Hirdetés

Tartozékblog: Blackberry Bold kiegészítők - 2. rész

Korábban már megnéztünk néhány védőtokot a HTC Desire készülékhez, most a hardveres billentyűzettel is megáldott BlackBerry Bold 9000 telefonra próbáltuk rá a Case-mate két legnépszerűbb kiegészítőjét. Egy kemény műanyag-, valamint egy puha szilikontokot kaptunk tesztelésre blogunk állandó partnerétől, a SpeedShoptól. A bejegyzésben a tokokon kívül egy nagy teljesítményű akkumulátorról is szó lesz, mely természetesen szintén ehhez a készülékhez való.

Barely there
Barely there

Barely there
Barely there

A kemény műanyagból készült tok a Barely there fantázianevet kapta. Nálunk egy matt fekete példány járt, mely hajszálpontosan illeszkedik a telefonra, a hátlapot és a sarkokat így kellően védte, nem lötyögött és nem is recsegett-ropogott. A gyártó a szokásához híven a kiegészítő dobozába egy kijelzővédő fóliát és egy törlőkendőt is belecsempészett.

Smart skin
Smart skin

Smart skin
Smart skin

A szilikontokot az elsőre talán kissé viccesen hangzó Smart skinre keresztelték, melyből egy nem túl férfias, lila színű példány jutott nekem. Érdekessége, hogy a billentyűzetet is megvédi, tehát az előlapi kezelőszervek közül egyedül a "hanyattegér" (trackball) marad szabadon, a többi gombon rajta van a tok. Az egér használata így valamivel nehézkesebb, mivel a megszokotthoz képest egy picit besüllyedt, a billentyűzet viszont így is meglepően jól nyomkodható, gond nélkül lehet rajta gépelni.


Duino akkumulátor és hátlap

A legutolsó kiegészítő egy 2400 mAh-s akkumulátor, mely külön hátlappal is rendelkezik, mivel majdnem kétszer vastagabb az eredeti akksinál. Gyárilag egyébként 1500 mAh teljesítményűt kapunk a géphez, ami aktív használat mellett 2-3 napos üzemidő elérésére elég. A képlet adott, elég egyszerűen ki lehet okoskodni, hogy az utángyártott akkumulátor 4-5 napig is vígan ellája energiával a Boldot, ami azért nem rossz, igaz, a vastagsággal valahol fizetünk mindezért. A speciális hátlap egyébként nem befolyásolja a kamera működését, megjelenését tekintve azonban nagyon messze elmarad a gyári, bőrbevonatú hátlaptól.


A meghízott BlackBerry

Tokok közül nekem a Barrely there tetszett jobban, a Smart skin a hanyattegér használhatóságán ront egy keveset, ezért nem ő lett a favorit; egyébként mindkét kiegészítő ára bruttó 4890 forint. Az izmos pótakkumulátort csak akkor vállalnám be, ha olyan munkám lenne, melyből adódóan napokig nem kerülnék áramközelbe - hogy milyen állás járhat efféle kényelmetlenséggel, azt mondjuk elképzelni sem tudom. "Lustaságból" tehát nem valószínű, hogy megéri elcsúfítani és vastaggá tenni a masinát. Az árcetlijén bruttó 5990 forint szerepel, ami ezért az akkumulátor kapacitásért abszolút nem rossz.

magyarizs

Azóta történt

Előzmények