac már öreg, olcsó upgrade meg egy M1 Mac Mini lenne, de gőzöm nincs, milyen monitort tennék mellé, amitől ne hánynék be az első percben sok-sok év 5K után)
-
scdlsc
aktív tag
válasz MasterMark #41119 üzenetére
"fő monitornak 32 col 1440p-t használok"
Pontosan milyet? -
addikt
válasz madgie #41246 üzenetére
42" UHD ajánlani tudom én is. Nyilván jobb lenne ugyan ez a méret 8K-ban, de egy darabig így megfelel. A 42" old mellé (ha a TV lenne, érdemes PRO verziót venni, mert csak az tudja a HDMI 2.1-et) Ha monitor, akkor menni fog display porton is sima M1 minivel akár.
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
joey04
titán
De én nem értem, akkor hogy lehet, hogy még maces oldalak is ajánlott monitorok között említenek 32" 4k-s darabokat, pl az M8-at is, amivel itt a topikban is szívnak... Meg láttam egy videót ahol azt mutogatják, hogy 27"-on jobb a 4k mac mellé, mint az 1440p. Én nektek adok igazat, szerintem is szar ha nincs 110 vagy 220 ppi, de akkor máshol miért nem veszik figyelembe?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest