Tartozékblog: iPhone 3G/3GS tokok, külső akkumulátor és autós tartó

Hirdetés

Ebben a hónapban az Apple mobiloké a főszerep, első alkalommal néhány izgalmasabb iPhone 3G/3GS kiegészítőt mutatunk be, ezek után viszont több bejegyzésen keresztül az iPhone 4 tartozékairól lesz szó. Hogy miért foglalkozunk a régebbi modellel is? Egyrészt sokak számára, használtan most lett elérhető az iPhoe 3G/3GS, másrészről ilyen formában, ezidáig nem volt szó ezekről a Mobilarena oldalain. A kiegészítőket ezúttal is blogunk állandó partnere, a Speedshop juttatta el hozzánk.

A Case-mate fuel tulajdonképpen egy pótakku, ami egy övre csíptethető tokba lett beleépítve. A gyártótól megszokott elegáns csomagolás lehámozása után magát az eszközt nagyon kellemes érzés kézben tartani. A műanyag cucc egy gumírozott bevonatot kapott, ami a SoftTouch elnevezést kapta; bár ez utóbbi nem is igazán lényeges infó, a fontos az, hogy tényleg egy profi módon megmunkált eszközről van szó.

A tok használata pofonegyszerű: felülről kell belecsúsztatni az iPhone-t, a töltéshez az előlap bal alsó sarkában található bekapcsológombot kell megnyomni, ezután a telefon teljesen úgy viselkedik, mint amikor rádugjuk a töltőre. A tok egy 2300 mAh teljesítményű, lítium-polimer akkumulátort kapott, ami nagyjából arra elég, hogy kétszer teljesen feltöltse a telefont. A külső akkumulátor aktuális töltöttségi állapotáról három darab visszajelző led árulkodik, melyek szintén az előlapon kaptak helyet. Magát a kiegészítőt amúgy miniUSB csatlakozó segítségével lehet tölteni, amihez a kábel belekerült a csomagba, de a hálózati töltőfej már nem. A gyártó állítása szerint a tokban lévő telefon minden funkciója teljesértékűen használható, ami igaz is, de ennek ellenére én általában csak a táska mélyén helyeztem bele a tokba.

A következő tartozékunk egy aktív autós tartó, mely az Adapt cég terméke. A szett a szokásos elemeket tartalmazza, vagyis jár hozzá egy tapadókorongos kar, egy szivargyújtós USB átalakító, valamint maga az aktív tartó. A kar és az adapter a szokásos, egyedül az aktív tartóról érdemes néhány gondolatot leírni: felülről kell belecsúsztatni a telefont, de szerencsére fektetve is minden gond nélkül lehet használni. Külsejét tekintve nem a legelőnyösebb, érthetetlenül nagy a csatlakozó alatti rész, az összkép egy elnyújtott téglalapra emlékeztet. Ettől függetlenül használható, de tény, hogy láttunk már tetszetősebb megoldást is.

Végezetül két Case-mate tok maradt: az egyik a vroom fantázianevű termék, ami az egyik legnépszerűbb az iPhone szilikontokok közül; a másik már kevésbé elterjedt, de annál érdekesebb: ez a wood case elnevezésű tok, ami valódi fából (!) készült. A vroom rendelkezik a szilikontokok minden előnyével és hátrányával, zsebből nehézkesen lehet kiszedni, de a kézben tartva nagyon magabiztos fogást biztosít. Egyedi ismertetőjele, hogy a háta egy autógumi külsejére hajazó mintázatot kapott.

A fából készült csoda nagyon igényesen kivitelezett darab, nem hízik meg tőle a szokásosnál  jobban a készülék, pedig a kicsomagolás előtt szinte biztosra vettem ennek az ellenkezőjét. Méreteit  tekintve pontosan megegyezik az előző szilikontokkal. A felhelyezés után egyedül az adatcsatlakozó nyílása nem marad szabadon, töltéshez és szinkronizáláshoz tehát minden alkalommal le kell szednünk az alsó részt, ami azért elég problémás dolog. Ez a teszt során jól viselkedett, de nem tartom kizártnak, hogy idővel talán majd kikopik.

A Case-mate fuel árcímkéjén 11999 forint szerepel, amit teljesen korrektnek tartok. Ha szükségem lenne efféle kiegészítőre, biztosan ezt a terméket választanám. Az Adapt aktív tartó az árával hódíthat: bruttó 4990 forintot kell érte kifizetnünk, ami az aktív autós tartók között igen kellemesnek mondható. Végezetül a  Vroom és a Wood Case tokok maradtak, az előbbi 1990, az utóbbi pedig 6990 forintba kerül, és természetesen jár hozzájuk a szokásos törlőkendő és védőfólia kombó.

magyarizs

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés