Napelemes fejhallgatót mutatott be az Adidas

Újrahasznosított műanyag és nylon, mosható fülpárnák, valamint Powerfoyle napelem az Adidas RPT-02 SOL-ban.

Augusztus 23-tól új fülre illeszkedő fejhallgatót lehet megvásárolni az Adidas kínálatában. A sportszergyártó cég már egy ideje foglalkozik audiotermékekkel, annak a svéd Zound Industriesnak a közreműködésével, akikhez a Marshall és az Urbanears is tartozik. Most sincs ez másként, az RPT-02 SOL hangtechnikáját a Zound szállítja be, 45 milliméteres meghajtókról van szó (105 ± 3 dB @1 kHz 179 mV 10mm érzékenységgel, 20 Hz és 20 kHz közti frekvenciaválasszal, 32 Ohm impedanciával), amikre Bluetooth 5.2-n keresztül érkezik a hang AAC-n vagy SBC-n.

Az RPT-02 SOL állítólag nagyon kényelmes és jól szellőzik, így ideális edzős társ.
Az RPT-02 SOL állítólag nagyon kényelmes és jól szellőzik, így ideális edzős társ. (forrás: Adidas) [+]

A fejhallgatót az adidas Headphones alkalmazáson keresztül lehet vezérelni, aktív zajzár nincsen, van viszont beépített mikrofon hívásfogadáshoz és gombok - szám szerint kettő -  a vezérléshez, utóbbiak közül az egyik az alkalmazáson keresztül programozható feladatokat lát el.

(forrás: Adidas) [+]

A fejhallgató 256 grammot nyom, IPX4-es szabvány szerint bírja a nedvességet. Ha egy keményebb edzés után valaki szeretné az izzadtságot eltávolítani a fejhallgatóról, akkor annak könnyű dolga van, mert a pamut és nylon anyagokkal borított fülpárnák és fejpánt könnyedén levehetők és mosógépben moshatók. Színek tekintetében sok választási lehetősége nincs a vásárlónak, sötétszürke, már-már fekete külsővel érkezik az RPT-02 SOL, az előbb említett részeket eltávolítása sárga műanyagot fed fel.

(forrás: Adidas) [+]

Legnagyobb érdekessége az eszköznek a fejpántban rejlik, aminek segítségével lényegében végtelen üzemidőt ígér a gyártó. Akárcsak az általunk is kipróbált Urbanista Los Angeles, az Adidas RPT-02 SOL is a svéd Exeger által fejlesztett és gyártott Powerfoyle napelemes bevonatot kapta a fejpánt külsejére, ami a környezeti fényből, akár a szórt fényből is tölti az eszközt. Ha sötétben lenne használva az RPT-02 SOL, akkor a gyártó szerint 80 óra a kihozható maximum egy töltéssel, a fejhallgató alán található USB-C csatlakozón keresztül pedig 2 óra alatt lehet feltölteni.

A töltés lehetséges módjai: Powerfoyle napelem a pántban vagy USB-C csatlakozó alul.A töltés lehetséges módjai: Powerfoyle napelem a pántban vagy USB-C csatlakozó alul.A töltés lehetséges módjai: Powerfoyle napelem a pántban vagy USB-C csatlakozó alul. A töltés lehetséges módjai: Powerfoyle napelem a pántban vagy USB-C csatlakozó alul. (forrás: Adidas) [+]

A terméket az Adidas Európában is árulni fogja, 229 eurós az ajánlott fogyasztói ár, hozzánk legközelebb jelenleg Ausztriában előrendelhető. Az első szállítmányok augusztus 23-án indulnak meg az előrendelőkhöz, hazánkban vélhetően az Alza és az Audiocentrum kínálatában lesz elérhető.

Azóta történt

  • IFA 2023: Zene bárhol, bármeddig*

    *Feltéve, ha süt a nap vagy van megfelelő fényforrás, de az Urbanista Malibu masszív kialakításán biztosan nem múlik a zenei aláfestés.

Előzmények

Hirdetés