2018. szeptember 22., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Megvásárolható a Sailfish X

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Jolla

Szeptember végére ígérték a végleges szoftververziót, ami a béta szakaszban még igen kezdetleges képet mutatott. Most viszont elkészült.

Hirdetés

A Jolla és a Sony együttműködése az idei MWC óta köztudott, a cél a Sailfish OS kielégítő hardveres alapokra helyezése, amelyhez a Sony Open Devices programjában részt vevő Xperia X-et választották. A Sailfish OS alapvetően nem erőforrásigényes, kivéve, ha a szerény alkalmazáskínálat és alacsony elterjedtség miatt androidos alkalmazásokat futtatni kívántunk; az AlienDalvik keretrendszer érezhetően megborította a rendszert, noha használható maradt az eszköz, közel sem kielégítő hatékonysággal.

A készülékre írt rendszer béta tesztje egész nyáron zajlott, augusztusban néhány kisebb, és azért jelentékeny mennyiségű komolyabb diszfunkció mellett már használhatónak mutatkozott, így a végleges verziót szeptember 27-re ígérte a Sony és a Jolla. Az Xperia X-szel először kerül komolyabb mennyiségű operatív memória és számítási kapacitás a finnek, mellesleg roppant tetszetős rendszere alá, ami tegnaptól vált megvásárolhatóvá a Jolla oldalán az Európai Unió országaiban, valamint Svájcban és Norvégiában. Az árat valamiért csak regisztráció után árulják el, szerencsére volt Jolla fiókunk, úgyhogy a korábbi értesüléseket megerősíthetjük: a Sailfish X 50 euróba kerül, ami 15 ezer forintnak felel meg. A telepítési útmutató a link alatt található.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.