Fülhallgatóban is kipróbálja a napenergiát az Urbanista

Powerfoyle bevonat terül szét az Urbanista Phoenix hordtokján, ha jól éri a napfény, tölt is.

Újabb termékkel bővült az Urbanista kollekciója, melyen az Exeger által kifejlesztett Powerfoyle napelemként funkcionáló bevonat található. A Powerfoyle vékony, plasztikra nyomtatott laminált anyag, amely a napfényből képes energiát kinyerni. Igaz, nem sokat, de egy aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató esetén pont annyit, hogy azzal két hét használat alatt alig merüljön valamennyit az eszköz. Az általunk is tesztelt Urbanista Los Angeles esetén a fejpántot borítja a napelemes réteg, az pedig általában mindig olyan irányba néz, ahonnan közvetlenül vagy közvetetten, de éri fény. Az Urbanista Phoenix kicsit más, a cég legújabb terméke ugyanis egy hallójáratba ülő (in-ear) TWS fülhallgató, amelyen apró méretéből kifolyólag nem sok hely lenne a napelemnek, így a Powerfoyle a hordozó töltőtokot borítja.

A Phoenix tok és a fülhallgatók.
A Phoenix tok és a fülhallgatók. (forrás: Urbanista) [+]

A fülhallgató maga az Apple AirPods Pro méretéhez hasonlít a képek alapján, a töltőtok a napelemes bevonat miatt azonban jóval méretesebb a Phoenix esetében, mint általában a TWS-eknél, az Urbanista által közzétett fotók alapján egy kisebb telefon méretére rúg a hordtok. A fülhallgatók 8 órányi folyamatos használatra képesek, a tok pedig 24 órányi extra üzemidőt tartogat, egy teljes töltéssel tehát 32 órán át zenélhet a Phoenix. A tok folyamatosan energiát vesz fel, amikor fény éri, érdemes tehát nem a táskában vagy a zsebben tárolni azt, de van lehetőség vezetékes töltésre is természetesen, ehhez egy USB-C csatlakozó található a hordtok alján. Arról nem adott információt a cég, hogy vezetékmentes töltést felvesz-e a tok.

Fekete és arany színben lesz elérhető a Phoenix, itt utóbbi látható a fülben.
Fekete és arany színben lesz elérhető a Phoenix, itt utóbbi látható a modell fülében, kezében pedig a hordtok. (forrás: Urbanista) [+]

A telep aktuális töltöttségéről, a fényből felvett energia mennyiségéről a támogató alkalmazásban lehet tájékozódni, itt található a fülhallgatóhoz EQ is, valamint az aktív zajzár is itt kapcsolgatható. A Phoenix Bluetooth 5.2-n keresztül csatlakozik, adott a multipont és az ANC mellett az átengedő mód is. A fülhallgatók szára érintésérzékeny felület, az irányítás ezen keresztül történik. A Phoenix edzéshez is használható, a kialakítása IPX4-es szabvány szerint bírja a verejték nedvességét.


(forrás: Urbanista) [+]

Hivatalos dátum még nincs az értékesítés indulására, csupán annyi, hogy 2022 negyedik negyedévében lehet majd megrendelni a gyártótól a fülest feketében és aranyszínben. Árazás terén 149 euró, vagyis 60 ezer forint körüli összegre érdemes számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés