Szögletes órával készül a Huawei

A Watch Fit olyan, mint ha az Apple okosóráját megnyújtották volna.

Hirdetés

A Watch GT a kéthetes üzemidővel a piac egyik legkitartóbb „okosóra” sorozata, és az iménti szót azért tettem idézőjelbe, mert a rendszer különösebben nem bővíthető, így kevésbé illik rá a smartwatch jelző. Akárhogy is: a Huawei több éve csiszolgatja a kerek dizájnt, ám ősszel már a téglalapé lehet a főszerep.

A Huawei Watch Fit
A Huawei Watch Fit (forrás: Huawei Central) [+]

A Huawei Central hozzájutott a Watch Fit jó minőségű renderképeihez, és a négy színben várható kütyü nem néz ki rosszul, igaz: picit olyan, mintha az Apple Watch függőlegesen megnyúlt volna. Cserébe sok információ fér majd a 280 x 456 pixeles OLED panelre, amit a Kirin A1 chip hajt meg – akárcsak a legutóbbi GT-t.

A Huawei Watch Fit
A Huawei Watch Fit (forrás: Huawei Central) [+]

A hátlapot megpillantva az iménti sorozat optikai pulzusmérője és töltőérintkezői köszönnek vissza, úgyhogy várhatóan továbbra is kimarad a Qi töltés, és ha már közösek a hardveralapok, vélhetőleg a zárt rendszer se változik. Ugyanígy meglesz az 5 ATM vízálló ráta, a GPS, az alti-barométer, a fénymérő szenzor, az SpO2 mérő, a Bluetooth 5.1 kapcsolat és persze mindenféle aktivitáskövető funkció. EKG-ról, pulzusmérőről, NFC-ről és mobilfizetésről nem esik szó.

A Huawei Watch Fit
A Huawei Watch Fit (forrás: Huawei Central) [+]

A Huawei Central úgy tudja: a tíznapos üzemidőt biztosító Watch Fit kedvező áron, 120 euróért fog elstartolni, ami 41 ezer forintnak felel meg. Dátum egyelőre még nincs a premierre, ám esélyes, hogy korábbi Watch GT-khez hasonlóan egy telefonbemutatóval együtt lesz esedékes, legközelebb pedig a Mate 40 család érkezik, valamikor ősszel.

A Huawei Watch Fit
A Huawei Watch Fit (forrás: Huawei Central) [+]

Azóta történt

  • Frissítve! Bemutatkozott a Huawei Watch Fit

    A Watch GT sorozatot szögletesíti a friss Huawei fitnesz karóra, amely méretes panelt és sok mozgásfunkciót kínál, légies formában.

  • Nagyot léphet előre a Watch GT 2 Pro

    A Huawei következő kerek órája török értesülések szerint vezetékmentes töltésre cserélheti az érintkezős bölcsőt.

  • Van mit a Huawei-nek takargatnia

    Szeptember 10-én majd' féltucat kütyü érkezik, ám egyelőre csak előzetes formájában pillanthatjuk meg a viselhető ketyeréket.

Előzmények

Hirdetés