Az LG és a BOE is besegít az új iPhone-ok paneljeinek gyártásába

Elemzők szerint a termelés ugyan helyreállt, az új, OLED kijelzővel szerelt modellek viszont csak valamikor október végén, november elején kerülhetnek bemutatásra.

A Cowen befektetési bank előrejelzése szerint az idei iPhone-ok, szám szerint négy, egy-két hónap csúszással kerülhetnek bemutatásra, noha a termelés nagyjából visszaállt a világjárvány előtti menetrendre és volumenre. Az elemzők mind a négy modell esetében szögletesebb dizájnra, 5G hálózati kompatibilitásra és OLED panelre számítanak 5,4 hüvelyktől 6,7 hüvelykig, a két középsőre 6,1 hüvelykes méretben.

Az OLED paneleket viszont a korábbi hírekkel ellentétben nem kizárólag a Samsung biztosítja a 2020-as iPhone-ok számára. Belsős információk szerint az Apple a kijelzők körülbelül 80%-át szerzi be a koreai gyártótól, a fennmaradó részt pedig a BOE és az LG szállítja. A források diverzifikálása több szempontból is előnyös, arról nem is beszélve, hogy idén meglehetősen nagy volumenre lesz szükség, ha valóban minden verziót OLED kijelzővel szerelnek.


(forrás: EverythingApplePro)

A memóriaopciók is változhatnak. Szó volt róla, hogy idén már legkevesebb 128 GB lehet az alapmodellek tárolókapacitása, amihez a legkisebb, 5,4 hüvelykes és a szerényebb 6,1 hüvelykes készülék 4 GB rendszermemóriát kap, míg a prémium verziókat 6 GB RAM-mal szerelik, a lapkakészlet pedig a TSMC 5 nanométeres node-ján készülő A14 lesz. A Lightning port viszont lehet, hogy még marad egy évet, mielőtt az Apple csatlakozómentes megoldásra tér át kizárólag vezetékmentes töltéssel, míg az adatmozgatástSmart Connector biztosíthatja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés