Érkezik az asszisztens Nexusokra is

Hirdetés

Egy-két gyermekbetegsége még van, de rohamosan fejlődik és nagy jövő állhat a Google-féle személyi asszisztens előtt, ami a jóval kevesebb funkcióval rendelkező Google Now rendszert váltja, és egyelőre csak a Pixeleken használható, mi is így tudtuk tesztelni. A magyar nyelvet egyelőre nem támogató, beszédalapú technológia várhatóan nem fog gyorsan terjedni, az LG G6 lehet az első olyan új termék, aminek nincs közvetlen köze a Google-höz, de megkapja az Assistantot. Ugyanakkor a Nexus 6P és a Nexus 5X is ki fog egészülni ezzel a funkcióval, még ha nem is a közeljövőben számíthatunk erre.

Képernyőfotók igazolják az új funkció megjelenését Képernyőfotók igazolják az új funkció megjelenését
Képernyőfotók igazolják az új funkció megjelenését (forrás: 9to5Google) [+]

Azt ugyanis már lehet tudni, hogy a rövidesen végleges állapotba 7.1.2-es Android rendszer mit hoz a fenti két készülékre: várhatunk például ujjlenyomat-olvasós gesztusvezérlést és könnyebb egykezes kezelhetőséget, a jelenlegi, beta verzióhoz tartozó changelog azonban nem tartalmazza a szolgáltatást, így jó eséllyel a végleges verzióba sem kerül bele. Röviden tehát nem járnak rosszul a Nexus-tulajdonosok, de nem árt türelmesnek lenniük, lehetséges, hogy csak egy új főverzióval érkezik nekik a virtuális cimbora.

Azóta történt

Előzmények

  • Google Pixel - más közönségre képpontosít

    Teljesen új filozófiával lépett elő valódi mobilgyártóvá a Google, ám a márkaterméket nem az ökoszisztémájából kiragadva lenne érdemes értékelni, főleg nem itthon.

  • Google Nexus 5X - szép kort megélhet

    Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.

  • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

    Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

Hirdetés