- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- iPhone topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cannabis7
senior tag
válasz
kakuk.tamas #114 üzenetére
Es minibe vagy a sima 13-ba,ode se lenne értelme?
-
kakuk.tamas
addikt
70 perc alatt teli rakom a 13 Pro-m akksiját.
Tegnap déltől 23 óráig kb 23%-ot merült.
Ma 0:51-kor 99%-on volt, most 77%-on van. Úgy, hogy van ebben 54 perc CoD, 35 perc FB, 12 perc Music. Folyamatos mobilnet mellett.Ha nem játszok napközben, másfél-két napot elketyeg a telefon. Ha nagyon kell bele nafta, akkor feldobom egy 10-15 percre töltőre, és megvan simán több mint fél napnyi energiám.
Ennél több szerintem nem kell.
-
Szabi®
addikt
válasz
7Heads Drago #112 üzenetére
Ha nem láttam volna az eddigi fórumbeli tevékenységeidet, akkor most az mondanám, hogy ezt normálisan kitudjuk tárgyalni, csakhogy sajnos nálad ilyen keretek nem léteznek.
További jó diskurzust a témában.(valaki mással) -
Szabi®
addikt
válasz
7Heads Drago #110 üzenetére
"Kitalálsz valamit és azt tényként adod el. "
Igen, ilyet tőletek nem látni ...
Ha már kiragadtál részletet, amit nem tényként adtam elő, hanem ezt látom, akkor az miért nem ez volt : "Ki kell rakni lougout-ra egy szavazást."
Problem solved .... -
7Heads Drago
veterán
Most ezt csak úgy hasra ütve mondtad vagy van rá statisztika?
Kitalálsz valamit és azt tényként adod el.Kezdjük ott hogy a gyorstöltés nem 3 éve van a piacon. Már ez se feddi a valóságot. Lévén erre a hsz-re hivatkozol hogy innen indult.
Quick Charge 1.0 2013-as technológia. És a mobiloknál ha jól emlékszem az elsők között volt. -
Cannabis7
senior tag
"De abban kiegyezhetünk, hogy többen töltenek hagyományos töltővel, mint gyorstöltövel."
ez így nem megalapozott, és ne is pontos, hiszen nincs mindenkinek gyorstöltője, csak amelyik telefonhoz alapból jár, ha leszűkítjük erre a körre, akkor vszleg nagy az esély arra, hogy a többség használja is a gyorstöltőjét.
"Picit elhúztad ezt szándékosan más irányba"
Szándékosan biztosan nem, mindig próbáltam a te gondolatmenetedre reagálni az én meglátásom szerint.
Arra már rájöttem, hogy szeretsz tényként közölni saját gondolatokat.
-
Ribi
nagyúr
Én is lassan töltök, de mégsem tarom mesterségesen generált hülyeségnek a gyorstöltést.
Volt már hogy átjött valaki, dögledezett a telefon és gyorsan rá kellett nyomatni. Vagy még a végén elfelejti valaki töltőre rakni este. Mert ugye nem szeretném ha ez lenne a legfontosabb, hogy csak nehogy elfelejtsem felrakni este, mert különben másnapra cseszhetem a telefont. Jó, hogy ott a lehetőség, mert van amikor szükség van rá. A kérdés nem az, hogy ki az aki minden nap gyorstöltővel tölti a telót, hanem volt-e már szüksége rá. A válasz szerintem mindeninél igen lenne. -
Szabi®
addikt
Ki kell rakni lougout-ra egy szavazást. Az már legalább az itteni fórumozók részére reprezentatív lenne. De abban kiegyezhetünk, hogy többen töltenek hagyományos töltővel, mint gyorstöltövel.
-
Szabi®
addikt
-
Cannabis7
senior tag
nem mesterségesen generált, bennem azelőtt is meglett volan ez az igény a mindennapokban is, mielőtt létezett volna gyorstöltés
Van olyan helyzet amikor nagy segítség, lehet, hogy nem mindenki kerül ilyen helyzetbeSzélsőséges, nem mindennapi példa, de volt olyan eset (azt hiszem még Blackberry Z30-am volt, egész jó üzemidővel) Hogy kizártam magam a lakásból, nővéremmel laktunk albérletben, és elutazott haza 90 km-re, a telefonom meg pont lemerült amire hazaértem és realizáltam h nem tudok bejutni.
Az egyetlen megoldás akkor az volt, hogy bementem egy GSM boltba, hogy adjanak egy kis delejt, vártam 10 percet hogy tudjak telefonálni, nem vette fel a telefont, más sem a családból, szóval még töltöttem fél órát, amivel feltöltött most csak tippelek kb 40-50%-ra, amit pont le is merítettem amire visszaért hozzám a kulcsával, hiszen jobb híján akkor azt nyomkodtam egy padon.
Még egyszer mondom ez nem egy hétköznapi példa, de ekkor is jól jött volna, és a hétköznapokban is nekem gyakran jól jön.Én nem szeretem alvás ideje alatt (ami nem feltétlenül este van, ez IS személyenként változó dolog) tölteni, hiszen bár ritkán, de előfordulnak tűzesetek emiatt, még mostanában is van rá példa, másrészt amikor lehet 20 és 90% között használom a telefont, és ritkán lehet beállítani, hogy meddig töltsön az adott telefon (nem is értem miért)
A konklúzió részemről az, hogy van aki jól el van nélküle, van akinek segítség, ezért ha nincs benne az semmiféleképpen sem lehet pozítiv vagy semleges mint ahogy most próbálod előadni.
Nyilván akit ez zavar az nem vesz ilyen telefont, jó érv, magamnak nem is veszek, ajándékba vettem már, de véleményt azért formálhatok. -
Szabi®
addikt
válasz
Cannabis7 #101 üzenetére
Pont az a rossz megközelítés amit te propagálsz. Ez egy mesterségesen generált igény, ami nélkül fel lehet tölteni a készüléket, lehet használni ugyanúgy. Az emberek napi rutinja akkor is az marad, hogy este felrakják a töltőre, reggel leveszik.
Ha pedig már ott tart valaki, hogy erre nincs ideje, akkor nála már más jellegű problémák is vannak. Az már más téren is emancipált, nem csak azon, ha nem tölt fel a készüléke 2 óra alatt, akkor pánikrohamok gyötrik ... -
Cannabis7
senior tag
Van gyakorlati haszna a mindennapokban.
A kamerára szerelhető objektív sokkal inkább retegigeny szerintem.Lehet nélküle élni, mint ahogy arcfelismeres, óriás kijelző, 3 kamera, haptick feedback, retina nélkül is, attól még jó és hasznos dolog, ha hiányzik egy készülékből az semmiképpen sem mozgathatja a mérleget a pozitív irányba, csak negatív irányba, ennek a mértéke lehet vitakerdes.
Egyébként ez mindig rossz megközelítés, hogy mi nélkül lehet élni.
Lehet élni egy telken egy favityilóban is minden nélkül. -
Szabi®
addikt
válasz
Cannabis7 #99 üzenetére
Jó dolog ? Vagy nem lehet nélküle élni sem ? Nagyon nem mindegy hogy van emlegetve. Jó dolog a kamerára szerelhető plusz objektív is, szoktad használni ? Egyébként megsúgok valamit, a világ összes mobilhasználójának csak kis szelete használja a gyorstöltés. A fiatalokat nem érdekli, a középkor felettieket megint csak nem.
Persze a nagyon geekek verik csak a tam-tamot, de mindig ők vannak kevesebben. -
Cannabis7
senior tag
te mit csináltál 30 éve, amikor nem volt mobiltelefon?
Szerintem jó dolog a gyorstöltés, nekem sokszor jól jött már, hogy 20 perc alatt kaptam 1 napnyi tölöttséget, és igen emlékszem azokra az időkre, amikor még lassan töltődtek a telefonok, velem többször előfordult, hogy hazaértem, de valahova mennem kellett időre, fél órám volt tölteni ,és az nem volt elég , nap végére telefon nélül maradtam. (bár manapság egy powerbank is lehet megoldás, de mégiscsak jobb az a rutin, hogy 2 naponta reggel feldugom a teleefonom 30 percre, és megvagyok ) az éjszakai töltést nem csípem, mert nem szeretem 90% fölé tölteni, és elég kevés telefonban lehet ezt szabályozni. -
Cannabis7
senior tag
válasz
pauliboy23 #87 üzenetére
egészséges vásárlási szokások mellett kis túlzással annak kell lenni hozzá,
Értem ezt úgy, hogyha van 4 millióm, abból nem költök 500-at telefonra. ha van 10 millióm, akkor mérlegelek, hogy honnan veeszem el azt a pénzt, mennyi bevételem van (ezáltal mennyi időt áldozok rá, hogy megkeressem azt a pénzt), milyen alternatívák vannak, ár/érték arány, megéri-e a felárat, illetve számít-e számomra az a 20% felár a presztízsért.
Valójában valami hasonló felfogásban kéne működnie a dolognak, tudom, hogy nem ez e szokványos, és hogy most én tűnök furának, maradjunk annyiban hogy mindenkinek szüksége lenne pénzügyi managmentre, kis hazánkban meg különösen, mert az nincs rendben, hogy az emberek 2 havi fizetésüket telefonra költik.
NAgyon elvittem a témát, bocsi -
joey04
titán
Na a szokásos
-
Szabi®
addikt
""nagyon sokféleképpen élnek emberek és elárulom, hogy a többség nem ér rá 5W-al bohóckodni, ""
Akkor mit csinált 3 éve ? Amikor ezzel kellett beérni ? A legtöbb user este lefekvés előtt feldobja telót, meg az órát, reggel leveszi. Nem gondolnám, hogy ez annyira kizökkent valakit a mindennapokból ... Bár amilyen flexnis lett a világ, bármi elképzelhető. -
Gerybut
tag
válasz
GoldhandRent #6 üzenetére
Mondjuk ezt meg is fordíthatnánk. Miért fáj, ha valaki haladni akar a korral?
Nekem a 13 Pro egész gyorsan tölt...fogjuk rá, tehát ez a 20-30 Watt mondjuk,hogy kielégítő.
De ez az 5W-os bohóckodás amit itt levezetsz egészen röhejes.
Hidd el, nagyon sokféleképpen élnek emberek és elárulom, hogy a többség nem ér rá 5W-al bohóckodni, meg hogy ő este rádugja-reggel leveszi.
Bki ez egyszerűen nem életszerű, ahogy az sem, hogy 3 órát lógjon egy rohadt kábelen a telefon.
MÉGHA Type-C-s lenneesetleg, akkor rádugnám a laptop töltőjét aztán itt lenne a közelemben, de nem VÉLETLENÜL se legyen kompatibilis
Egyébként szeretem ezt a telót, de az ilyen "apróságoktól" konkrétan kiégek az android után -
aujjobba
addikt
válasz
Kamikaze75 #92 üzenetére
'Az Apple 140 wattos GaN töltője 44 ezer forintba kerül'
'A bemutató apropójából pedig forgalomba kerülhet az almások 30 wattos GaN töltőfeje – ez utóbbi a gallium-nitrid rövidítése, és ez az anyag biztosít az Apple 140 wattos MacBook adapter esetében hűvösebb működést.'
A 140 wattos tolto ami 44ezer forint, tovabb sem az iPhone-hoz kell, ez MacBook tolto.
Az iPhone-hoz 30 wattos toltofejet fognak kiadni, de annak az ara nincs megemlitve a cikkben.Szoval erdemes elolvasni a cikket, mielott kommentelitek.
szerk.:
Egyebkent a gyari 20W nem-GaN gyorstolto 7ezer forint, ha a 30W GaN a duplaja lesz na bumm. -
Kamikaze75
tag
Nem tudom miért felháborító fel millás telefonért külön 40 ezert meg töltőért kiadni ami valószínűleg egy gyártósorok készül a 10 ezressel...iPhone megteheti,kész,pont.
A droid is hozzá fogja emelni az árakat sajnos.
Nekem mindegy hogy droid,vagy szifon 200 felett már nem vennék telefont mert parasztvakításnak tartom a tartalmat ez árszint felett.Főleg a hajlítható őrültek... -
7Heads Drago
veterán
válasz
pauliboy23 #90 üzenetére
Az a baj hogy az Applenél szeret mindenki az ökoszisztémával számolni. Na mert ugye az a kényelmes. Az pedig jóval több, mint egy telo meg egy óra. Ott semmi sincs ingyen.
-
pauliboy23
senior tag
válasz
7Heads Drago #89 üzenetére
Csak egy példa volt kis túlzással. De akkor a notikat vegyük ki a számításból.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
pauliboy23 #87 üzenetére
Nem a 150k-s laptop ok. De miért kellene egy S22 ultra-hoz 1 milliós noti? Feltétel vagy mi?
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Parallaxis #81 üzenetére
Jah nem.
-
pauliboy23
senior tag
válasz
Cannabis7 #63 üzenetére
Ez a kőgazdag dolog erős sarkítás. Nem feltétlen kell gazdagnak lenni ahhoz megvedd ezeket. Mindenki arra költ amire akar.
Pl egy S22 Ultra + watch 5 pro sem olcsóbb, mint egy 13 Pro Max 256 Gb + Watch S7, és hivatalos árakkal nézve. Most csak a csúcskategóriával számolva. Tudom, az ökoszisztémához még MacBook stb, de aki pl a fenti samsungot veszi, az sem egy 150 ezres lenovo vagy asus-t fog használni kis túlzással. Szóval ez az apple a gazdagok kiváltsága nettó baromság.
Az meg, hogy az iOS elmaradott néhány dologban teljesen egyén függő, hogy kinek mik az igényei, de ez is már ezerszer ki lett vesézve.
-
juuzer
addikt
De hát a GaN töltők még nem kiforrottak!!!! Még nem lehet újra feltalálni őket!!!!
-
Szabi®
addikt
válasz
Cannabis7 #63 üzenetére
""Illetve értem, csak nem szeretnék jelzőket használni az ilyen emberekre, sajnos renget3g ilyen van.""
Sztem az egészséges gondolkodás minimum alapja az, ha eltudjuk fogadni, hogy mindenki arra költi a megkeresett pénzét, amivel jól érzi magát. Ha ez egy Rolex, akkor az. Ha 10 Rolex, akkor meg az. Senkinek nincs jogában jelzőket használni. Bárki vehet bármit, mindenki választhat, hogy mit vesz. Ki szabhatja meg a normákat ? Ki áll a társadalom felett ?
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
Cannabis7 #63 üzenetére
Érdekes meglátás.
Teljesen átlag fizetésem van, sőt talán kicsit alatta, mégis minden cuccom apple, azért mert jó. Androidrol váltottam pár éve, pont amiatt, mert minden androidos eszköz furcsa idegesítő hibákat csinált. Persze az apple sem tökéletes, de idegesítő bugok nincsenek benne. Ennyi nekem bőven elég. -
ultrasound
tag
válasz
Parallaxis #81 üzenetére
Sztem ezt inkább ne erőltesd, csak rontod a helyzeted!
-
tovgab
aktív tag
válasz
GoldhandRent #35 üzenetére
Van az 5 óra is!
-
Curtain
senior tag
válasz
kakuk.tamas #62 üzenetére
Tőlem ilyet nem nagyon olvashattál szal úgy veszem mintha ezt nem nekem címezted volna.
-
-Maci-
addikt
válasz
kakuk.tamas #62 üzenetére
Nincs?!
Szoktál e Mobilarena híreket és teszteket olvasni? -
7Heads Drago
veterán
válasz
kakuk.tamas #56 üzenetére
És ebben mi a poén?? Nekem nem jön át.
A lányomnak 2 éve van iPhoneja, és legalább 5 éve iPadja. Jelentem még nem csorog a nyálam. De nyilván mindenki magából indul ki. Pont ezért nem is aggatok senkire se jelzőket. Reméljük te se teszed. -
-Maci-
addikt
válasz
kakuk.tamas #61 üzenetére
Nem szeretnék vitába szállni, vagy kötekedni. De...
Elég nagy baj, hogy sokan csak "Android vs Iphone" -ig lát el.
Androidos telefont tudsz venni kb 40eFt-tól. A csúcs pedig ott is 400 körül/felett alakul, sőt.
Van kb 1000 féle androidos eszköz.
Iphone-ból pedig mennyi van? 4 féle?( tényleg nem tudom). És nincs 40e ft-os.
Szóval szerintem nem szerencsés így szembe állítani a kettőt. Vagy akkor hasonlítsunk össze 2 méltó ellenfelet. Az általánosítás nem célra vezető.P.S.
A launcher egy kezelő felület. Attól, hogy felteszek egy IOS-re hajazó témát, az nem lesz ugyanaz. Ez csak "fancy", kis túlzással.
*Személyes véleményem: Ha már launcher, akkor legyen az egyik legjobb. Ez pedig nem az.Illetve én pont a buta aránytalan ikonok és a kevesebb lehetőség miatt nem tennék fel IOS-re hajazó témát. Vagy ha mégis, azt is a legjobbal, hiszen az ikon tár szinte végtelen ott).
-
Cannabis7
senior tag
válasz
pauliboy23 #50 üzenetére
viccesnek hangzik, de ez a magyar valóság
Én nem értem ezt z iphone mániát, mint telefon valóban sok téren elmaradott, néhány dologban pariban van más csúcskészülékkel, és kb csak a hangszórókban kiemelkedő.
Az apple ökoszisztéma jó dolog, ha valaki kőkazgdag és mindenből apple-t vesz, megértem.
Ha valakinke a munkájához apple ökoszisztéma za ideális, ezért vesz iphone-t is, teljesen megértem.
Aki csak vesz egy iphone-t mert milyen jó, nem értem.
Aki kialakít egy apple ökoszisztémát , amint csak netezik nem értem.
Illetve értem, csak nem szeretnék jelzőket használni az ilyen emberekre, sajnos renget3g ilyen van. -
Hallosz
senior tag
#Gyorstöltés#
Nem Alma ezért elnézést, de érinti az össze márkát - szerintem -Samu S20 FE, hivatalos csatornán vettem, 2-éve a töltő gyári, a kábel gyári. Egy éve vettem egy 25W-os gyári "szupergyors " töltőfejet és azzal végeztük a napi töltést.
Egészen aug 20-ig, akkor gondolt egyet és csak melegedett de nem töltött, illetve csak baromi lassan. Majd gondolt egyet, és töltés közben 80%-nál elkezdett merülni, és a melegedés sem szűnt meg. Kihúztam, kikapcsoltam kihűlt és újra ugyan ezt produkálta.
Kihülés után rádugtam a normál töltőt azzal működött.
Most a Samu szervízban van, még október 1-ig garanciában megcsinálják.Szó-mi-szó, én olyan nagyon nem bánom ha nem annyira gyors az a töltés. Vagy legalábbis nem napi szinten használva.
-
arn
félisten
Gondolom minden csak a kornyezettudatossag miatt… vegyel kulon toltot dragan.
-
formula01
senior tag
válasz
Attól, hogy páran a Play Storeban ilyen színvonalas kommentet írtak, még nem minden Androidos retardált ám, ahogy nem retardált minden iPhone-t használó sem, attól, hogy te ilyen színvonalasat kommenteltél.
-
Curtain
senior tag
válasz
Először még oké volt mikor ezt felhoztad de sokadszori érvnek már egy kicsit izzadság szagú.
De ha csak ebbe tudsz kapaszkodni akkor a szíved joga!
-
Wesiz
tag
válasz
Parallaxis #52 üzenetére
az egy dolog, de elég egyértelmű hogy maci kollega hajlítható képernyő alatt z fold vagy z flip féle telefonokra gondolt nem pedig arra hogy a kijelző alját meghajlítják a káva minimalizálása miatt... ne kelljen már a teljesen egyértelmű dolgokat magyarázni
-
Hát, van itt baj bőven
pedig azt hinném, hogy egy szakmai fórumon tájékozottabbak az emberek, meg képesek elvonatkoztatni a saját felhasználási szokásaiktól
-
Parallaxis
addikt
válasz
7Heads Drago #49 üzenetére
Ez meg már személyes preferencia kérdése.
Nekem speciel a notch jobban bejön, mint a lyukasztott kijelzők.
Gyorstöltést soha nem használok, mert estig mindenképpen kitart a készülék, éjjel meg direkt lassú töltéssel töltöm.
AOD-t sem használom, mert felesleges aksipazarlásnak tartom.Szóval ezek nekem nem lennének problémák, de biztos van, akinek igen.
-
pauliboy23
senior tag
Akkor a mai nap margójára: iPhone-t csak a csórok vesznek, mert rajta az alma logó, részletre veszik, és bkv-val járnak, mert ott mindenki látja mi van a kezükben, töltővel együtt.
A kakaóscsiga mellett azért telik kenyérlángosra is.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Parallaxis #44 üzenetére
És mi nincs?
Notch mentes kijelző, értelmes gyorstöltés ha már nagyok az akkui. Habár ez a 30 watt azért már nem rossz, csak benne legyen a kisebb modellekben is. Kár ennyi pénzért még nem jár a töltő. És mint a képlet is mutatja évente 3-5 W-al emelik a tétet, vagyis ha a legjobbat akarod (és ki akarod használni amit tud a telo) akkor mégiscsak évente fogsz új töltött venni. Semmi köze a környezetvédelemhez.
Aod sincs, sőt nagyon sokáig akku % se volt. Szóval van miben fejlődniük. -
bollokcs80
Korrektor
válasz
Azért 3 óra töltés nekem speciel sok, de Androidos vonalon 25-30W körüli teljesítménnyel és 1 óra töltési idővel kiegyezem. Ez kb. a mostani Alma eszközöknél is megvan.
-
Wesiz
tag
válasz
Parallaxis #44 üzenetére
összességében inkább neked adok igazat a "vitátokban" de az utolsó érved nagyon kínos volt még ha gondolom poénnak is szántad
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Tudtommal ha rádugod és maxra töltöd a litium akkut vagy rajta hagyod fél éjszaka a telot több kárt csinálsz vele, mint hasznot. Én reggel felkelek 15-30 percet van töltőn aztán megyek és bírja egész nap. 40W Huawei töltés. Minek lenne rajta 3 órát? Annyit nem vagyok egy helyben. Éjszaka meg ki húzza le róla?
-
Wesiz
tag
régebb használtam az optimalizált akkutöltést de aztán leszoktam róla mert többször szarul jött ki amikor valamiért késő este/éjszaka tettem fel tölteni a telómat (pl épp házibuliban voltam vagy csak a lefekvős ágyban telózáshoz akartam beleölteni egy kicsit) majd fél-1 óra múlva realizáltam hogy 5 %ot töltődött összesen
tudom, az optimalizált töltés ki-be kapcsolható de kb egyszer se jutott eszembe ilyen helyzetben hogy kapcsoljam ki az optimalizált töltést majd legközelebb állítsam vissza így ezt a funkciót már egy jó ideje nem használom.
-
Parallaxis
addikt
Eléggé fogalom nélkül írogatsz az látszik
Márpedig az új ájfon az mindig egy 3-4 évvel ezelőtti, le vedlett Samsung.
Ahha, azért van az, hogy egymást váltja a két gyártó megjelenésenként a piac legjobb kijelző címért.
-IP védelem
Már rég van.
-Dual sim...
E-SIM-el már évek óta van.
-Vezeték nélüli töltés
Ez is évek óta megvan.
-Audio modul. (Dolby, AKG....)
Mivel az Audio DAC már jó ideje a fülesekben van....
-Hajlítható képernyő (bár erre minimum még5 év kell nekik, mire át tudják venni a Samsungtól)Meg foglak lepni, ha azt mondom, hogy évek óta van?
Tudod, ahhoz, hogy alul ne legyen böszme nagy kávája a készüléknek biza hajlíthatónak kell lenni a kijelzőnek, mert a csatlakozó sorhoz vissza kell hajtani. -
weberzolee
aktív tag
Majdhogynem 50 ezerért venni egy töltőt, alma lógós telefonnal, hogy mindenki lássa!
Alig több mint 40 ezerért nem telefon töltőt veszel hanem MacBook töltőt. Valószínűleg senki nem fogja látni amikor használod.
Megveszem részletre, kiperkálok a 2 év alatt több mint fél millát és fizetem a havi 20 rugós havi díjat.
Nem kell Apple telefont venned ahhoz hogy fél millát otthagyj a boltban. Tudja ezt egy Xiaomi isAmúgy meg mindenki azzal "menőzik" amivel akar. Van aki a Nike cipőt vesz 80k -ért, mások szakadt BMW -t 2 milláért. Más meg saját magát szívatja egy olcsó ámde szar termékkel, és olyan is van aki drágán vesz szart. Olyan is van aki okosnak érz magát mert Androidot használsz, mindenki mást meg ostobának tart. Mindenkinek szíve joga, és mindenki attól érzi másnak magát amitől akarja. És az is biztos hogy mindenki a saját választását tartja a legjobbnak és nincs az az ember aki meggyőzné az ellenkezőjéről. Ennyike.
-
GoldhandRent
őstag
xiaomi mi note 10
#39Wesiz
első részhez még annyit, hogy az való igaz, hogy nem olyan jó neki sokáig töltőn lógatni - habár az elektronika képes lehetne olyankor kábelről üzemeltetni a telefont, az akkut meg idle-ben hagyni - viszont a gyorstöltéses melegedés sem.. itt meg jön az a ténylegesen ismeretlen változó, hogy a kettő közül melyik a kissebbik rossza kistelefon kisakksit aláírom, azon egyelőre nem tud senki javítani, pedig milyen jó lenne.
én is 13minit akartam, de nem volt belőle pro 3 kamerával#40aujjobba
én ezt kikapcsoltam a francba. igyekeztem arra ráállni, hogy - mivel tudom, hogy 3 óra alatt feltölt - felrakom lefekvés előtt 3 órával, és leveszem a töltőről ha elkészült (vagy random bármikor, mikor tudom, hogy otthon leszek a következő 3 órában) -
aujjobba
addikt
'nem tesz jót a telefonnak (elvileg) ha még maxra töltés után is otthagyod 6-8 órát a töltőn'
Optimalizalt akkutoltes, regota alap funkcio, hasznalati szokasokat figyelembe veve eleve csak 80%-ig tolt fel a telefon, az utolso 20% majd csak kozvetlen mielott altalaban hasznalni kezded a telot.
Ki is irja, pl. nalam hajnal 4:30-ra utemezi a teljes feltoltest, reggel 7-kor mar maxon van (a Qi toltovel). -
Wesiz
tag
válasz
azért nem teszem fel lefekvéskor mert nem tesz jót a telefonnak (elvileg) ha még maxra töltés után is otthagyod 6-8 órát a töltőn. nagyobb akksis telefont pedig azért nem veszek mert nekem fontos a kis méret így igazi akkubajnok telóm sose lesz. ezzel nincs is bajom, a mostani is tisztességesen kibír egy napot de amikor valamiért többet használom (navigálás kocsiban, nagy fényerő, sok fotózás) akkor jól jön(ne) hogy egy tusolás alatt értékelhető mennyiségű % töltődne bele.
"számomra a fejlődési az lenne, ha nem 1-másfél naponta kéne tölteni a telefont, hanem 3-4+" ebben egyetértünk, de amíg a lítiumos akksikat nem cseréljük le másra (pl grafénra amit vagy 10 éve promóznak) addig 3-4+ napos üzemidő elérhetetlen, marad a gyorstöltés féle - ahogy te is mondtad - ideiglenes megoldás
-
Szabi®
addikt
Én az ellenkezőjét látom a környezetemben. Nyilván ezen nem veszünk össze. Én hál' istennek, soha nem vettem semmit hitelre. Telefont meg nem is vennék. Egyszerűen nem becsülöm ezeket az eszközöket annyira, hogy évekig nyögjek miattuk egy elkötelezett részletfizetést ...
#34 Kevin8997 Jogos. Mondjuk nálunk még kamatmentesen is hosszabb lesz mindig .... Az a bizonyos 27% adókulcs végett ...
-
Ricardo
titán
válasz
" és igen, 200mpx kamerája is volt, úgyhogy elsőkézből tapasztaltam mindkét szar irányt)"
Melyik telefonról van szó?
-
aujjobba
addikt
Kamatmentesre vettem en is, 3 eve a Xr-t amikor a 11 megjelent.
Most is ezt hasznalom, es fogom is amig mukodik, nem ertem a gyulolkodoknek mi ezzel a problemajuk.
Nyilvan ilyen 10-20%-os THM-mel nem veszek fel aruhitelt.
Evekkel ezelott vettem egy gyari gyorstoltot 7ezerert, ezzel toltottem az elozot is, a mostanit is, meg a kovetkezot is ezzel fogom.Kulonben feltoltokartyas vagyok, nem tudom mire kellene szerintetek a 20ezres elofizetes, netto baromsag.
-
GoldhandRent
őstag
de van benne gyorstöltés...... 20W, hova nem elég ? (PM elvileg 27-tel tud tölteni)
20W apple adapterrel a telefon kvára melegszik, ami nem tesz jót az akksinakiPhone 13 Pro battery capacity 3,095 mAh
iPhone 13 Pro Max battery capacity 4,352 mAh
ha a 13 Pro 3 óra, akkor gondolom a PM 4 óra 20p - azért ennél mindenki többet alszik.#22 Wesiz
egyáltalán nem vagyok a fejlődés ellen. de ez az 50W++++ gyorstöltés a 200++++ MPx-es TELEFONkamerák fejlődési irányával egyetemben nem a jó irány.volt gyorstöltős android telefonom az iphone előtt, 30W adapter, 5200mAh telep - ugyan úgy éjszaka töltött fel, mert másfél-két napot bírt egy töltéssel (akkoriban ez a töltés még soknak számított, és igen, 200mpx kamerája is volt, úgyhogy elsőkézből tapasztaltam mindkét szar irányt)
miért nem teszed fel te is lefekvéskor, vagy miért nem veszel 2000mAh-nál nagyobb kapacitású telefont, ami nem fél napig bírja ?
számomra a fejlődési az lenne, ha nem 1-másfél naponta kéne tölteni a telefont, hanem 3-4++.. vagy legyen nagy a telep, vagy legyen rendesen optimalizálva... ez a gyorstöltés egy ideiglenes és egyszerű megoldás egy nagy problémára.
-
törölt tag
Jó ég ez a topik is, telefonokból ennyit kihozni.
-
válasz
#95462144 #27 üzenetére
A Xiaomi cuccaimba is a Samsung gyártja az alkatrészek nagy részét tisztában vagyok vele. Attól még had ne keljen őket szeretnem. Leírtam azt is, hogy jó hogy van gyorstöltés még ha nem is 200 W-al, mert így minden igényt kielégít. A tv-t nem tudom hogy hoztad ide, (természetesen abból is LG van) de ámen.
-
Szabi®
addikt
""Megveszem részletre, kiperkálok a 2 év alatt több mint fél millát és fizetem a havi 20 rugós havi díjat.""
Lehet hogy új dolgot írok, de sokan kp-ra veszik, nem "cetelemre". A csóróságodat azért ne általánosítsd.
Már az is meghökkentő, hogy embereket aszerint csoportosítasz, hogy milyen telefon márkát használnak ...
Ez autókra is kiterjed ? Ruházatra ? ...... -
NandiKAA
csendes tag
haters gonna hate
-
törölt tag
Pedig részben igaza van. Az innováció nem az Apple sajátossága úgymond a legtöbb feature , amit bevezet "vótmá" kategória. Azt meg pont egy MA fórumon illene tudni az usernek, hogy milyen komponensekből áll össze a telefonja, ha már a cikk is Samsung kijelzők alkalmazásáról szól. És igen az Apple nem tud félvezetőt vagy kijelzőt gyártani erre kizárólag egy gyártó képes továbbra is és az nem az Apple. Ha a gyorstöltés neked nem kell vagy felesleges attól még másnak nagyon is hasznos, de nyugodtan dugd rá a kábelt a tv-re vagy bárhova és megspóroltad legalább az adapter árát és lesz pénzed cuki színes szíjra az AW-hez.
-
-Maci-
addikt
Na ez válasz!
Köszönöm.P.S. Akksi téma:
Valahol egyszer azt olvastam, hogy tesztelték ezt a töltés vs. gyors töltés témát. 2 egyforma akksit töltögettek. Az egyiket hagyományosan, a másikat gyorsban. Mire elérték az akksik végét, a megadot töltés-merítés ciklus számot, addigra gyors töltött akksi mindössze 1%-kal lett rosszab, mint a másik. Ergo nem nyírja ki a gyors töltés.
Ennek ellenére én mindig "simán" töltöm. Ha sietek néha, akkor bekapcsolom a gyors töltést, ha kész akkor meg ki. -
neopeti
tag
Nem értitek ti ezt! Ez egy életérzés! Majdhogynem 50 ezerért venni egy töltőt, alma lógós telefonnal, hogy mindenki lássa!
Egész egyszerűen mi mások vagyunk, különbözünk tőletek .
Van a mi és az őkMegveszem részletre, kiperkálok a 2 év alatt több mint fél millát és fizetem a havi 20 rugós havi díjat.
Mellette spórolok és kakóscsigat zabálok meg bkv - val járok ,
"De más vagyok"
😁
Gecó -
Mr President
senior tag
Töltéshez hozzászólnék én is.
Szerintem előfordulhat, hogy nincs valakinek ideje/kedve hosszú ideig töltőn hagyni a telefonját, így megértem azt akinek fontos a minél gyorsabb töltés. Viszont az akksinak szerintem nem tesz jót.
S10ről váltottam 11pro-ra, jelenleg 13 pro-m van. Mindkét iphone-t 5w-os töltővel töltöttem, 20-30% közt töltőre rakva, és 80% felett levéve. 99%-os akksival adtam el a 11pro-t, a jelenlegi is múlt héten esett le 99%-ra. Előtte az S10 a gyári, talán 20w körüli töltővel használtam, nem figyelve oda mikor és medddig töltöm, az eredménye az lett, hogy volt olyan nap hogy 2x is töltőre tettem.
Az viszont vicc, hogy az apple oldalán az 5w, 12w és a 20w-os töltő is 7990 ért kapható. -
Nekem Cp alatt is tölt annyit, hogy tök ritkán kell feltennem otthon. Van a régi 5w-os töltő és van 20 is. Talán ha kétszer kellet használnom eddig a 20-ast, de nyilván ha van akkor minden igényt kielégít. A mai világban mindenki siet. Az öreg néni jut eszembe aki az orvosnál előre pofátlankodik, hogy jajj megy a busza és nem éri el, majd mikor kijön megnézi a falon az órát és kiderül, hogy van még addig 2 órája. (majdnem meglincselték
)
-
Wesiz
tag
válasz
én meg azt nem értem aki a fejlődés ellen van, minek jobb/erősebb/gyorsabb... persze ha ez valamilyen oldalon visszaüt (pl gyorsabb lesz a teló de túlmelegszik - ami miatt úgyis visszaveszi a teljesítményt) vagy pedig észrevehetetlen a fejlődés (mint ahogy a mai processzoroknak hála egy tizedmásodperccel előbb nyílik meg az insta: észrevehetetlen) akkor ne erőltessük, de azért ha megoldható károsodás nélkül akkor ugyan miért kéne ragaszkodni a 3-4-5 órás töltéshez?
mielőtt mondaná valaki hogy a gyorstöltés hogy gyilkolja az akksit, a 200 wattos számháború győztes töltés talán igen, de saját és környezetemben is azt látom hogy a 30 watt körüli töltés észrevehetetlen mértékben károsít, ha károsít egyáltalán.velem sokszor van hogy hirtelen indulok el valahova és kb fél órát töltöm. nem igénylem a 15-20 perc alatt nulláról százra töltést, de annyit 2022-ben felsőközép kategóriától felfele elvárok hogy fél óra alatt azért 70% környékére jussak el kb 10-ről indulva.
valamiért az iphone felhasználók a legfejlődésellenesebbek eleinte majd amikor hozzájuk is elér már örömmel fogadják. ki érti ezt
-
-
tovgab
aktív tag
Kapcsold ki az always on kijelzőt!
.
.
.
Ja, nem ide!
Bocsi, túl magas labda volt...
A témához is szólva: inkább legyen és nem használom, mint ne is legyen.
Meg "jó?", hogy a 13 Pro feltölt 5W-tal 3 óra alatt, de egy Pro Max vajon mennyi idő alatt tölt fel ugyanilyen tempóval, 5 óra?
Nekem személy szerint az egyik legjobban hiányzó funkció az iPhone-ból a gyorstöltés.
Főleg, mert az előző telóm 18 perc alatt töltött fel 100%-ra!! (és a csomagban volt a GaN töltőfej is) -
mrThomi
addikt
Mondjuk nekem az iphone 13pm baromi lassan töltött, 90% fölött meg egyenesen csigalassú, igaz az más kérdés hogy másfél nap után 29%-kal is simán elmertem még menni este otthonról mert baromi jó az akksija
-
NandiKAA
csendes tag
a samsung jobb! van négy kamerája is, meg usb c-je!
elég lesz? kiverted? -
lorinho
aktív tag
válasz
Hát nekem sajnos csak 1 napot bír!
-
-Maci-
addikt
Márpedig az új ájfon az mindig egy 3-4 évvel ezelőtti, le vedlett Samsung.
Samu képernyő, samu memória és ki tudja még mi. Mindez assembled in China.
Hol van már az USB C? Mikor is került telefonba?
Az ájfonosok mindig hőbörögnek: Először hogy minek 2 kamera?! Aztán 3év csúszással lett. Akkor meg azon kardoskodtak, hogy minek 3 kamera?! Hát tessék. De hol vagyunk már a 3 kamerától is?! 2-3 évnyire...
Erre most feltalálják a 3 kamerát és az USB C-t.... Ennyiért. A hülyének is megéri!
Még 2-3 év és jön a többi "hülyeség" is:
-Képernyőbe épített ujllenyomat olvasó
-4 kamera
-IP védelem
-Noccs
-Dual sim...
-Vezeték nélüli töltés
-Audio modul. (Dolby, AKG....)
-Hajlítható képernyő (bár erre minimum még5 év kell nekik, mire át tudják venni a Samsungtól)
STB...Saccra egy Galaxy S20 lesz majd az ájfon 15, ha már eléggé kiöregszik.
-
dajkapeter
senior tag
Led-es kijelzőknél ismert a probléma, gyártótól függetlenül. Az említett gyártóknál sem volt olyan, hogy a legyártott 1 millióból 1 millió volt hibás. Láttam már LG kijelzőt beégve, de Samsungot is. Ahogy láttam már beégett LCD panelt is. Ez nem gyártó, inkább használat függő.
Az első szériás kijelzőt pedig minden gyártósoron problémásak tudnak lenni.
-
jbcs
tag
válasz
Én is ezt gondoltam, hogy minek, meg fölösleges, csak amikor használod, akkor jössz rá, hogy tök jó. Az enyém 33W-al tölt, bent töltöm a munkahelyen, felrakom, amikor már alacsony, majd ránézek rövid idővel (20-30 perc) később és már 80-90%-on van, veszem is le.
Gyakran volt, hogy a korábbi hosszabb töltés alatt fel-le rakosgattam, mivel kellett hívnom valakit vagy megnézni valamit.. -
Szabi®
addikt
válasz
""én nem is értem ezt "a 200 wattos töltés de menő" dolgot... 5, azaz ÖT WATTAL 3 óra alatt feltölt a 13Pro""
Ennyi, érthetetlen miért vannak erre annyira ráfeszülve. Ismerősöm is meg akar halni, ha meghallja ezt az 5wattos töltési metódust ... Aztán egyébként nem siet sehová, otthon veri a brét ... Csak ugye sikerült abból is presztízst csinálni, hogy van drágább töltési mód ... -
hemaka
nagyúr
Körberöhögik azt mondja
Amíg elmegyek zuhanyozni 20%-ról feltölti 80% körülre, az mire nem elég? Kocsiba beülök, van tyúkbél meg töltőpad, ha remegnék a maradék 20% miatt.
Jó mondjuk aki félévente lecseréli a kínai hipertöltős csodáját (gyanítom valami hasonló lehet az időtartam), nem érdekli mikor pusztul ki belőle az akku... -
GoldhandRent
őstag
válasz
bollokcs80 #1 üzenetére
én nem is értem ezt "a 200 wattos töltés de menő" dolgot... 5, azaz ÖT WATTAL 3 óra alatt feltölt a 13Pro, és 2, de legrosszabb esetben is másfél napot bír állandó wifi/mobilnet/bt-szal.
nap végén, reggel, éjszaka, vagy munkában kinek nincs 3 órája tele tölteni a telefont ?
az pedig számomra nem elfogadható érv, hogy valaki nem tudja mondjuk 3 órával előre, hogy mit fog csinálni, és nem veszi észre, hogy 20% körül mozog a töltöttsége.ráadásul van, mikor 30wattos apple tötlővel töltöm fel a telefont, és láthatóan rövidebb ideig bírja utána...
-
Ricardo
titán
válasz
bollokcs80 #1 üzenetére
Nem szállt az el. Náluk ez az alap árazás.
-
NandiKAA
csendes tag
vajon ez piac szerint lesz elosztva non pro modellek esetén, vagy supply lotto?
-
bollokcs80
Korrektor
"Mondanunk sem kell, ezeket az értékeket körberöhögik a néha 200 wattos, androidos riválisok, és az adapter még benne is szokott lenni a csomagban."
Mondjuk ez az androidos számháború is értelmetlen, a baj inkább ott van Apple oldalon, hogy az árazás (főleg forintban) eléggé elszállt. 44 ezer egy töltőért enyhén szólva is röhejes, mikor a Xiaomi hasonló (igaz kisebb teljesítményű) GaN töltője már 10 ezer körül elérhető és akár egy Iphone, akár egy MacBook táplálásához is bőven jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest