Megérkezett az Amazon Alexa a Mate 9-re

Az idei év részben a hangasszisztensek csatájáról is fog szólni, a Google nem véletlenül nyitott az Assistanttel (magyarul Google Segéd) a nagyközönség felé. Persze a hangos kérdezz-felelek és a kapcsolódó szolgáltatáshalmaz a maga teljességében nem érhető el magyar nyelven, mindenesetre minden résztvevő igyekszik a maga megoldását népszerűsíteni. Az Amazon nem szereplő a mobilpiacon, ezért különféle megegyezésekkel juttatja el az Alexát, saját mesterséges intelligenciára és gépi tanulásra épülő fejlesztését az okoseszközökre (az otthoni asszisztense Echo néven fut), és ebben partner például az Alcatel és a Huawei.


A Huawei megígérte és az Amazon Alexa az Egyesült Államokban meg is érkezett a phabletre [+]

Az utóbbi még a januári CES-en ígérte meg, hogy a mindenféle kérdésre választ adó (és persze vásárlásra is utasítható) asszisztens fel fog bukkanni a Mate 9 óriásphableten, ami most, vezetékmentes hálózaton történő frissítéssel meg is történt. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy ez csak az Egyesült Államokban forgalmazott Mate 9-re vonatkozik, jelenleg nyilván ott a legszélesebb kapcsolódó szolgáltatáshalmaz. Az Alexát egyébként meg lehet kérni mindenféle kompatibilis okosizé kezelésére is, így a megfelelő villanyt is lekapcsolja és a zenét is kezeli, bár a Huawei phableten első körben több funkció hiányzik, beleértve a vezényszóval való indítást, így egyelőre az Alexa alkalmazást futtatva és a mikrofonra bökve indulhat a móka. Az OK Google vezényszóra a rivális Segéd természetesen továbbra is hallgat.

Azóta történt

  • Kijelzőt kap az új Amazon Echo?

    A minap kiszivárgott renderképek szerint az Amazon következő otthoni asszisztense jókora megjelenítővel különböztetheti meg magát az előző generációtól és a riválisoktól.

  • It's Showtime! Kijelzőt kapott az Amazon Echo

    Az Echo Show 7 hüvelyken megjeleníti mindazt, amit a személyes hangasszisztensnek túl hosszú volna felolvasni. Ennél az új alexás kiegészítő persze sokkal többet tud.

Előzmények

Hirdetés