1000 dollárnál is drágábban nyithat az iPhone 8

Hirdetés

Bár az első iPhone bejelentésének tízéves évfordulóján túl vagyunk, a 2007-es, trendmeghatározó okostelefon jubileumi, 10. esztendei folytatására az őszi időszakig várni kell. Egyelőre úgy tűnik, hogy lesz egy hagyományos iPhone, IPS panellel és megszokott kivitellel, talán 7s utótaggal. Lesz ugyanakkor egy prémium változat iPhone 8 néven, fém-üveg házzal és az előlap nagy részét betöltő OLED kijelzővel, melynek az igényeit állítólag elég nehezen tudják a beszállítók kielégíteni. Többek között ez is hozzájárulhat a költségek, és ekképp a végfelhasználói ár tetemes megugrásához, már ami a csúcsvariánst illeti.

Egy ügyesen kivitelezett elképzelés az előlapot betöltő iPhone kijelzőről
Egy ügyesen kivitelezett elképzelés az előlapot betöltő iPhone 8 kijelzőről (forrás: PhoneArena)

A Fast Company információi szerint az iPhone 8 panelje közel kétszer annyiba fog kerülni az Apple-nek, mint amennyit az iPhone 7 Plus megjelenítője kóstál, és ez is hozzájárul majd az 1000 dollárt (290 ezer forintot) meghaladó kezdőárhoz. Az iPhone X-ként is emlegetett prémium modell állítólag fekete köntöst kap és igyekszik majd minden látványelemet (pl. a szenzorokat) úgy elrejteni, hogy egy darabból kifaragott készülékre emlékeztessen az összkép. Az iPhone 8 memóriában is szintet léphet, ugyancsak hozzájárulva a többletköltségekhez.

A dupla hátlapi kamera az iPhone 7 Plus legfőbb megkülönböztetőjegye
Állítólag a fent látható iPhone 7 Plusnak is érkezik a folytatása, LCD kijelzővel [+]

Ez nem jelenti az 5,5 hüvelykes Plus széria végét: hagyományos LCD panellel érkezhet az iPhone 7s Plus is. Mindkét phabletes modell hátlapjára dupla kamera kerülhet. A forrásoldal az iPhone 8 képernyőjébe épített ujjlenyomat-olvasót és a Lumentum 3D-érzékelő technológiáját is megemlíti, bár a felhasználási módját egyelőre csak tippelgeti (arcalapú azonosítás, kiterjesztett valóság, esetleg jobb kameraképességek). Az is elképzelhető, hogy az ügyes mérnöki munkának hála az iPhone 8 akkumulátora jócskán megnövekszik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés