Samsung kijelzővel és gallium-nitrid töltővel érkezik az iPhone 14

A dobozban viszont csak az előbbi bukkanhat fel.

Közeleg szeptember 7-e és két sima, illetve két profi iPhone 14 premierje, és az utóbbiak kerülhetnek a figyelem középpontjába az elsőre biztosan furcsán ható, kameralyukas + kapszulás True Depth rendszerrel. Ross Young, a DSCC elemzője úgy hallotta: az összes készülő telefon OLED képernyőjének 82%-át a Samsung gyártja le (ez tavaly 83% volt), 12%-át az LG, 6%-át pedig a BOE. Ami az iPhone 14 Pro Maxot illeti, annak kizárólag a Samsung a beszállítója, míg a BOE fordítva, csak a sima modellekbe készít megjelenítőket. Young számolgatott egy kicsit, és a komponensrendelési adatok alapján 34 millió iPhone 14 értékesítésére számít az első három hónapban.

Az Apple 140 wattos GaN töltője 44 ezer forintba kerül
Az Apple 140 wattos GaN töltője 44 ezer forintba kerül

Szinte biztos, hogy a premier megdobja az Apple fali töltőegységeinek az eladásait, lévén a telefonok ezúttal is adapter nélkül várhatók. A bemutató apropójából pedig forgalomba kerülhet az almások 30 wattos GaN töltőfeje – ez utóbbi a gallium-nitrid rövidítése, és ez az anyag biztosít az Apple 140 wattos MacBook adapter esetében hűvösebb működést. Egy Kioriku névre hallgató informátor szerint az új, 30 wattos GaN hasáb valamivel fürgébb töltést hoz az iPhone 14 Prónak az által, hogy a ciklust 30 watton kezdi, mielőtt a teljesítménygörbe ellaposodna.

A Mophine 30 wattos GaN töltője már kapható, az Apple-é még nem
A Mophie 30 wattos GaN töltője már kapható, az Apple-é még nem

Ez előrelépés lehet a tavalyi iPhone-hoz és a nem GaN típusú töltőhöz képest, a 13 Pro ugyanis 23 watton, a Pro Max pedig 27 watton indított. Mondanunk sem kell, ezeket az értékeket körberöhögik a néha 200 wattos, androidos riválisok, és az adapter még benne is szokott lenni a csomagban. A márkák ráadásul ígérik: az akár 10 perc alatt lefutó, teljes töltés nem nyomja rá a bélyegét az akku élettartamára. Erre mondjuk 1-2 év múlva kapunk reális választ, az új iPhone-ok viszont egy hét múlva itt vannak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés