Megindult a MIUI 11 frissítésáradat

Tucatnyi kínai verziós modell mellett több nyugati piacra szánt Mi és Redmi telefonra telepíthető a legfrissebb MIUI köntös, néhányra Android 10-zel.

Hirdetés

A Xiaomi töretlen népszerűségének saját mobilos rendszerköntöse, az Androidon alapuló MIUI az egyik kulcsa. Ez egy zöld robotos főverziótól független szoftvercsomag, így lehet az, hogy régebbi és újabb Androidot futtató telefonokra egyaránt telepíthető egy-egy újabb generáció, ami jó hír. Az már kevésbé, hogy az Android 10 egyelőre kisszámú Xiaomi/Redmi készülékekre érhető el, az őszi nagy dobás, a Mi Note 10 is Android 9-et futtat, viszont már a dobozából kicsomagolva MIUI 11-gyel.

Mindkét fronton ígéretesek ugyanakkor a fejlemények. Úgy tudjuk, a Mi 9-re és a Mi 9T Próra Android 10-zel együtt futott be a MIUI 11. A Mi 9T, a Redmi 8 és 8A pedig, ha minden igaz, egyelőre az Android 9 megtartása mellett frissítheti a gyártói köntöst. A frissítési lendület biztosan kitart: a kínai piacra szánt modellek közül már vagy két tucatra elérhető a MIUI 11, úgyhogy, némi türelemmel, nyugaton is sok kiszerelés vált hamarosan ugyanerre.

Azóta történt

  • Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!

    Egyre terebélyesedik a Mi 9-es széria, aminek kedvező árazású csúcsán nyilván a Mi 9T Pro áll. Jelenleg egy Snapdragon 855-tel és a legfrissebb Androiddal tud többet a Mi 9T-nél.

Előzmények

  • Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi

    Nagyon kellemes volt az Mi 9-paletta korábbi két tagja is, viszont a megjelenés, a teljesítmény, az üzemidő és az ár a T-s változattal lett leginkább harmonikus.

  • Xiaomi Mi 9 - egy híján

    Eddig is volt jó csúcskészüléke a Xiaominak, most viszont a szoftvert és a kamerát is összetették, hogy ártól függetlenül a legjobbakkal versenyezzen.

  • Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor

    Lehet-e százezer forintért kvázi-csúcskészüléket letenni csupa kijelzővel, négy kamerával, rengeteg funkcióval és korrekt mérettel? A Xiaomi megpróbálja.

Hirdetés