Oreóval zárul 2017

A nyögvenyelős start után úgy tűnik, 2017 legvégére belejöttek a gyártók, egyre több készülékre teszik ugyanis közzé az Android 8.0 Oreo rendszerfrissítést, itt kielemezett újdonságaival. Az LG a V30-ra és a V30+-ra szintén elérhetővé tette, míg a G6 esetében a béta tesztelés indult meg, méghozzá Kínában.


Az LG G6-ra (fent) egyelőre a bétás Oreo érkezett meg, a két Moto X4-re ugyanakkor a nagyközönségnek szánt változat [+]

A Moto mobilok gyakran részesültek korán a frissítésekből, és az idén visszatérő X széria két tagja is jelez: telepíthető rájuk az Android 8. A Moto X4 és Android One verziója tehát megkapta, illetve kiszereléstől és régiótól függően a következő napokban részesül a kék a képben módból, az értesítési pöttyökből és csatornákból, vagy épp a fejlettebb szövegkijelölés és űrlap kitöltési lehetőségekből. Egy másik Android One készülék is az oreoós frissítés kapujában van, a Xiaomi Mi A1 legújabb bétája pedig a gyorstöltést is elhozta.

Minden szempontból szuper az Optic AMOLED panel
Sötétben a OnePlus 5T képernyőjének felvillanása segíti az arcalapú azonosítást [+]

Végezetül a OnePlus is jelezte: nem feledkezett meg az 5T-ről, és nyakunkon az Android 8-as béta program, bár az ezt közlő, német OnePlus Tweetet a gyártó azóta eltávolította. Ehelyett közzétette a kamerás javításokat és a decemberi biztonsági csomagot hozó, egyelőre Android 7.1.1-es OxygenOS 4.7.6-os frissítést, aminek az újdonsága az arcleolvasáshoz koromsötétben felvillanó képernyő, hogy azon kevés alkalmakkor is működjön a villámgyors feloldás, amikor rosszak a fényviszonyok. Ez az opció, nos, opcionális, úgyhogy, aki nem szeretné, hogy koromsötétben az arcába világítson a képernyő, ezt kikapcsolhatja. A következő frissítés talán már valóban Oreót hoz, a nyár eleji OnePlus 5 ugyanis a minap megkapta.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi A1 - tisztasági fogadalom

    Csatlakozott a Xiaomi az érintetlen operációs rendszert kínáló Android One mozgalomhoz, és egy küllemben ismerős, ám kitűnő dupla kamerás phablettel nyit nyugat felé, verhetetlen áron.

  • Bemutatkozott az Android One Moto X4

    A Motorola Moto X4 vegytiszta Androidot futtató variánsa elsőként az Egyesült Államokban érhető el.

  • LG G6 - hozza a kötelezőt

    A tavalyi, moduláris csúcsmodell után most a biztonsági játékot választották a dél-koreaiak: remekül működik a G6, kimondottan elegáns, vannak benne jó extrák, de az állunkat sajnos nem kell a padlón keresnünk.

Hirdetés