100 millió felett a Xiaomi, december 8-án jöhet Amerika?

Hirdetés

A kínai gyártók az elmúlt években gyakorlatilag letarolták a mobilpiacot, a Huawei például stabilan előzi az Apple-t a Samsung mögött, és a BBK Electronics pozíciói is erősek (Oppo, Vivo, OnePlus). A jelenlegi politikai klímában azonban nem könnyű egy kínai vállalatnak az Egyesült Államok piacára betörni, a LeEco csúnyán elhasalt, a Huawei-re meg az utolsó pillanatban csapták rá az ajtót. A legfőbb különbséget Ázsia és az USA között az utóbbi piac szolgáltatói dominanciája jelenti az eladások tekintetében, és komoly fegyvertény a OnePlus részéről, hogy a 6T-t el tudta vinni az amerikai T-Mobile kínálatába.


A Pocophone F1 eddig hatalmas siker, vajon eljut Amerikába is? [+]

A Xiaomi is szemezget egy ideje a tengerentúli nyitással, ám a biztos növekedés érdekében inkább óvatosan terjeszkedik. Előbb Dél-Kelet Ázsiában és Indiában, majd mostanság Nyugat-Európában erősít, egyre szorosabb kapcsolatot ápolva a Google-lel és a Microsofttal, hogy a különféle licencek és szabadalmak tekintetében jogi oldalról is körbebástyázza magát. Idén már október 26-án összejött a gyártó célja: 100 millió okostelefon leszállítása (ami nem egyenlő ugyanennyi eladásával, ám elég gyorsan ki szoktak ürülni a gyártó készletei), így most már az USA-ra koncentrálhat.


A Mi Mix 3 olyan különlegesség, amivel az USA-ban is bátran lehet vagizni (forrás: Xiaomi) [+]

Értekesít egyébként néhány kelléket a Xiaomi Észak-Amerikában, így kamerákat, elektronikus rollereket vagy akkubankokat, ám az áttörést nyilván mobiljainak felbukkanása jelentheti, és a GSM Arena nem zárja ki: december 8-ára, New Yorkba meghirdetett termékbemutató parti éppen ezt hozhatja el. A szétcsúsztatható szupertelefontól kezdve a Redmiken át a Pocophone-ig és a gamer mobilokig bőven van mit az amerikai közönségnek megmutatni, a kézzelfogható sikerhez persze nem árt operátori vonalon is beleerősíteni. Szűk egy hónap múlva kiderül, erről szól-e a New York-i esemény.

Azóta történt

Előzmények

  • Slider telefon lett a Xiaomi ékköve

    A Mi Mix 3 mindent eltüntetett az előlapról, ami nem kijelző, motorikus kamera helyett pedig az egész készülékház csúsztatható szét. Odabent akár 10 GB RAM lakozik.

  • Pocophone F1 - pole pozíció

    Snapdragon 845, 6/128 GB RAM/tároló, folyadékhűtés, sztereó hangszóró és néhány baki, verhetetlen áron: leteszteltük a Xiaomi-féle Flagship Killert.

Hirdetés