Hirdetés

Huawei FreeBuds 5 - füldísz

Egyedi dizájnnal és nyitott kialakítással dolgozik a Huawei legújabb fülhallgatója. Csak maradjon meg az ember fülében.

Hirdetés

Bevezető, kialakítás, doboz

Két éve, hogy a Huawei utoljára nyitott fülhallgatót dobott piacra, ez volt a FreeBuds 4, mely mellett érkezett akkor a FreeBuds 4i is. Idén a FreeBuds 5i megelőzte a FreeBuds 5-öt, viszont a két évvel ezelőtti teszt verdiktjében olvasható kijelentés, miszerint az i-változatot több vásárló szívleli majd, megállja helyét idén is. A FreeBuds 5 ugyanis nyitott kialakítású, s bár már nem néz ki ezüstfestékbe mártott AirPods-kópiának, formája nem garantálja a kényelmet. Mármint ha valakinek a fülébe (barátnőm) passzol a kortárs szoborra hasonlító fülhallgató, akkor semmi probléma, viszont ha az ember fülkagylója (enyém) nagyobb vagy kisebb, mint a füles fejének ideális, akkor az istenért sem marad meg stabilan a FreeBuds 5. A dobozban mellékelnek négy kis szilikont, melyeket rá lehet húzni az eszközre, s ez valamennyire stabilizál, de személy szerint így sem éreztem olyan fixnek a fülkagylómban a fülhallgatót, mint egy zárt, hallójáratban ülő társát.

Huawei FreeBuds 5 ezüst színben
Huawei FreeBuds 5 ezüst színben [+]

Egy mondat, mint száz: itt nem lehet a fülpárna lecserélésével szabályozni az illeszkedést. A fülhallgató feje nagyobb és szélesebb, mint az elődé (32,4 x 17,6 x 22,8 mm a teljes mérete), ennek következményeként nagyobb hangszórórácsot kapunk, de nem ül annyira mélyen a fülben az eszköz. A vastag szár pedig szintén egy olyan motívum, mely jól mutat ugyan, de egy átlagosnál jobban kifelé álló fülcimpa már összeakadhat vele és kinyomhatja a fülest helyéről. A dizájnt a spinglócok, vagyis a bolognai üvegcseppek ihlették, mondja a Huawei, és tény, hogy jobban hasonlít a FreeBuds 5 ékszerre, mint átlagos true wireless fülhallgatóra, de pont ennek okán érdemes kipróbálni, mielőtt az ember vásárlásra adja a fejét, mert könnyen lehet, hogy nem passzol majd az új dizájn a felhasználó testi adottságaihoz.

FreeBuds 5, fején a dobozban mellékelt szilikonokkal
FreeBuds 5, fején a dobozban mellékelt szilikonokkal [+]

Feltételezem, hogy az előző két bekezdésből egyértelmű, az én fülem és a FreeBuds 5 nem álltak össze tökéletesen, ennek következményeként pedig a szilikon kiegészítő használatára és a jobb füles folyamatos igazgatására voltam ítélve. Személy szerint így futáshoz és sportokhoz nem tudom javasolni az eszközt, hiába engedi be jól hallhatóan a külvilág zajait, irodai vagy otthoni használatra viszont még úgy is jó lehet, ha nem tökéletes az illeszkedés. A maga 5,6 grammjával a fülhallgató könnyű, lehúzni nem fogja az ember fülét. Egyelőre Magyarországon csak a fehér változat kerül forgalomba augusztus közepén 59 900 forintos fogyasztói áron, később érkezik a teszt képein látható ezüst modell is. Készül még narancssárga színű változat is, hazánkban viszont az nem lesz kapható.


[+]

A hordtok (66,6 x 50,1 x 27,3 mm és 45 gramm) matt felületű, a fülhallgatók megtartották a fényes színt, ezzel egyetlen probléma van, gyűjtik a maszatokat és ujjlenyomatokat. A tokban mágnesek tartják helyükön a füleseket, a fedelet is erős mágnes zárja. A tok elején a cég neve, alatta egy állapotjelző LED, jobb oldalon pedig a párosítást segítő gomb. A hátoldal alatt rejlik egy vezeték nélküli töltést felvevő tekercs, alul pedig egy USB-C csatlakozó van, melyen át a bölcső 505 mAh-s telepe tölthető. A fülhallatókban egy-egy 42 mAh-s akku található.

A doboz és tartalma
A doboz és tartalma [+]

A fülesek kialakítása IP54-es minősítésű, mindkettőn három mikrofon található, van közelség- és gyorsulásmérő rajtuk, így pontos viselésérzékelésük, külsejükön pedig érintőfelület található, ami tapogatásra vagy az ujj csúsztatására is reagál. Bár számomra az illeszkedés nem volt tökéletes, az érintőfelület pontosságát ki kell emeljem, mivel a fülesek gyakori igazgatására sem vettek fel fals parancsokat. A dobozban a Huawei a FreeBuds 5 fülhallgatókat, a hordtokot, négy szilikon védőt, valamint egy USB-A végű USB Type-C töltőkábelt adja, szóval a standardnak mondható csomagot kapja a vásárló.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés