Ujjlenyomat-olvasót kapott a HP Elite X3

Hirdetés

Alig negyed év telt el a február végi MWC óta, mégis rengeteg változás történt a Windows 10 Mobile háza táján. A Microsoft lényegében kivonult a mobileszköz piacról, és a pletykák szerint a 2017-es Surface telefonokra koncentrál, míg nem egy szolgáltatását népszerűsíti a rivális platformokon, legyen szó az Android Wearről vagy a Xiaomival köttetett megegyezésről.


Kezünkben a HP Elite X3, a másik oldalon még ujjlenyomat-olvasó nélkül [+]

Ezért is tűnt februárban az MWC-n kiállított HP Elite X3 a legizgalmasabb Windows 10-es okostelefonnak IP67-es és MIL-STD 810G védelmével, 6 hüvelykes képátlójával és roppant erős hardveres felhozatalával. A QHD-s AMOLED panelt a négymagos Snapdragon 820 hajtja meg 4 gigabájt RAM és 64 gigabájtos belső tároló társaságában. A 195 grammos óriás phablet 2 SIM-et fogad be, és tabletes méretű, 4130 milliamperórás akkumulátort rejt.

A Computexen már ott virított a hátlapon a biometrikus szenzor
A Computexen már ott virított a hátlapon a biometrikus szenzor (forrás: Slashgear) [+]

Mivel eleve nyári megjelenéssel számolt a HP, és erre az évszakra ígérik, hogy a Windows 10 Mobile natívan támogatni fogja az ujjlenyomat-olvasókat, logikus döntés volt az elmúlt hetekben elhelyezni egy ilyen biometrikus azonosítót az Elite X3 hátlapjára, amely már ilyen komponenssel felszerelve látogatott el a tajvani Computexre. A legtöbb tulajdonság mellett a 8 megapixeles előlapi és 16 megapixeles hátlapi kamera is maradt ugyanaz, és az USB Type-C csatlakozás sem változott.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés