Négy kiszerelésben érkezhet a Xiaomi Mi 5

Február 24-én mutatkozik be a Xiaomi Mi 5, és ez a név jó eséllyel nem egy készüléket, hanem egy készülékcsoportot fog jelölni. A Snapdragon 820-as SoC-t maga a gyártó megemlítette, a GizmoChina az alábbiakat ugyanakkor kémforrásokra hivatkozva állítja. Kínai információk alapján négy kiszerelésben lesz megvásárolható a Mi 5. A legolcsóbb, 2200 jüanos (96 ezer forintos) kezdőáron 3 gigabájt RAM-ot és 32 gigabájtos belső tároltó kaphat fémburkolattal és 1080p-s megjelenítővel, 2600 jüanért (114 ezer forint) pedig állítólag a 4/64 gigás változatot lehet majd megkaparintani.

Négy kiszerelésben érkezhet a Mi 5
Négy kiszerelésben érkezhet a Mi 5

A prémium kiszerelés nemcsak elöl, hanem hátul is ívesre csiszolt üveglappal mutatkozhat be, és nem Full HD-s, hanem QHD-s kijelzővel. Az olcsóbbik kiszerelés a tippek szerint 2800 jüanért kaparintható majd meg (4/32 gigabájt, 122 ezer forint), a drágábbik pedig 3100 jüanért (4/64 GB, 136 ezer forint). Az utóbbiak kínai kezdőára szokatlanul magas a többi Xiaomi eszközhöz képest (bár a Mi Note Pro sem volt filléres ajánlat), úgyhogy egyelőre kérdéses, hogy irántuk mekkora lesz a kereslet. A Mi 5 érkezését mindenesetre akkora várakozás előzte meg, hogy nem lepődnénk meg, ha minden készletet egy héten belül kisöpörnének a vásárlók. Mifelénk viszont már nemcsak az a kérdés, hogy mikor és mennyiért lehet majd a különféle Mi 5 variációkat megkaparintani, hanem az is, hogy nyitva lesz-e a bootloader, és mennyire lesz komplikált másik ROM-ot vagy a Play szolgáltatásokat felvarázsolni.

Azóta történt

Előzmények

  • Egy csokornyi Xiaomi Mi 5 hír befutott

    Állítólagos megjelenési dátum, egy webáruházban felbukkant termékoldal és túlóra a Foxconnál a mai Mi 5-höz kapcsolódó hírekben.

  • Újabb kémfotókon a Xiaomi Mi 5

    A bejelentés közeledtével egyre nagyobb arányban érkezhetnek hiteles kémanyagok. A mostani Mi 5 képek nem tartogatnak meglepetést.

  • Már gyártják a Xiaomi Mi 5-öt

    A Xiaomi egyik társalapítója megerősítette, hogy várva-várt csúcskészülékük már a gyártósoron van és februárban bemutatkozik, méghozzá Qualcomm Snapdragon 820-szal.

  • Videón a Xiaomi Mi 5?

    Renderképeken és egy online megosztott videón is lebukhatott a Xiaomi Mi 4 várva-várt folytatása.

Hirdetés