A OnePlus 5 arcalapú azonosítást, a 6 képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót kap

Hirdetés

Újabb év telt el két OnePlus készülék megjelenésével, igaz, idén az 5 és az 5T nem kapta meg egy időben az aktuális, generációs Android frissítést. Ehelyett előbb a 3 és a 3T, majd karácsony előtt közvetlenül az 5 váltott Android 8.0 Oreóra és OxygenOS 5.0-ra. A megnyúlt kijelzővel, elrejthető, virtuális alsó kezelőgombokkal és átvariált kamerával pár hete elstartolt 5T tulajdonosainak egyelőre tehát még várniuk kell, viszont örülhetnek annak, hogy az elődmodellekkel szemben egy nehezen átverhető, és az iPhone X-nél sokkal gyorsabban működő arcazonosítási rendszer is a felhozatal része, a hátlapi ujjlenyomat-olvasó mellett.


A OnePlus 5 Android Nougattal és előlapi ujjlenyomat-olvasóval startolt el, most pedig Oreóra váltott [+]

Alapvető, 2D-s azonosítást ugyan a OnePlus 5 is kínál, ám a gyártó szoftvermérnökei megoldották, hogy a tulajdonosról készült álló- és mozgóképekkel se lehessen egykönnyen átverni az 5T fejlettebb rendszerét. Mivel a nyári modell hasonló szenzorokat rejt az előlapon, mint a folytatása, az újfajta azonosítás elvileg átemelhető rá. Carl Pei társalapító pedig bejelentette: a face unlock feature, közkívánatra, nemsokára valóban átkerül az 5-re, addig használja mindenki szeretettel az oreós csomagot. Ami az 5T Android 8.0-s frissítését illeti, arra 2018 elejéig várni kell. Amint befut, a gyártó gőzerővel a OnePlus 6-ra kezd majd fókuszálni, kínai források szerint a folytatás pedig már márciusban debütálhat, méghozzá Snapdragon 845-tel és a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval.

Sok szenzor, hangszóró, LED és 16 megapixeles kamera, mégsem türemkedik be semmi a képernyőbe
A OnePlus 5T nem csak megnyúlt, kávamentesebb kijelzőt, hanem villámgyors, nehezen átverhető arcazonosítást is kínál [+]

Az ehhez szükséges technológia ugyanis hardveres és szoftveres oldalról is készen áll, pletyka lévén persze nem feltétlenül szabad hitelt adni a fentieknek. Március elég korai volna egy Snapdragon 845-ös starthoz, a Samsungnak alighanem elővásárlási joga van a kezdőkészletből, lévén az ő gyártósorairól gördülnek le a 10 nm-en gyártott lapkák. Plusz egy-egy generáció vagy fél generáció tervezése egy olyan kisebb gyártónál, mint a OnePlus, nem megy az egyik napról a másikra. Az 5T mindenesetre elég közel került a idén tökéletességhez, így jövőre leginkább az IP-védelem és kamera oldaláról volna időszerű változásokat eszközölni.

Azóta történt

Előzmények

  • Megérkezett az Oreo a OnePlus 3/3T-re

    A 2016-os páros előbb kapta meg a 8.0-s Android frissítést, mint a 2017-es modellek, persze az 5T még csak mostanában kerül piacra, egyelőre 7.1.1 Nougattal.

  • OnePlus 5 - mindenki nyugodjon le!

    A Never Settle szlogen Settle Down Please-re változott: az iPhone-t imitáló forma és a dupla hátlapi kamera a kevés változás közül kettő. Jó alapokra ugyanakkor most is erős várat sikerült építeni.

Hirdetés