2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Nem áll jól a HTC, és még egy notch is kinéz

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: HTC

A HTC az utolsó, ünnepi szezont magába foglaló negyedévben is súlyos veszteségeket könyvelhetett el, személyi változások is történtek, és még notch is lesz.

Hirdetés

A HTC közzétette 2017 utolsó negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését (épp ideje volt), ami egyáltalán nem tűnik biztatónak (ez pedig várható). Az ünnepi szezon hagyományosan erős a mobiliparban, a HTC ezzel együtt képtelen volt nyereségre szert tenni, amin az sem sokat segített, hogy szaktudásáért 1,1 milliárd amerikai dollárt kapott a Google-től, ami az idei költségvetésben fog megjelenni, és a jelentés szerint technológiai fejlesztésre kívánnak fordítani.


[+]

A 9,6 milliárd tajvani új dolláros nettó (83,22 milliárd forint) és a 9,8 milliárdos működési negatív nyereség (84,95 milliárd forint) igencsak elszomorító, a 15,7 milliárdos tajvani új dolláros árbevétel figyelembevételével is (136,1 milliárd forint), aminek az okaként a piaci versenyt és az árazást emelték ki. Nem valószínű, hogy közvetlen összefüggés van a pénzügyi helyzet és a személyi változások között, de Chialin Chang (mobil üzletág elnöke) februári visszavonulását követően "nyolc fantasztikus év után" tegnap az amerikai régió termékmenedzsmentjének elnöke, Mo Versi is bejelentette távozását egy Twitter bejegyzésben.


[+]

Evan Blass mindennek tetejébe még azt is bedobta Twitteren, hogy ugye nem képzelte senki, hogy a HTC majd kimarad a szenzorszigetes trendekből; értesülései alapján úgy látja, a HTC várható csúcsmodelljének középkategóriás variánsa, a U12 Life jó eséllyel ilyen kialakítást kap. Erről egyelőre többet nem tudunk, ahogy azt sem, hogy az Sharp-féle vonalat követik, vagy az iPhone X megoldását. Már, ha egyáltalán.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.