Több év után ismét nőhet az iPhone-ok mérete

A két Pro modell még nagyobb lehet jövőre.

Az iPhone-ok jó tulajdonságai közé tartozik a remek méretválaszték: az Apple 4,7"-től 6,7"-ig kínál iOS-es képernyő választékot, és bár speciel a csupa kijelző vonalon mozgó, 5,4"-en is kompakt Mini talán az iPhone SE remek árazása miatt kiesett, még mindig több kezes telefont kínál Cupertino, mint konkurensei. Ám ez nem biztos, hogy mindig így lesz, legalábbis profi vonalon: jövőre tovább nőhet a két legdrágább modell mérete.

Idén indulhat a periszkópos buli az Apple-nél
Idén indulhat a periszkópos buli az Apple-nél, de csak az iPhone 15 Pro Max esetében (forrás: GSM Arena) [+]

Legutóbb az iPhone 12-vel váltott az Apple: a Pro 5,8"-ről 6,1"-re, a Pro Max pedig 6,5"-ről 6,7"-re növelte a képátlót, és a két legdrágább iPhone 16 ugyanebből a receptből dolgozhat: a 2024-es Pro 6,3"-es, a Pro Max pedig 6,9"-es képátlót viselhet. Egy tökéletes világban ezt megoldhatná az Apple a kávák eltüntetésével, elvégre maradt elég a képernyő körül. Az ismert elemző, Ming-Chi Kuo szerint azonban inkább a második generációs periszkópos zoomkamera igényel nagyobb házat, és akkor már nőni fog a képernyőméret is.

Állítólag ilyen vörös színre lehet számítani idén ősszel a Pro vonalon
Az iPhone 15 Pro nem hivatalos renderképen, egyelőre periszkópos kamera nélkül (forrás: 9to5Mac) [+]

A jövő évi zoomkamera tehát egy továbbfejlesztett megoldás lehet, melyhez a Cowell E Holdings szállíthat komponenseket, a túloldalon a két Pro modell pedig eltüntetheti a szem elől a Face ID-t, hogy tényleg minden a képernyőről szóljon. Ami az idei kínálatot illeti, az első generációs, periszkópos teleobjektív az iPhone 15 Pro Max privilégiuma lehet, melynek a háza inkább vastagabb, semmint szélesebb és magasabb lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés