Több százmillió készülékre jön a Google Assistant

A Google Now-t leváltó, mesterséges intelligenciára és gépi tanulásra épülő Google Assistant hangsegéd nem sokáig volt a Pixel telefonok, a Home vagy a Wear 2.0-s órák kizárólagos megoldása: felbukkant többek között a minap bejelentett LG G6-on, a Google pedig közölte: eljött az idő a globális nyitásra, ráadásul nem szükséges Android Nougat a használatához.

Az óvatos közzététel során, amely az elmúlt napokban indult, és akár több hetet is igénybe vehet, a kompatibilis Android 6.0-s vagy újabb rendszert futtató mobilok a Google Play Szolgáltatások egyszerű, automatikus alkalmazásfrissítésével jutnak hozzá az új Asszisztenshez (nevezzük így mostantól, noha a Google Now magyar neve is ez volt), azaz nem kell a felhasználónak semmit csinálnia, a türelmes várakozáson túl. Persze a hangsegéd továbbra sem hoz magyar nyelvi támogatást.

Azt ugyan több oldal is megjegyzi, hogy a friss Play Services APK fájlcsomagokat kézzel feltéve meggyorsítható a folyamat, sok hozzászóló szerint nem ilyen egyszerű kitrükközni a Google szervereit, úgyhogy a legjobb egyszerűen hátradőlni és az élet más dolgaival foglalkozni, egyszer az Asszisztens csak betoppan a virtuális ajtón. Az alapvető rendszerkövetelmények legalább 720p-s megjelenítőt, 1,5 gigabájt RAM-ot és Marshmallow főverziót foglalnak magukba.

Azóta történt

  • Elstartolt a Google I/O

    Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

Előzmények

Hirdetés