Bemutatkozott a Snapdragon 8+ Gen 1

Az újragondolt szett megnövekedett teljesítményt és jobb energiahatékonyságot tud felmutatni az előző generációhoz képest.

A Qualcomm két lapkakészletet is bemutatott ma. Az egyik a Snapdragon 8+ Gen 1, ami immár nem a Samsung, hanem a TSMC 4 nanométeres gyártósorán készül. A teljesítménycentrikus Cortex-X2 mag maximális órajele 3,2 GHz lett, de a Prime és a Silver magok is magasabb fordulatszámon pörögnek, előbbi teljesítménye megegyezik a fő magéval, az energiatakarékos klaszterben pedig 2,75 GHz-re emelkedett a teljesítmény.


[+]

A GPU is 10% magasabb frekvencián dolgozik, miközben az energiafelhasználás 30%-kal csökkent, az AI motor pedig 20%-kal kevesebb naftával is beéri. A lapka összteljesítményének tekintetében ez 10%-os növekedést jelent, míg az energiahatékonyság 15%-ot javult. A Qualcomm szerint a gyakorlatban ez másfél órával hosszabb streamelést tesz lehetővé, a hanghívások hossza öt és fél órával növekedhet és legalább egy órával többet tölthetünk a közösségi média platformmain az új, vagyis inkább felújított szettnek köszönhetően, megegyező hardverkörnyezetben.


[+]

Az SoC többi komponense és képessége változatlan.A Snapdragon 8+ Gen 1 a harmadik negyedévben kerül piacra elsőként a következő gyártók készülékeiben: Asus ROG, Black Shark, Honor, iQOO, Lenovo, Motorola, Nubia, OnePlus, Oppo, OSOM, Eealme, Red Magic, Redmi, Vivo, Xiaomi és ZTE.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés