-
Mobilarena
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dud998
őstag
-
r4z
nagyúr
válasz dud998 #32598 üzenetére
Mojave melle felraktam. Tul szellos a layout, ikonok nagyon rondak, de a Safari tetszik. Kar, hogy a Safari beta nem erheto el Mojavera, csak Catalinara, mert azt hasznalnam szivesen. Arra nem latott valaki valami hacket?
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
TigerCat
nagyúr
Ez a négyzetes formába igazított ikon nekem is kicsit bénának tűnik. 3D is meg nem is, konzisztens akar lenni, de ettől még nem lesz az. Na mindegy, ez legyen a legnagyobb probléma... Menjen stabilan és ne kelljen állandóan kinyomkodnom a kijelzőt, mert átvált neon színekre az elcseszett HDR kezelés miatt. Mást nagyon nem várok, az igényeim rohamosan apadnak.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
qty78
csendes tag
Sziasztok!
Nemtudom, hogy jó helyen vagyok e itt, de az a kérdésem lenne... kábelen nemtudok netet varázsolni a gépen...
Azt irja ki nekem, hogy.
Állapot: Kapcsolódik
Ethernet jelenleg aktiv és 192.... IP-cimmel rendelkezik.
Wifin van netem csak igy nincs . macOS Catalina van ujratelepitve rajta. Wifi routerröl jön ki a kábel.
Elöre is köszönöm nagy segitseg lenne, egy kezdö felhasználó. -
blakey
titán
Nem értem, hogy miért kell titkolni egy belső IP-t, azt senki nem fogja feltörni, mert kb. mindenkinél hasonló vagy ugyanaz a belső IP. Légyszi tegyél be képet arról, higy mot látsz, suerintem rossz csatlakozás van kiválasztva, gondolom eth5 a vége ami nem az a vezetékes csatlakozás.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Divinity
őstag
válasz Snoop-y #32608 üzenetére
Én is ettől félek.
Ellenben pont e miatt van tervben, hogy az (eddigi androidos) tabletemet egy iPad Pro-ra cseréljem, az UTM már elvileg elég jól megoldja a virtualizációt iOS-en, most meg hátha még jobb lesz a Macera változások miatt és akkor megvan mentve a seggem és maradhatok még évekig az inteles iMac-emenreturn Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
blakey
titán
Indítsd újra a gépeket, a DNS-szervernél töröld a 192.168.1.1-et, azt nem értem, hogy ott miért van az, beragadt vagy manuálisan adtad meg? Az IPv6 címet is törölheted. Természetesen egyéni DNS-szervereket is beállíthatsz, de az a router (192.168.0.1) lehet vagy Google DNS (8.8.8.8, 8.8.4.4), Cloudflare (1.1.1.1, 1.0.0.1), OpenDNS (208.67.222.222, 208.67.220.220), stb.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Snoop-y
veterán
válasz blakey #32613 üzenetére
A 192.168.1.1 az nalam is DNS volt a regi routeren valamint atjarokent is funkcionalt. Ha itt is ez a helyzet akkor viszont meg is van az oka miert nincs net. Az ip masik tartomanyban van...
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
blakey
titán
válasz Snoop-y #32615 üzenetére
A DNS szerver alapból a router lesz, nála a router 192.168.0.1, a DNS szerver meg egy másik tartományból van, egyértelműen ezért nincs net, de kérdés, hogy miért. Nem tudom, hogy milyen a hálózati felépítése és simán elképzelhető, hogy valami nagyon félre sikerült.
-
Divinity
őstag
Ahogy már írták nagy eséllyel a DNS megy félre, így IP-t kapsz és lényegében net is van csak nem tudja feloldani az URL címeket. Ellenben tudsz pingetni IP címet, pl a Google DNS szervert:
ping 8.8.8.8
ha ez megy akkor biztosan DNS bajod van[ Szerkesztve ]
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
A következő dilemmám lenne, amiben kérném a fórum segítségét.
Felmerült bennem, hogy valamilyen kevés helyet foglaló, igényes megoldással helyettesítsem az asztalomon a mostani, régóta használt PC-met. Hobbi szinten foglalkozom fotózással, ezért fontos lenne, hogy jó minőségű monitort tudjak mellé társítani.
Az első megoldás egy 2020-as alap Mac Mini lenne, plusz 100-110k körül egy jobb 4k monitor és a wireless egér, billentyűzet (kb 68k plusz az Apple.hu árai alapján). A Mini mellett szólna, hogy SSD-vel érkezik, és a RAM-ja később is viszonylag könnyen bővíthető.
A második megoldás az Imac, itt a 21.5"-os Retinás gépet preferálnám, azonban az alapkiépítést legalább +8 giga rammal és 256 giga SSD-vel kellene bővíteni, ami plusz kb. 160 ezres többletet jelent az alapárhoz képest, mert ha jól látom, később nem bővíthető. Előnye, hogy gyárilag járnak hozzá a perifériák és a jó minőségű monitor, valamint a dedikált VGA hasznos lehet.
A kérdés az lenne, hogy egy 110k körüli 4k IPS monitor (mondjuk egy ilyen [AOC U2777PQU]) eléri e az Imac 4k retina kijelzőjének a minőségét. Nyilván az AOC sokkal nagyobb, mint a 21.5"-os Imac, a pixelsűrűségben látható eltérés gondolom egyértelmű, inkább a színhűség érdekel.
Nézegettem Intel NUC gépeket is, de szerintem náluk ár-érték arányban jobb a Mini.
Azt olvastam, hogy ősszel jöhetnek az ARM-os gépek (24"-os Imac?), kérdés, hogy érdemesebb e megvárni őket. A Miniben nagyon tetszik , hogy bővíthető (esetleg külső eGPU-val is, ha szükség lenne rá), az 21.5"-os Retina Imac-nek nagy hátránya, hogy háttértár és RAM tekintetében nem az...---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Divinity
őstag
válasz adnoctum18 #32619 üzenetére
Az alap Mac Mini ugyebár ~330 ezer HUF, egy értelmes 4K-s monitor pedig azért megnyomja az árát, a linkelt aoc-t még nem láttam de nekem az a tapasztalatom, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlni az embernek ha iMac minőséget akar. A link miatt viszont számoljunk azzal a 110 ezer könyvekkel, ergo egyben mondjuk durván 450 ezer HUF.
Ezért kapsz egy alap i3 4x3.6 GHz az Intel grafikus chippel, 8 GB ddr4 RAM és 256 SSD és egy valamilyen monitort.
Ha az iMac-et nézzük akkor 21.5 biztosan szuper 21.5-es 4K kijelzőt, egy i3 4x3.6 GHz procit, 8 GB DDR4 RAM-ot, egy Radeon Pro 500X grafikus kártyát és mondjuk a tárhely upgradet 256 GB SSD-re akkor 579 ezerben jössz ki.
Egyébként utólag is bővíthető az iMac is csak (hivatalosan) nem otthon hanem hivatalos szervizben. Így ha először mondjuk rámész a HDD variánsra akkor máris beesik 500e alá, elleben mondjuk egy Fusion Drive-al is megfogja a 540.Én a helyedben az utolsó variánsra mennék rá de a kérdés az neked ki a fontos, inkább a gyors, otthoni upgrade, kérdőjeles minőségű kijelzők vagy a biztos minőség és beépített grafikus kártya de persze felárért.
Plusz az iMacek szerintem irdatlan jól mutatnak, a dolgozó asztalom éke
Az ARM meg hát egy jó kérdés, lehet már idén beindul a buli és akkor elkezdenek appokat is portolni amint lehet, aztán majd ugye megáll a támogatás az inteles gépekre és seggébe ülünk pár éven belül. Vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
dud998
őstag
válasz Divinity #32620 üzenetére
"Plusz az iMacek szerintem irdatlan jól mutatnak, a dolgozó asztalom éke "
Óriási +1.
Nekem is 21,5"-os iMac van és egyszerűen nem tudok betelni vele, pedig lassan 4 éves lesz.
Gyönyörű szép és időtlen a dizájn. De azért az újakra kíváncsi vagyok. Majd egy új ARM csippes és SSD-s lehet jó lenne.“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
-
adnoctum18
senior tag
Köszönöm a választ!
A 2019-es 21.5"-os Retina Imacben ezek szerint van utólagos, szervizben történő RAM és háttértár bővítési lehetőség? Úgy értelmeztem az Apple [útmutatását] , hogy a RAM nem bővíthető bennük, valahol úgy láttam, hogy utólag a háttértár sem, de lehet, hogy tévedtem.
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Macika_MC
tag
válasz adnoctum18 #32623 üzenetére
Én is a iMac-ra szavazok, nekem 4K 2017-es gépem van és otthon saját magam cseréltem ki a ram-ot meg a SSD-t, de szervizbe kicserélik, ha kell.
Amúgy egy külső ssd-ről is tudod futtatni a rendszert, ha hirtelen elég a 8GB ram.Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
Divinity
őstag
válasz adnoctum18 #32623 üzenetére
Az általad linkelt oldalról:
" Ha egy ilyen számítógép memóriamoduljait szeretné kicserélni, forduljon egy Apple Store üzlethez vagy egy hivatalos Apple-szervizhez. "Tehát cserélhető csak hivatalosan otthon nem megoldható, ha bár megtudod csinálni.
Plusz ahogy fentebb is megjelent külső SSD-ről is elfut a rendszer ideiglenes, nekem is jó ideje úgy fut mert még nem vettem rá magam az upgrade-re
Nekem 2017-es FHD 21.5-es van, erre az iStyle-ban ha én viszek ramot meg ssd-t akkor egy takarítással együtt olyan 20 és 30e között belerakják szóval végülis nem olyan vészes[ Szerkesztve ]
-
Macika_MC
tag
Ezt a videót követtem lépésről lépésre, a garancia lejárta után csináltam, addig külső ssd meg maradt a 8GB ram.
Mikor szétszedtem akkor egy levegő spray-vel teljes portalanítás és 16GB ram és 1TB ssd került bele.Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
Ha kirakat gépet keresel, villogni az ügyfelek előtt, nem nagyon találhatsz szebbet az iMac-nél (esetleg a Macrosoft Surface Studio). Ha pedig mobil kirakat kell, akkor MBP, lehetőleg 2015, mert azon még világít az alma
A 21.5" kijelző az nekem egérmozi. A másodlagos monitorom is 24-es, a fő pedig 32 (és néha még ezt kis kicsinylem), így aztán iMac nálam nem focizik.
A vezeték nélküli perifériától meg kiráz a hideg. Főleg a többszáz millisec-es lagoktól. Vagyis billentyűzet, egér, csakis tyúkbeles jöhet számításba. Ahogy a LAN is. Szép és jó az AC Wifi, csak amikor egy nagyobb fájlt mozgatok smb/afp-n keresztül, akkor kiderül, hogy az is csak a kirakatba való.
De mivel a Mini a fő monitorom mögött van, az összes vezeték meg az állítható magasságú asztalom alatt egy kábelrendező vályúban (bill/egér a monitorba van dugva, amin még található szabad usb és sd lyuk is), egy iMac-et sem lehetne "letisztultabbnak" összehozni nálam.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Divinity
őstag
Én meg pont a kábelektől fázom
Wifin is teker egy jó 350-et ami nekem tökéletes mindenre, nagyrészt csak git-re mozgatok kódot ami külső hálózaton van. Perifériának meg Logitech MX Keys meg MX Master 3 nálam a befutó, nem tapasztalok lagot sem, még a fülem is BT-s JBL Szóval kinek mireturn Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Snoop-y
veterán
Azert azt nem gondolnam, hogy egy 2019-es modellt csak ugy meggyilkolnak 2 ev alatt.
Mondjak ultra szopas ha ezt korabban emlitik tavaly nem vettem volna gepet 1M-ert mert faszan elertektelenitik majd az arm-elNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Divinity
őstag
válasz Snoop-y #32632 üzenetére
Jó egy kicsit túloztam de pont az ilyenre gondoltam vele, most lehet nem éri meg 1 Milla körül gépet venni 10 évre mert lehet 5 év múlva hiába lesz alatta a vas szoftveres támogatás már nem lesz. Szóval szerintem most a legokosabb a kivárás nagyobb beruházáshoz mert ha már idén lesz ARM-es Mac akkor valószínű hamar beindul a biznisz
[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
válasz Divinity #32631 üzenetére
Adnoctum18 !! Én egy 32" - es Omen HP monitorral használoma Mac Minit 2018-as aminek a felbontása 1440p , és tökéletes nekem legalábbis otthoni felhasználásra. A 4K -s monitorral nem sokra mentem így vissza is küldtem, mindig megakasztotta a gépet mivel a video kártya alaplapi kakifütty sajnos erre legalábbis, hogy állandóan konvertáljon oda vissza.pedig nekem az I5-ös procis van jelenleg 32 GB Rammal . Szia Divinity ! Nekem a Logitech MX Keys-ről lenne egy két kérdésem. elsősorban nekem egy 2018-as Mac Minim van neked is olyan? Vagy a régebbi modell? Mert sajnos nem mindegyik billentyűzettel kommunikál sajnos ezért a jól árazott Satechi -ről le is kellett mondanom ,mert nem működtek együtt. Nekem MX2 van jelenleg egérből.Azzal semmi baj nincsen . És plusz meddig üzemel ha világítást is kapcsolsz neki? Plusz melyik kiosztást vetted meg mivel sajnos magyar nincsen ...Az angolt ajánlják akkor nálad ,hogy alakul a üóőúéáű betűk ? Előre is ksözi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Divinity
őstag
válasz kkp900 #32634 üzenetére
Nekem iMac 21.5 2017 late mellé vannak és semmi problémát nem tapasztalok
Alapvetően angolul gépelek mindenhol így nekem a UK kiosztás a nyerő de a magyar kiosztás is fejben van így ha kell akkor bemeneti nyelvet váltók és gépelek magyarul
Háttérvilágítás ritkán megy nálam és akkor is minimumon, napi max 1-2 órát így olyan 6 hetet megy el napi 6-8 óra használattal. Szerencsére van egy vezetéknélküli töltő az asztalomon ami szintén C-n kapja a magtár így ha már jelez, hogy merül akkor éjszakára arra dugom rá akkor úgyse tölti a telefonomreturn Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
-
kkp900
senior tag
válasz Divinity #32635 üzenetére
Szia Divinity!Köszi a válaszokat. Olyan régen vetted már,hogy azt is tesztelted,hogy mennyit bír? Ez nem új cucc idén jelent meg valamikor április körül nem de? A kiosztás miatt kérdeztem a nyelvet amúgy azt mondják azért kell a UK angol mert azon az Enter is ugyan olyan kinézetű. Sajnálom , hogy nem Mac minid van az új ,mert így nem derül ki , hogy jók e egymáshoz vagy nem. Állítólag a Mac Minikben elbaszva valami ezért nem jó minden Billentyűzet nekik sajnos. Amit meg is tapasztaltam... Na akkor majd egyszer berendelem a Logitechtől ,és kiderül. Te amúgy honnan vetted ha megkérdezhetem?
-
Divinity
őstag
válasz birorichard #32636 üzenetére
Nagyon szeretem
Az elején kicsit féltem tőle, hogy vajon kidobott pénz lesz e belőle mert nagyon hepciás vagyok a billentyűzetekre, megvan az a profil amit szeretek kész. Na ez pont olyan lett. Nem csúszkál az asztalon mert azért van egy súlya neki, a nyomás pont is tökéletes számomra, hangja se sok van mégis megvan az a visszacsatolás, hogy igen lenyomtam, nem tudnék belekötnikkp900
Valamikor március elején vettem ha jól emlékszem, tudtommal tavaly ősszel adták ki
Direktbe a Logitechtől vettem mindentreturn Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Alex91
félisten
Most vettem egy Tp-link UH720-as USB 3.0-as HUB-ot. A rendszer USB2-0-nak ismeri fel. Van olyan külső HDD, pendrive, amit a HUB-ra kötve nem csatolodik fel, közvetlenül a gépbe dugva működnek, Valaki tapasztalt hasonlót? OS bug lehet? (Mondjuk szerintem az USB-t a kezdetek ota elég szerul kezelik az Apple gépek...)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Alex91 #32639 üzenetére
Megneztem Win10 alatt is, ugyanaz. Szoval a hub-bal van valami kompatibilitasi problema ezek szerint. (Erdekes, de az egyik 2,5-os hdd-met nem ismeri fel rajta keresztul a gep, de egyszer megis sikerult neki.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
blakey
titán
válasz Alex91 #32640 üzenetére
AX88179 chipes működik. Az ilyen hub kompatibilitási probléma szinte minden rendszeren előjön és kevés az ami valóban jól működik a rendszereken. Vannak jól bevált chipesek, ilyen pl. az említett is.
-
Alex91
félisten
válasz blakey #32641 üzenetére
Ebbol is mar 3 verzio van gyartva, a fene se gondolta, hogy problema lehet vele... Van egy jo kis Belkin hub-om, de az csak 2.0-as.
-
Alex91
félisten
válasz Alex91 #32642 üzenetére
Érdekes, rakotottem a Belkin HUB-ot, es azon keresztül elérhetőek a meghajtok. Nekem gyanús, hogy valami a tapellatasnal lehet a gond. Bar a Tp-link is tapos, nem hinnem, hogy csak a 2 tolto portot látni el árammal...
-
general
addikt
Jó minőségű, fotószerkesztésre is alkalmas monitort 100k körül nagyon max 24"-ban kapsz, FHD, esetleg 1440p, de az is inkább belépő kategória. 4K-ban kb. 300ezernél kezdődik az élet.
Én pont a legfrissebb iMac kijelzője felől akarnék érdeklődni, tud valaki mondani megbízható specifikációkat? Esetleg kalibrálás utáni eredményeket színtérlefedettségről, kontrasztról, fényerőről? Nem igazán találok sehol konkrétumokat. Tudom, hogy egyre jobbak, már a pár évvel ezelőtti modell is olyan 95% AdobeRGB színteret tudott, legnagyobb meglepetésemre. (kalibráltam ismerősnek egyet). Az, hogy P3 színteret tud, az semmit nem mond. Ez a marketingszövege. -
Snoop-y
veterán
válasz general #32644 üzenetére
Nekem az utolso modell van i9 27”. Nincs kalibralva mert en mar csak a kesz kepekkel dolgozom meg InDesign-al bohockodok meg master fileokat gyartok.
De ha megirod mit nezzek valamelyik nap szivesen nekiallok es megnezem neked.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
general
addikt
válasz Snoop-y #32645 üzenetére
Ha be tudod műszerrel kalibrálni (Spyder 5 vagy Xrite i1 Display Pro..), a színtér volumen és lefedettség érdekelne, illetve a kontraszt (1:1100 pl..). Sajnos ezeket nem lehet, csak szoftveresen kalibrálni, tehát nincs ugye lehetőség rgb színcsatornákat állítani, se kontrasztot, stb. Mint egy laptop.
-
feddel
senior tag
Üdv! Egy kérdésem lenne.. Van egy 13 éves iMac-em, amit már évek óta alig használok, ahhoz egy apple ID. Fél éve lett egy iphone-om, amihez másik apple ID-t csináltam (nem akartam a régi gmail-eset). Mindjárt megjön az új iMac, amihez azt az ID-t akarom, ami a telómhoz van (nyilván). De a régi gépen van egy 17 ezres progi ami kellene az újra. Azt újra meg kell vennem, vagy arról az Apple ID-s fiókomról "át lehet tenni"?
-
-
blakey
titán
válasz feddel #32649 üzenetére
Annak a programnak van 64 bites változata?
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- ASUS routerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- További aktív témák...
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- APPLE Mac Pro-hoz 3 GB-os flashelt R9-280X Gigabyte videokártya eladó.
- R5 3600 + ASRock AB350M + 16gb HyperX Fury Renegade RGB
- ASUS ROG STRIX B760-F / i5-14600K CPU / FURY Renegade RGB 32GB 6400MHz / SSD
- VGA Nélkül / ASUS ROG STRIX B760-F / i5-14600K CPU / FURY Renegade RGB 32GB 6400MHz / SSD
- I5 9600K/16Gb 3200mhz/500Gb M2/RTX 2060 8Gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest