Júliusban indul az iPhone 12 tömeggyártása

A négy őszi Apple készülék startidőpontja még mindig képlékeny, az Apple A14 SoC viszont aligha fog kérdezni, ha teljesítményről van szó.

Hirdetés

Ősszel szoktak érkezni a csúcskategóriás Apple telefonok, és még mindig akad olyan szakértő, amelyik szokásos, szeptemberi startra számít. Ám Ming-Chi Kuo és társai szerint a koronavírus és késői dizájnváltoztatások miatt némi csúszás várható legalább két modell esetében, írja a MacRumors. Az is elképzelhető, hogy a bemutatót megtartják szeptemberben (fontos lehet az Apple-nek, hogy a telefonokkal együtt debütáló Apple A14 SoC elcsípje az 5 nm-es világelsőséget), ám a mobilok végül két fordulóban kerülnek piacra.

A 2020-as almás ötös: az iPhone SE, az iPhone 12, az iPhone 12 Plus, az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max
A 2020-as almás ötös: az iPhone SE, az iPhone 12, az iPhone 12 Plus, az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max (forrás: EverythingApplePro) [+]

A sima iPhone 12 és 12 Plus 6 GHz alatti 5G frekvenciákat támogató modemmel az ősz első felében polcokra juthat, míg a fejlettebb, milliméter hullámhosszú képességekkel is felruházott iPhone 12 Pro és 12 Pro Max egy áprilisi, antennákat érintő dizájnváltozás miatt késhet pár hetet. A telefonok tömeggyártása a MacRumors szerint júliusban mindenképpen megindul, és az összes modell OLED panelt kaphat. Az pedig borítékolható, hogy a TSMC 5 nm-es node-ján már tömeggyártásban lévő Apple A14 teljesítményével nem lesz gond. Egy Geekbench tesztben az állítólagos SoC konkrétan 1658 pontot ért el egyszálas processzoros feladatokat futtatva és 4612-t többszálas megmérettetéskor. Ez simán lepipálja az iPhone 11 Pro Max / Apple A13 (1339 / 3552 pont) és a OnePlus 8 Pro / Snapdragon 865 teljesítményét (901 / 3269 pont).

Az alábbi eredményt állítólag az Apple A14 SoC érte el
Az alábbi eredményt állítólag az Apple A14 SoC érte el (forrás: Linustechtips)

Mindeközben a PhoneArena már arról spekulál, hogy az iPhone 14-gyel és az Apple A16-tal debütálhat a TSMC 3 nm-es gyártástechnológiája, melynek fejlesztése előrehaladott állapotban van a tajvaniaknál, akik épp 12 milliárd dolláros beruházásra készülnek egy amerikai high-end chipgyár témakörében. Az már abszolút spekuláció, hogy ha az almás telefonok tervezése mellett az alkatrészgyártás és még az összeszerelés is az Egyesült Államokban köt ki, akkor csökkenthető lesz az elmélyülő kínai-amerikai gazdasági háború Apple-t érintő, járulékos vesztesége.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés