Tartozékblog: Samsung Galaxy S autós tartó és kijelzőt védő fóliák

Hirdetés

Az előző bejegyzésben a védőtokoké volt a főszerep, most egy Adapt márkájú aktív autós tartóról és különböző kijelzővédő-fóliákról lesz szó, melyeket ezúttal is a Speedshop juttatott el hozzánk.

Kezdjük az autós tartóval! Összeszerelés után egy pillanatra meglepődtem, hogy itt valami nem oké, miért lóg ki még egy microUSB kábel az aktív tartóból? Hamar jött a megfejtés: a GalaxyS esetében felülre került a csatlakozó, és mivel fejenállva mégsem kéne beletenni a tartóba, maradt a kábeles átvezetés. Az Adapt részéről így már nem teljesen korrekt az aktív tartó elnevezés, a csatlakozó fent történő elhelyezése a Samsung részéről egy tervezésbeli epic fail. Körülnéztem a neten, néhány tartozékgyártónak van kábel nélküli megoldása, de azokba csak fektetve lehet belehelyezni a készüléket, nyilvánvalóan. Tesztünk tárgyának csomagjában magán a tartón kívül egy USB bemenettel rendelkező szivargyújtó adapter, valamint egy egyszerű tapadókorongos kar kapott helyet. A kar merev, így a rázkódás minimális, viszont csak a fejét lehet mozgatni.

Négy darab képernyővédő fólia is érkezett hozzánk: két Brando, egy noname, ismeretlen márkájú, valamint egy Wrapsol. Az olcsóbbik Brando a Protector Plus fantázianévre hallgat; ez a régi motorosok számára ismerős lehet, már évekkel ezelőtt, a PDA-k fénykorában is létezett ez a termékcsalád. A fólia tisztítható, így gyakorlatilag nem lehet elrontani a felhelyezést. A színek egy hangyányit elhalványodnak, de ennél sokkal jobban szembetűnik az, hogy a csillogós felület megszűnik, a fólia matt hatású - annak ellenére, hogy semmilyen erre vonatkozó információ nem volt a dobozán. A második Brando a Mirror Screen Guarder elnevezést kapta, amiből könnyen kitalálható, hogy milyen extra szolgáltatással bír: kikapcsolt állapotban egy tükörré változtatja a kijelzőt. Korábban még nem volt szerencsém efféle csodához, pozitívan csalódtam benne, mert tényleg használható tükörként, bekapcsolva pedig a kijelző is egész élvezhető, rosszabbra számítottam (aProtector Plus azért nagyságrendekkel szebb képet eredményez). A márkajelzés nélküli fólia adta vissza leginkább az eredeti képminőséget, mellesleg a felhelyezést és a tisztítást tekintve ez is ugyanolyan tulajdonságokkal bír, mint a Brando portékái. A legutolsó versenyző, a Wrapsol terméke nem csupán egy képernyővédő fólia, a GalaxyS hátára, sőt az oldalára való fóliákat is megtaláljuk benne. A kijelzőre való darab az előzőekhez képest nagyon puhának tűnik, véleményem szerint egy picit sérülékenyebb. A hátára és oldalára nagyon melós felküldeni a fóliákat úgy, hogy vállalható legyen a végeredmény. Aki e mellé teszi le a voksát, az szerintem jobban jár, ha az üzletben kér egy kis segítséget hozzá. Nálam a következő a sorrend alakult ki, árak nélkül, csupán a kijelző használhatóságát figyelembe véve: első a noname, második a Brando Protector Plus, harmadik a Wrapsol, az utolsó pedig a Brando Mirror Screen Guarder.

Az Adapt autó tartó bruttó végfelhasználói ára 10990 forint. Ennyiért nem feltétlenül jó vétel, gyanítom, hogy más tartozékgyártó elegánsabban meg tudta oldani a töltést és hasonló árban kínálja a portékáját. A noname fólia 790-, a Brando Protector Plus 2150-, a Brando Mirror Screen Guarder 2990-, a Wrapsol pedig 4990 forintba kerül. A tükrös fólia szerintem felejtős, nem azért vesz valaki ilyen kijelzővel szerelt készüléket, hogy nagyságrendekkel elsötétítse a gyönyörű kijelzőt. A legjobb vételnek egyértelműen a noname terméket tartom.

A hét második felében iPhone 3G/GS, utána pedig iPhone 4 tartozékokkal jelentkezek!

magyarizs

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés