Megjelent a Huawei Freebuds 5i

Mármint Kínán kívül is megjelent a Huawei kedvező árú TWS fülhallgatója, ugyanis elindult a globális piacra.

Hirdetés

Júniusban volt a hazai premier, Kínában azóta kapható is a Huawei Freebuds 5i. A márka kedvező árú és méltán népszerű Freebuds 4i TWS fülhallgatójának utódja pedig december 20-tól a nemzetközi piacon is megvásárolható, a 100 eurós ár pedig nem tűnik durva túlzásnak a kínált tudás fényében. A hivatalos magyar árakat egyelőre nem ismerjük, de ahogy az elődnél, itt is 40 ezer forintos induló árazásra számíthatunk.

Minimális változás van forma tekintetében az elődhöz képest.
Minimális változás van forma tekintetében az elődhöz képest. (forrás: Huawei) [+]

A vásárló pénzéért a Freebuds 5i-ben hosszabb üzemidőt (a töltőtokkal együtt 28 órányit), erősebb, 42 dB elfojtására képes többmódos aktív zajzárat, IP54-es védelmet, kéteszközös multipont támogatást, és LDAC kodektámogatást kap. A Bluetooth 5.2-n keresztül kommunikáló, a hallójáratba illeszkedő (in-ear) fülhallgatók hangját 10 mm-es dinamikus driver adja, ez egy 30,9 x 21,7 x 23,9 milliméteres testben fért el, mely 4,9 grammot nyom. A hordtok 48,2 x 61,8 x 26,9 milliméter és 34 gramm, műanyagból van kék, fekete vagy fehér színben, hozzá passzoló színű fülhallgatóval.


(forrás: Huawei) [+]

A fülesekben 55 mAh-s akkumulátor, a tokban 410 mAh-s telep található. A fülhallgatók 6 órányi folyamatos zenelejátszásra képesek aktív zajszűréssel és 7,5 órára zajszűrés nélkül. Van gyorstöltés, elég 15 percre a tokba tenni a füleseket és 4 órányi lejátszási időre elég energiát szívnak magukba. A teljes töltéshez egy óra kell, a tokot pedig az USB-C csatlakozón keresztül a Huawei szerint 110 perc alatt lehet maximumra tölteni.


(forrás: Huawei) [+]

A fülhallgatók szárán nyomásérzékeny és érintésérzékeny felület is van, előbbivel dupla és hosszú nyomásra lehet parancsokat beállítani, utóbbit pedig felfelé vagy lefelé simítással kezelhetjük. Extra funkció, hogy az érintőfelülettel vezérelhetjük a telefon kameráját, használhatjuk a fülhallgatót távoli elsütő billentyűként. A hívások közben AI alapú zajszűrés fogja meg a háttérzajokat, játékok esetén aktiválható alacsony késleltetésű mód és Huawei eszközökön van gyors párosítás felugró ablakkal.

Azóta történt

Előzmények

  • Népszerű Huawei füles kapott utódot

    A FreeBuds 5i Kínában indít, de jó eséllyel itthon is leváltja elődjét.

  • Huawei FreeBuds 4i - méltó utód

    Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy ennek a fülesnek az elődje egy kategóriabajnok volt. Az utód többet tud, nagyobb akskit hord a fülesekben, és nem is lett drágább. De vajon még mindig őrzi a címet?

Hirdetés