Visszatérhetnek a PureView-s Nokiák

A Nokia 808 PureView és a Lumia 1020 megváltoztatta mindazt, amit addig az emberek az okostelefonos fényképezés lehetséges minőségéről gondoltak: a 41 megapixeles, méretes szenzorral és a minőségi Zeiss optikával elképesztően részletgazdag képek születtek, be is söpörte a Windows Phone-t futtató variáns akkori kameratesztünk aranyérmét. Amikor aztán a Microsoft a Nokia mobilos részlegét felvásárolta, a PureView névhasználati jog is Redmondba került, a 1020 pedig soha nem kapott méltó folytatást, sőt: a Microsoft az egész Lumia vonalat a kukába hajította.

Nokia Lumia 1020
Egy legenda: A Nokia Lumia 1020 [+]

A Nokia név az okostelefonok között aztán a HMD Global jóvoltából tért vissza, pár hónap után pedig a Zeiss felirat is megjelent, például a 8 Siroccón, ám eddig a PureView nevet hiába keresték a legendás elődök rajongói. A NokiaMob ugyanakkor kiszúrta az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának honlapján, hogy a névhasználati jog augusztus 23-ától kezdődően a HMD Global kötelékébe került. Azaz az utóbbi alighanem megvásárolta azt a Microsofttól, amely annak idején tíz évre írt alá.


A Zeiss név már felbukkant a HMD-s Nokiákon, a PureView visszatérése még várat magára [+]

A NokiaMob hozzáteszi: a kameratechnológia sosem került Redmond kötelékébe, a szoftveróriás egyszerűen csak licencelte, és ezt a praktikát most a HMD Global követheti. Elhangzott viszont az is, hogy a HMD a Light ötlencsés kamerarendszerét használhatja következő csúcskészülékében, eséllyel a Nokia 9-ben, a PureView és a Zeiss szavacskákat is rásütve a hátlapi szekcióra. Akárhogy is lesz, minden jel arra mutat, hogy a HMD a Lumia 1020-nak méltó utódot kíván adni, ennek pedig csak örülni lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés