A Samsung kijelzői dominálnak az iPhone-okban

Az Apple telefonjainak 70%-ba a dél-koreai cég szállítja az OLED panelt, a Pro modellekhez kizárólagosságuk van.

Hirdetés

Három forrásból származnak az iPhone 14-es széria telefonjaiba kerülő OLED panelek idén, az Apple 120 milliónál is több kijelzőt rendelt, ebből 80 milliót a Samsung, 20 milliót az LG és 6 milliót a BOE gyárt le. A BOE egyedül a telefonszéria alapmodelljébe, az iPhone 14-be gyárt és szállít OLED kijelzőt, az LG szállít LTPS panelt az iPhone 14-be és LTPO panelt az iPhone 14 Pro Maxba is. A maradék pedig mind a Samsungtól jön, a 14 Plus és a 14 Pro modellek exkluzívan csak innen kapják megjelenítőjüket.


iPhone 14 Pro Max [+]

A koreai The Elec című gazdasági lap értesülései szerint a 80 millió Samsung kijelzőből minimum 60 millió a 14 Pro és 14 Pro Max telefonokba kerül, ebből arra lehet következtetni, hogy a gyártási nehézségek ellenére bízik az Apple csúcstelefonjai kelendőségében. Állítólag azért kapott ennyi megrendelést idén a Samsung, mert a másik két partnernél problémák merültek fel a gyártáskapacitás kapcsán, sőt voltak arra utaló hírek is, hogy az Apple megszünteti kapcsolatát a BOE-vel, miután a kínai kijelző gyártó Cupertino jóváhagyása nélkül végzett tavaly minimális változtatást az iPhone 13-ak paneljein.

Az iPhone 14 kézben.
Az iPhone 14 kézben. [+]

A jövőre megjelenő iPhone-ok szinte biztos, hogy mind OLED kijelzőt használnak majd, a pletykák szerint állítólag a dinamikus szigetnek nevezett új kivágással. 2024-ben pedig debütálhat az első iPhone SE, mely OLED megjelenítőt kap az IPS LCD helyett.

Előzmények

Hirdetés