Periszkópos zoomkamerával érkezik a P30 Pro

Vége a télnek és MWC-nek, illetve egy sor fontos készülék bemutatásának, az összehajtható kijelzős Mate X-et beleértve. A tavaszi szezon egyik kulcsterméke a P30 família lesz, amely március 26-án, Párizsban mutatkozik be, és már videoelőzetes is van hozzá.

A szösszenet még takargatja a részleteket, viszont a gyártó egyik termékvezére, Clement Wong elárulta az AndroidCentralnak, amiről már korábban is pletykáltak: a P30 Pro csúcsmodell különleges, periszkópos zoomrendszerrel érkezik, ami még komolyabb nagyítást tesz majd lehetővé, optikai alapon. Azt ugyan Mr. Wong nem árulta el, ez pontosan mit jelent, árulkodó ugyanakkor kollégájának, Bruce Lee-nek az a négy fotója, amit korábban tett közzé.

Ultraszéles, normál, optikai zoom és hibrid zoomfotó Bruce Lee-től Ultraszéles, normál, optikai zoom és hibrid zoomfotó Bruce Lee-től
Ultraszéles, normál, optikai zoom és hibrid zoomfotó Bruce Lee-től (forrás: Weibo) [+]

Nem is a barcelonai téma a lényeg, ami egyébként "hazabeszél", hiszen a távolban a Huawei 5G-s megoldásaira hívja fel a figyelmet. A teljes méretű képek adatai az árulkodóak: három fotó éppúgy 3648 x 2736 pixeles, mint a Mate 20 Pro fő- és zoomkameráé automata módban, tehát esélyes, hogy egy Huawei telefon lőtte. Ezt erősíti meg a negyedik is, szélesebb látószöggel és 5120 x 3840 pixelen, ami a Mate 20 Pro ultraszéles fotóinak felbontásával egyenértékű.

Állítólag a Huawei P30 Pro van a képen
Az állítólagos P30 Pro, a kamerarendszer alján a periszkópos zoommodullal, jobbra a ToF rendszerrel (forrás: SlashLeaks)

Igen ám, csakhogy az első zoomfotó nem 3x-os, hanem a weibós hozzászólások számolgatása szerint 5x-ös zoomtartománnyal készült, tehát lehet, hogy a P30 Pro lőtte, a rengeteg részlet alapján optikai, és nem hibrid/digitális nagyítással, aláhúzva a korábbi pletykákat. A negyedik képen már láthatóan digitális rásegítés van, állítólag 10x-es nagyításig. Ez nem minden: az AndroidCentral továbbfejlesztett éjjeli módot vár, ami koromsötétben felvenné a versenyt a Google Pixel Night Sight megoldásával – egyébként a fejlett éjjeli mód a Huawei-nél bukkant fel először. A GSM Arena végezetül egy negyedik, ToF kamerára is számít, komolyabb mélységérzékeléssel és AR-funkciókkal, tehát nem tűnik gyengének a felhozatal.

Azóta történt

  • Tízmillió felett jár a Mate 20 família

    A P30 befutása előtt összejött a fenti darabszám leszállítása. Az új jövevényekkel együtt friss Watch GT is érkezhet, előrendelésben akár a telefon mellé ajándékba.

  • Drágán érkezik a narancssárga P30 Pro

    A kiszivárgott árak alapján a három látószögű hátlapi kamerával várt P30 lényegesen olcsóbb lesz. Új, üdítő színváltozat várható.

  • Jöhetnek P30 képek és videók?

    Friss renderanyagok éreztek, a két csúcsmodell végre mozgás közben is megmutatja magát, és állítólag a P30 Pro felel egy látványos filmecskéért is.

Előzmények

Hirdetés