Az USA-ban is rekordot döntött a Galaxy S8

Az első számok és az újabb szakértői tippek szerint is hatalmas sikerre számíthat a Galaxy S8 és az S8+ a pénztáraknál, Dél-Koreában például annyian szeretnének beszerezni egyet, hogy több szín/tárhely típusból készlethiány alakult ki. Az Egyesült Államokban nem kevésbé sikeres az indulás: a Samsung beszámolója szerint 30%-kal többen rendelték elő a párost, mint az S7 duót, és már az vállalati rekordot döntött az észak-amerikai országban. Szakértők szerint a siker legfőbb oka az előlapon megnyúlt, Infinity Display fantázianevű kijelző. Annak ellenére jól pörögnek a számok, hogy több korai vásárló pirosas megjelenítőről számolt be, erre a Samsung szerint a héten érkezik szoftverfrissítés, kiterjesztett kalibrációs opciókkal és végső esetben cserelehetőséggel.

A Samsung Galaxy S8 és az S8+ kijelzője szinte kitölti az előlapot
Eddig hatalmas siker a Galaxy S8 és az S8+ [+]

Az XDA Developers fórumain egy másik potenciális problémára is felhívták a figyelmet, bár lehet, hogy egy biztonsági megoldást fedeztek fel. Az S8 vezetékmentes gyorstöltése néhány felhasználó szerint nem működik megfelelően a harmadik féltől származó megoldásokkal. A Note7 ügye után elképzelhető, hogy szigorúbb gátakat vezetett be a gyártó hardver/szoftver oldalról az ilyesfajta gyorstöltés engedélyezésére, magyarán a saját, biztonsági előírásokat teljesítő töltőpadok (a megfelelő adapterrel) fürgén etethetik a phabletet, míg a nem hivatalosak csak standard sebességen, írja ObsidianGT.

A tesztünkhöz mellékelt, hivatalos vezetékmentes gyorstöltő rendben működött
A tesztünkhöz mellékelt, hivatalos vezetékmentes gyorstöltő rendben működött [+]

A témanyitó gond nélkül gyorstöltötte új S8-át az első és második generációs, hivatalos vezetékmentes megoldással, és csak akkor ütközött problémába (azaz a vezetékmentes töltés leállt), amikor az interneten vásárolt, nem hivatalos megoldásokkal próbálkozott. A standard sebességű vezetékmentes töltés velük is normálisan működött, csak a gyorstöltés nem. A kapcsolódó topicban egyébként olyan hozzászólások is akadnak, amelyek szerint egyik-másik harmadik féltől származó (pl. Anker) megoldással ment a vezetékmentes gyorstöltés, míg van, akinek az elvileg hivatalos Samsunggal sem. Nem árt azért megjegyezni, hogy a töltők piacán sok a hamisítvány, ezért érdemes ezeket hivatalos csatornákon keresztül beszerezni.

Előzmények

  • Drágább a Samsungnak az S8, mint az S7 edge volt

    Nem csoda, hogy magasabb áron nyit a Galaxy S8, mint elődje: többe kerül az idei csúcskészülékeket előállítani, mint a tavalyi párost. Eközben az első Galaxy S9 pletykák is felbukkantak.

  • A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at

    A viszonylag kontrollált minőségtesztjeiről ismert YouTube csatorna a Galaxy S8-at is véső-, öngyújtóláng és hajlításteszt alá vetette.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés