Nem vészes az 5G-s Galaxy S10 felára

Hirdetés

Öt Samsung csúcskészülék startolt el idén, bár mi is csak azt a hármat tesztelhettük, amelyik már piacra került, név szerint a Galaxy S10, a Galaxy S10+ és a Galaxy S10e. A Galaxy S10 5G-t kézbe tudtuk venni, ám a Galaxy Foldot olyannyira titkolták, hogy végül a Huawei Mate X vitte a barcelonai MWC-n a prímet. Az utóbbi, vagyis az összehajtható kijelzős termékkategória lehet a mobilpiac jövője, és mintha a következő évtizedek inflációját is beleszámolták volna, olyan kövér árcédulát aggattak a nyitómodellekre.

Egy ideig még minden gyártó büszkén rá fogja írni a készülékekre, ha azok 5G-re is képesek
[+]

Az összecsukható Galaxy 2000 euróba fog kerülni az öreg kontinensen (642 ezer forint), és sokan tartottak tőle, hogy a sima, 6,7"-es S10 5G sem lesz éppen olcsó. Nos, Dél-Koreában, 8/256 GB-os kiszerelésben nem is az, 1,39 millió wont, vagyis 350 ezer forintot kérnek el érte. Ez viszont nem nagy felár a Galaxy S10+ nyitóárával összevetve. A még méretesebb kijelző mellett ráadásul 4500 mAh-ra hízott telep, és a hátlapi kamerahármas, illetve az előlapi duó mellé mindkét oldalra odakerült egy-egy 3D szenzor.

Hatalmas lett viszont az első 5G-s Samsung okostelefon
[+]

Magyarán nem csak az 5G modem különbözteti meg a legpuccosabb Galaxyt a második legjobban felszerelttől. Az 512 GB-os variáció 390 ezer forintnak megfelelő koreai wonért helyezhető kosárba, az értékesítés a hónap elején indul. Mivel nálunk egyelőre még nincs lakossági 5G szolgáltatás, egyhamar nem érdemes a Galaxy S10 5G befutására számítani.

Azóta történt

Előzmények

  • Négy készülékkel jött meg a Galaxy S10

    A szokásos S10 és S10+ páros mellett akad egy 5G-s verzió is, de a legütősebb az S10e lehet, főleg azért, mert kompakt, mégis erős.

Hirdetés