Kijelzőt kap az új Amazon Echo?

Ahogy a mesterséges intelligenciára, a gépi tanulásra és a természetes nyelvi feldolgozásra épülő, digitális asszisztensek fejlődnek és terjednek, úgy nyílik meg újabb és újabb felhasználási módjuk. A Google szolgáltatásrendszerébe (és így a felhasználói adatokba) mélyen integrált Assistant, vagyis Google Segéd a telefonok és órák mellett a Home otthoni, hangszórós megoldásban is bemutatkozott, és idővel nem csak beszélgetőpartner, médialejátszó vagy „informátor” szerepben tetszelgett, megtanulta az okosotthon beépülő moduljait is kezelni.

Az Amazon Echo alapállomás jelenleg
Az Amazon Echo alapállomás jelenleg, felül pár kezelőgombbal, kijelző nélkül [+]

Persze az Amazon az Alexára épülő Echóval már korábban betette a lábát a lakásba, és saját szolgáltatáshalmazával megkönnyítette például a vásárlást. Az Echo úgyszintén mikrofonokkal figyelt és hangszóróval kommunikált, ám tulajdonképpen nincs jó érv amellett (a kisebb helyigényen túl), hogy miért jó lespórolni a kijelzőt egy ilyen, információáradatra épülő masina esetében. A SlashLeaks kiszivárgott renderképe szerint az Amazon is úgy gondolta, ha már annyi mindenre rávehető Alexa odahaza, akkor a kért információt, az értesítéseket és gyakorlatilag mindent, amire az Echo felhasználó, ki is lehetne jelezni, és ebbe a logikába nem tudunk belekötni.

Állítólag ilyen lesz az új Amazon Echo
Állítólag ilyen lesz az új Amazon Echo [+]

A fent látható, eléggé retro küllemű, a 80-as évekből dizájntippeket merítő Echo-folytatás tehát, úgy tűnik, méretes képernyőt kap, de azért a hangszóró sem apró alatta. Bár, mint mindig, most is kiderülhet, hogy a kiszivárgott renderkép ügyes hamisítvány, a megjelenítővel (és alighanem érintőképernyővel) felvértezett masinával az Amazon lépéselőnybe kerülhetne a konkurencia otthoni megoldásaival szemben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés