Wear OS nélkül jöhetnek a Fitbit új órái

Hiába vásárolta fel a Google a Fitbitet, a Versa negyedik és a Sense második generációja mégsem a Google által fejlesztett Wear OS alapjain fut majd.

A Fitbit alkalmazás legújabb frissítésében feltűnt egy Hera és egy Rhea névre hallgató, egyelőre ismeretlen eszköz, melyek a Versa negyedik generációja, illetve a prémiumabb Sense második generációja lehet. A Fitbit korábban is szívesen adott űrrel kapcsolatos kódneveket a még be nem mutatott termékeinek, a Hera a Star Wars Hera Syndullájára utalhat, míg a Rhea a Szaturnusz második holdjának, egyben a görög mitológia egyik női titánjának a neve.

Hirdetés

 

A nevek mellett kiderült az okosórákba szerelt megjelenítők felbontása is a kódból, 336 x 336 pixeles felbontású kijelzőket kínál majd a két új készülék. Ez pixelre pontosan megtegezik a 2020-as Versa és Sense modellekével. A szoftverről is árulkodik a Fitbit alkalmazás, bridge néven hivatkozik rá, amely a Bluetoothon keresztül történő adatátvitelre utal, ebből arra lehet következtetni, hogy az új eszközök továbbra is a FitbitOS-t futtatják majd, nem állnak át a Wear OS platformra, utóbbi ugyanis más metódust használ a telefonokkal való kommunikációra. A Google korábban a Fitbit felvásárlása kapcsán beszélt arról, hogy prémium Wear OS-t futtató eszközök is tervben vannak.

A Fitbit Versa és az elegánsabb Sense egymás mellett.
A Fitbit Versa és az elegánsabb Sense egymás mellett. [+]

Van még egy harmadik kartárs is, melyről kiderült pár apróság, ez pedig a Luxe okoskarkötő második generációja. A vékony kiegészítőnek a kódneve Nyota (a Star Trek Uhura hadnagyának keresztneve és szuahéli nyelven a csillag megfelelője), a kijelzője pedig 124 x 208 pixeles, ez is pixelre pontosan megegyezik elődjével.

Előzmények

Hirdetés