Záporoznak az iPhone 12 pletykái és képei, mintha dézsából öntenék

Egyre biztosabbak a határozott oldaléleket, illetve a kamerákat és az apróbb noccsot érintő kéminformációk.

Hirdetés

Nem kevesebb, mint négy 5G-s telefonnal jelentkezhet ősszel az Apple, az iPhone SE-vel együtt pedig öt különféle mobillal zárhatja a 2020-as esztendőt, noha a piaci elérhetőségbe a koronavírus bőven beleszólhat. Ha már az SE-vel (ami igazából egy ráncfelvarrt iPhone 8) az Apple nosztalgiázott, akkor készen áll az egész csúcsszéria visszavezetésére a szögletesebb formához, értesült róla az EverythingApplePro.


(forrás: EverythingApplePro) [+]

A két oldalon finoman lekanyarodó védőüveg szemre és érintésre ugyan előnyös, ám az Apple mérnökei úgy találták: ha a fém oldalkeret a kijelző széleit lefedik, sokkal kisebb az esélye az üveg vétlen betörésének leejtéskor, az almásoknál márpedig horrorösszegbe kerül a javítás. A csúcsot az iPhone 12 Pro és a 12 Pro Max jelenti majd 120 Hz-es képfrissítéssel és 6,1"-es, illetve 6,7"-es képátlóval a Samsung OLED fajtából. A noccs összezsugorodhat, és legalább az egyik Pro bevezetheti a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót.


(forrás: EverythingApplePro) [+]

Hátul négyes rendbe kerülhet a három látószöget biztosító kameratrió, amely maradhat a 12 megapixelnél, a zoomlencse ugyanakkor 2x-es helyett 3x-os optikai nagyítást kínálhat. A negyedik elem a LiDAR szenzor lehet a környezet fejlett letapogatásához és a fürgébb autofókuszhoz. Mivel 120 Hz-en gyorsabban merülnek a telefonok, az Apple tovább növelheti a telepméretet, emiatt pedig lehet, hogy kettéválasztja az alaplapot, hogy az akkumulátornak a házban több hely jusson.


(forrás: EverythingApplePro) [+]

A FrontPageTech árakat is tud mondani: az iPhone 12 Pro 6/128 GB-os változatban 1000 dolláron nyithat, 6,1"-es és 10 bites Super Retina XDR panellel, a 6,7"-es Pro Max pedig 1100 dolláron, úgyhogy a csúcsmodellek nem lesznek sokkal drágábbak a 2020-as, 5G-s androidos társaknál, és itt sem hiányzik majd az ötödik generációs hálózati modem.


(forrás: EverythingApplePro) [+]

Ami a belépőmodelleket illeti, az iPhone 12 egész kompaktnak ígérkezik 5,4"-es BOE Super Retina paneljével, amely viszont 60 Hz-en és 8 bites színmélységen ragadhat. A 4/128 GB-os variáció 650 dolláros nyitása ígéretesen hangzik, és ez a változat se nélkülözi majd az 5G modemet vagy az 5 nm-es node-on várt Apple A14 Bionic SoC-t. Igaz: 3 + 1 kamera helyett kettő kerülhet hátra, és ugyanerre a sorsa juthat a 6,1"-es iPhone 12 Plus, amit a korábbi forrás iPhone 12 Max néven emleget – négy modellel biztos lesz a vásárlók fejében is zavar. Ezt utóbbi 750 dolláros nyitóára szintén nem tűnik vészesen drágának.

A 2020-as almás ötös: az iPhone SE, az iPhone 12, az iPhone 12 Plus, az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max
A 2020-as almás ötös: az iPhone SE, az iPhone 12, az iPhone 12 Plus, az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max (forrás: EverythingApplePro) [+]

A fentieknél vadabb spekulációk is akadnak: az Apple például állítólag 64 megapixeles főszenzort szánt a Pro modellekbe, de nem volt elégedett a képminőséggel, úgyhogy marad idén 12-nél. Szóba került a portok elhagyása a mágneses POGO csatlakozásért, de ez minden bizonnyal nem történik meg idén, és az Apple által tesztelt 5/10x-es periszkópos zoomrendszer is legkorábban 2022-ben debütálhat. Választékból mondjuk addig sem lesz hiány.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Hirdetés