Hirdetés

Tartozékblog: Samsung Galaxy S védőtokok

Blogunk állandó partnerétől, a SpeedShoptól ezúttal olvasói kérésre hat darab védőtokot kaptunk a Samsung Galaxy S készülékhez: három egyszerű szilikon-, két elegáns bőr-, valamint egy felpattintható kemény tok hever előttünk az asztalon. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezekkel gyakorlatilag le is fedünk minden opciót ebben témakörben. Aki esetleg nem ismerné a Samsung üdvöskéjét, az ide kattintva elolvashatja a tesztünket, de azért nagyon röviden vázolnám a helyzetét: a koreai gyártó androidos csúcsmodellkéről van szó, melyhez hatalmas kijelző és hasonló ár társul. Érthető hát, hogy a gépcsoda birtokosai valamilyen módon védeni szeretnék azt.

A legolcsóbb megoldás egy szilikontok beszerzése. Ehhez a telefonhoz a SpeedShop teljesen noname termékeket is kínál, amikhez már igen kellemes, a készülékéhez képest elenyésző áron hozzá lehet jutni. Két prizmás és egy egyszerű fekete verzió érkezett hozzám, melyek nem csak külsejükben különböznek: a prizmás tokok keményebbek, műanyagos hatásúak, a fekete inkább gumis. Használat közben nincs nagy különbség, mindegyik hasonlóan viselkedik, csak más érzés kézben tartani őket. Minden csatlakozó teljesértékűen használható, tehát csak dokkoló vagy autós tartó használata esetén kell kihámoznunk a telefont. Aki esetleg nem tudná, hogy a forgalmazók mit értenek a prizmás jelző alatt, annak egy kis magyarázat: a tok hátoldala belülről nem sima, hanem szabályos kis bemélyedések vannak benne, hatszög alakban. Tehát egy igazi prizmához nem sok köze van, egy interferenciaképet mondjuk biztosan nem fogunk vele előállítani, de legalább jól néz ki.

A következő versenyző a Case-mate terméke, egy Barely There fantázianévre keresztelt kemény tok. Erről a termékcsaládról volt már szó a Tartozékblogban, ezért sokat nem szeretnék írni róla. Nálam egy rózsaszín példány járt, ami a maga eloxált hatásával egy igen látványos képet eredményez. A tokot egy kis feszegetéssel hamar fel lehet pattintani, ezután nem csak a hátlapot, de a sarkokat is megfelelően védi.

Utoljára két Bugatti márkájú, marhabőrből készült tok maradt. A Basic verzióba felülről lehet becsúsztatni a készüléket, a hátán lévő pánt segítségével pedig övre lehet fűzni. A használathoz mindenképp ki kell venni belőle a telefont, ami egyébként nem bonyolult művelet, mivel a tok a tetején összeszűkül, ott már nem fogja a sarkokat, így jól meg lehet fogni. A Comfort verzió két dologban tér el a testvérétől: a hátára egy csíptető került, ami azon kívül, hogy egy igen masszív darab, még 360 fokban körbe is forgatható. Elég nagy erőt kell kifejteni a csavaráshoz, így magától szerencsére nem fordulhat elő, hogy elmozdul. Ez különben arra jó, hogy akár fektetve is tudjuk övünkön hordani a tokot. A másik különbség a mágneses patent, amire nyilvánvalóan azért van szükség, hogy ne essen ki belőle a GalaxyS, ha az övünkön hordjuk.

A noname szilikontokok ára bruttó 1990 forint, de ne felejtsük el, hogy közel a duplájáért a Case-mate már védőfólát és törlőkendőt is ad a készülékhez. A Bately There árcetlijén bruttó 4890 forint szerepel, ehhez jár az előbb említett fólia+törlőkendő. Az elegáns Bugatti védőtokokért bruttó 4990 forintot kell fizetnünk. Aki Galaxy S tulaj, az nézegesse még a napokban a blogot, mert hamarosan kijelzővédő fóliákkal és egy autós tartóval jelentkezünk.

magyarizs

Azóta történt

Előzmények