Az iPhone SE sikere kompenzálhat az iPhone 12 csúszásáért

25 millió jó áras iPhone-t gyárthat le az Apple az év végéig, a leszállított almás modellek között dominálva a négy iPhone 12 érkezésééig.

Az egész piacnak rosszul jött a koronavírus és a vele járó gazdasági megtorpanás, így az Apple eladásai is jócskán visszaestek, viszont sikerült igencsak jól időzíteni az apró iPhone SE (2020) startját, amely méretei mellett kellemes árával és gyors hardverével vívta ki a mi elismerésünket is. Az AppleInsider a Cowen elemzőitől úgy hallotta: a jelenlegi pénzügyi negyedévet az Apple 35 millió iPhone legyártásával készül zárni, ami 5%-os negyedéves és 13%-os éves visszaesést jelent – a nemzetközi helyzetet figyelembe véve ez nem is olyan vészes, a mobilpiac kezd magához térni.

Régi és új iPhone SE egymás mellett
Az új iPhone SE (jobbra) a réginél is népszerűbb lehet [+]

Ennél érdekesebb, hogy a legyártott modellek 77%-a iPhone SE lehet, bár a matek nem egészen jön ki, lévén az elemző az egész évre számol 25 millió apró termetű iTelefonnal. Akárhogy is: az almások jó eséllyel el tudnak majd adni minden egyes SE-t, ami csak legördül a gyártósorokról, ez pedig kapóra jöhet, mert a Cowen is úgy tudja, hogy a negyedik negyedévre, egészen pontosan október-november tájékára tolódott a négy 5G-s iPhone 12 premierje.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés